img_0766

Cred că nu există întâlnire cu gașca de bloggeri care să nu se lase măcar cu o recomandare de restaurant/bistro/cafenea etc, atât în frumoasa noastră capitală cât și în restul țării, iar ultimul nume ce mi-a răsunat plăcut la ureche a fost TheMix, un local poziționat într-o zonă liniștită, respectiv Octavian Goga nr 8, în apropiere de Camera de Comerț și nu foarte departe de  Mall Vitan.

Tot drumul din Militari și până la TheMix m-am gândit numai la mâncare, eram după o zi aglomerată și tot ce aveam nevoie era o farfurie cu o vită elegantă, un vin roșu și  o atmosferă cosy.

Mulțumită că am găsit mai mult decât îmi imaginam, m-am gândit să completez și prânzul pentru că am dat cu ochii de o supă cremă de roșii cu ardei copt care arăta prea bine, astfel încât am schimbat puțin ordinea dorințelor și am introdus între vinul roșu și vita elegantă, o supă colorată.

Supa are un gust senzațional și o textură foarte fină. Deși lângă o supă de acest gen eu personal nu aș fi pus deloc pâine, recunosc că două bruchete cu chedar tot am răcorit, iar pentru că sunt o soție iubitoare, am împărțit cu al meu soț această porție, husband ce se activase când a vazut acel crumble de bacon pe deasupra și nu că n-ar putea trăi fără supă de legume.

Tot ce e pe bază de vin, se consumă, nimic nu se pierde.

TheMix își notează fiecare plating, totul fiind un amestec echilibrat de arome, un mix de culori, de texturi și ingrediente atent alese.

Personal, aleg fiecare fel de mâncare influențată fiind de imaginația bucătarului, iar un carpaccio de vită, infuzat în vin de porto și servit cu salată de rucola, parmezan, nucă și sfeclă, nu a trecut neobservat.

img_7961

Se întâmplă rar să iesim fără Alexia, dar atunci când se întâmplă, ne permitem să petrecem mai mult timp, fără să fim puși sub presiunea lui „hai acasă, cât mai stăm…ca eu m-am plictisit”  De aici și informațiile mele despre o parte din preparate dar și cine este responsabil cu aceste preparate savuroase. Fost concurent MasterChef și finalist de altfel, pasionat de arta culinară, Chef Rareș Calotă a pus tehnica, arta și pasiunea în fiecare farfurie ce iese din bucătăria pe care o coordonează la TheMix:

img_2812

Queen Beef . Vită cu sos de vin roșu (nu e vișinată în sticla aceea, e un sos!)  servită cu mămăligă și unt de trufe, sparanghel, ciupercuțe, cât se poate de lejer pentru o cină.

img_2072

Însă vedeta serii a fost acest individ, adus de prin Italia și gătit sous vide, servit cu un sos de rozmarin care să zic că avea și o ușoară aromă de usturoi, exact atât cât trebuie. Alături a mai avut cartofii casei și mix de salată, dar textura cărnii este ceva fantastic, am sustras vreo două bucăți din farfuria Domnului B, care efectiv savura fiecare bucată.

Sper să regăsim acest preparat cu fiecare ocazie și atunci când vor schimba meniul, ceva să rămână la fel și anume KINGS BARREL. 

img_0782

img_9284

După ce ajungeți aici, sa îmi povestiți și mie cum a fost 🙂

Cu drag, 

D

Related Post

Form Fusion, un restaurant ce trebuie vizitat Form Fusion Unde sa evadezi duminica, sau sambata, sau de ce nu in orice zi iti doresti un mediu placut si idei care te fac sa te simti ca acasa. Sa te rasfeti si sa te delectezi cu preparate inedit...