img_0165

Ouăle poșate sunt cam cea mai sănătoasă modalitate de gătire a acestora, prin simplu fapt că nu au surplus de grăsime. Nu sunt la prima încercare de ou poșat, uneori a fost cu noroc, dar am avut parte și de fisco în adevăratul sens al cuvântului, încercând de fiecare dată o altă rețetă.

Am descoperit acum cum să nu mai dau greș, urmărind pas cu pas instrucțiunile din cursul de gătit cu Martha Stewart, iar oul poșat pe care l-am obținut, l-am combinat cu bacon și maioneză de avocado, un fel de Benedict în variantă mai light.

Ingrediente:

Pentru două persoane am folosit: 

 • 4 ouă
 • maioneză de avocado
 • 2 felii bacon/ prosciutto
 • frunze de salată (la alegere, eu am folosit spanac)
 • sare
 • piper

Cum se poșează ouăle, de la Martha Stewart citire:

Pentru a evita împrăștierea albușului în oală, unii bucătari adaugă puțin oțet în apă, alții preferă să amestece energic până la obținerea unui vârtej în care este adăugat oul, însă pentru a obține cele mai bune ouă întotdeauna este nevoie să respectați câteva sugestii:

 • ouă proaspete
 • apa să fiarbă în clocot lejer, fără să facă valuri
 • spargeți oul într-un mic castron și lăsați-l să alunece ușor în apă
 • folosiți o lingură pentru a trage marginile albușului peste ou în timpul fierberii

Modalitate de preparare:

 1. Umpleți cu apă aproximativ 5 cm dintr-o cratiță mare și lăsați-o să ajungă în punctul fierberii, apoi reduceți focul la mediu.
 2. Spargeți oul într-un castron termorezistent, puneți baza castronului în apă și înclinați-l pentru ca oul să alunece ușor în apă.
 3. Folosiți o lingură cu care trageți marginile albușului peste ou și repetați operațiunea cu restul ouălor și fierbeți până când se coagulează albușul, dar gălbenușul încă este moale. Timp de 2-3 minute.
 4. Cu o sită sau o spumieră, scoateți oul din apă și lăsați-l pe un prosop de hârtie să se scurgă de excesul de lichid, iar cu un cuțit îndepărtați marginile inestetice.

fullsizerender-3

Într-o tigaie antiaderentă, prăjiți feliile de bacon și pâinea, atât cât vor căpăta o textură crocantă.

fullsizerender-5

Peste felia de pâine, așezați bacon, un strat de maioneză și oul poșat, iar alături așezați o salată de frunze verzi pentru a echilibra gustul.

fullsizerender-2

fullsizerender-4

Cum se scurge el gălbenușul peste felia de pâine prăjită și cum se potrivește cu maioneza de avocado, la fel de bine cum se potrivește și sosul olandez, iar dacă ți se pare prea mult chin, taie avocado felii, poți chiar renunța la el, vedeta este cu siguranță oul poșat ce face casă bună cu pâinea prăjită și baconul crocant.

fullsizerender

Presară la final sare și piper după gust, iar dacă vrei ceva mai mult, câțiva fulgi de ardei iute ar fi minunați în contextul de față.

Cu drag, 

D

Related Post

Maioneză vegană. 3 Rețete în 5 minute cu avocado, tofu și caju Astăzi am făcut 3 cele mai mișto maioneze vegane, perfecte pentru perioada postului sau pur și simplu pentru cei ce au adoptat o dietă vegetariană dar vor să se bucure în continuare de preparate tradi...