Astăzi am făcut 3 cele mai mișto maioneze vegane, perfecte pentru perioada postului sau pur și simplu pentru cei ce au adoptat o dietă vegetariană dar vor să se bucure în continuare de preparate tradiționale precum salata de bouef sau vinete cu maioneză, salată de crudități cu maioneză.

Am preparat 3 tipuri de maioneză, în care ingredientele de bază sunt complet diferite între ele, de la gust, textură, proprietăți, până la costuri.

Diferite, însă cu un singur lucru în comun, toate se fac la fel de repede!

Maioneză de caju:

  • 100 g caju (hidratat pentru minim 3 ore)
  • 60 ml ulei (avocado, in, măsline)
  • 60 ml apă
  • 1 lingură suc lămâie
  • 1/2 linguriță sare
  • 1  linguriță muștar
  • 1 cățel de usturoi
  • 1/2 linguriță pudră de turmeric

img_0139

Modalitate de preparare:

Pentru a vă apuca de treabă tot ce mai aveți nevoie este un blender care să transforme amestecul de ingrediente în câte o pastă cremoasă, o maioneză gustoasă, cu un minim de efort.

Da, cum spuneam, se amestecă toate ingredientele într-un singur recipient și cu blenderul veți obține în câteva secunde maioneza de caju.

Eu am folosit-o pentru o salată de crudități, iar rețeta completă o găsiți aici.

Maioneză de avocado:

Ingrediente:

  • 2 avocado (bine copți)
  • 3 linguri ulei măsline
  • 2 linguri suc lămâie
  • 2 linguri apă
  • 1/2 linguriță sare

img_0141

Modalitate de preparare:

Dificil, se curăță avocado de coajă și se îndepărtează coaja.

Amestecate toate ingredientele într-un singur recipient, se trece cu blenderul prin ele și hocus pocus, gata maioneza.

Genială pentru ouă benedict de exemplu.

Maioneză de tofu:

Ingrediente:

  • 1 cutie tofu în saramură (300 g)
  • 3 linguri ulei de măsline sau alt ulei vegetal
  • 2 linguri zeamă lămâie
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • dacă doriți o maioneză mai dulce, puteți adăuga 1 linguriță sirop agave

img_0144

Modalitate de preparare:

Tofu se scurge de excesul de lichid și se clătește sub jet de apă rece, apoi se transferă într-un recipient împreună cu restul ingredientelor.

Treceți cu blenderul la viteză mare și în câteva secunde totul este transformat într-o pastă cremoasă. A fost maioneza perfectă pentru o salată de bouef dietetică și de post.

Micul meu ajutor din bucătărie, Dl. MixSy, s-a ocupat ca totul să se transforme repede.

img_0145

img_4796

img_4797  img_4803

img_4802

img_4800

img_4799

Cu drag, 

D

Related Post

TOACĂ, PASEAZĂ, OMOGENIZEAZĂ, MĂRUNȚEȘTE ȘI MACINĂ TOT FELUL DE INGREDIENTE. MICUȚUL MIXSY, AJUTORUL... Bucătăria modernă nu ar fi posibilă fără ajutorul tehnologiei și fără ajutorul electrocasnicelor special concepute pentru a ușura munca fiecărei gospodine.Pornind de la băuturile de tip smooth...
Ouă poșate, maioneză de avocado, bacon și salată. Un fel de Benedict, pentru micul dejun Ouăle poșate sunt cam cea mai sănătoasă modalitate de gătire a acestora, prin simplu fapt că nu au surplus de grăsime. Nu sunt la prima încercare de ou poșat, uneori a fost cu noroc, dar am avut par...
Salată de crudități cu maioneză de caju O dată pe săptămână am un super ajutor în bucătărie și nu este vorba de un electrocasnic, este un ajutor real cu care stau de vorbă despre beneficiile legumelor, asculătm muzică și gătim împreună. ...