V-am povestit de curând de ultima petrecere pe care am organizat-o, o petrecere mai mult culinară, unde, alături de Iulian Sârbu, fost concurent Master Chef și pasionat de bucătărie, am învățat să pregătim sushi și nu numai.

Iulian, ne-a pregătit cei mai delicioși burgeri, iar asta nu o spun eu, o spun toți invitații noștri care au plecat cu idei despre cum să te răsfeți cu astfel de preparate și la tine acasă.

whatsapp-image-2016-11-08-at-13-49-45

Eu nu sunt mare amatoare de burgeri, însă Domnul B este, motiv pentru care tot testează în diverse localuri, este un pretențios, știu, de aceea am mare încredere în felul cum notează fiecare burger. Dacă cei de la petrecere nu ar fi fost pe placul lui, acest articol nu ar fi existat cu siguranță, dar iată-mă cu laptopul în fața ochilor și cu speranța de a pregăti chiar eu burgerul perfect!

De când am acest blog culinar am devenit extrem de curioasă atunci când merg la restaurant sau in diverse locații unde au loc evenimente de food și îmi place să aflu de la fiecare profesionist câte un mic secret, cele mai multe recunosc că le aflu atunci când fac interviurile pentru site-ul Ecuisine pentru că am valuri de întrebări prin prisma meseriei.

Un preparat delicios pe care îmi doresc extrem de mult să îl pregătesc eu, la mine acasă, este burgerul.

dsc_0351

Secretul?  Care este secretul?

Secretul clar este carnea de vită folosită, dar nu știu cât de important este felul  în care aceasta este tocată, care sunt condimentele potrivite, care este cantitatea de carne folosită pentru o singură chiftea… dar cel mai important, modul cum aceasta este gătită!

L-am întrebat pe Iulian ce anume a transformat o simplă chiftea într-un preparat de excepție?

Să fie topping-ul? Chifla sau doar carnea potrivită?

Evident că este un cumul de factori și fiecare element a adus un bonus pentru ca preparatul final să fie aproape perfect, însă faptul că a fost folosit un grill cu un program special pe mine mă face să cred că oricât ai încerca, nu vei putea avea aceleași rezultate folosind o tigaie tip grill clasică.

Tefal Optigrill®+ este un grătar electric de ultimă generație, ce beneficiază de o tehnologie patentată, unică în lume, garantând rezultate perfecte de fiecare dată. El adaptează parametri esențiali – temperatura și durata – astfel încât gustul și frăgezimea cărnii să fie păstrate intacte.

Tefal OptiGrill

După petrecere aflu de la prieteni că vor să își achiziționeze acest produs și pentru că este de datoria mea să aflu mai multe, iată ce informații au mai ajuns la urechile mele despre acest grill.

Are șase programe perfect adaptate stilului tău

Controlul procesului de gătire este cheia pentru un grătar bine făcut. Într-o tigaie sau cu un grătar obișnuit, temperaturile corecte sunt foarte greu de controlat și de optimizat. Aici intervine inovația Tefal – Optigrill®+ este prevăzut cu sase programe automate pentru pentru burger, pui, sandwich, cârnaţi, carne roșie sau pește, un program pentru decongelare și un mod manual cu patru setări diferite de temperatură – de la nivelul I, ”Menţinere la cald” până la nivelul 4, ”Grătar bine făcut”, între 110 şi 275 grade Celsius.

Optigrill dispune de un indicator luminos pentru nivelul de gătire, care permite monitorizarea procesului, astfel încât alimentele preparate să fie exact așa cum îţi dorești.

Cu Optigrill®+, Tefal a patentat și „Automatic Cooking Sensor“ – un senzor automat, prin care timpul de preparare şi temperatura sunt reglate automat, în funcţie de grosimea şi dimensiunea alimentelor și de numărul de porţii aşezate pe suprafaţa grătarului. Cu Tefal Optigrill®+ nu ai nici o şansă să arzi friptura deoarece semnalul sonor te anunţă când alimentul este gata preparat!

Plăcile de gătit ale aparatului sunt din aluminiu turnat, cu invelis antiaderent şi detaşabile, ceea ce face ca spălatul lor să fie o joacă de copil, fiind compatibile cu mașina de spălat vase!

Am aflat, am transmis mai departe!

Fell free to share 🙂

Cu drag, 

D