Rulada ca și desert nu a fost niciodată pasiunea mea, deși nici nu mă abțin dacă mi se oferă, doar că întotdeauna mi-am imaginat că este un desert super complicat pe care nu l-aș face, doar mi-am imaginat pentru că acum am să vă prezint unul din cele mai mișto deserturi făcute în ultima perioadă.

Știi când te apucă seara (mai ales în serile acestea friguroase de iarnă) că ai vrea ceva dulce, să stai așa cozy pe canapea, cu ochii într-un film și să te răsfeți cu un desert bun?

Ei bine, am o combinație de ciocolată cu înghețată și alte surprize, inspirată de la Jamie Oliver și adaptată listei mele de ingrediente, perfectă pentru aceste seri și nu numai, elegantă pentru o masă de Sărbătoare sau o petrecere, iar lista poate continua.

Ingrediente

  • unt nesărat
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr pudră
  • 75 g făină
  • 25 g pudră de cacao

Pentru umplutură:

  • 500 g înghețată de ciocolată de bună calitate (Haagen Dasz am folosit eu, dacă a zis Jamie de bună calitate, așa am făcut)
  • sucul de la 1 portocală
  • gem de zmeură/ fructe de pădure/afine  (Bonne Maman, o nebunie de gem, mai ales cel cu afine)
  • 50 g alune de pădure tocate (opțional)
  • 150 g mascarpone

Modalitate de preparare:

Pentru început se preîncălzește cuptorul la 180 de grade și se tapetează cu unt și hârtie de copt o tavă cu diametrul de 25cm X 38cm. Tot acum e bine să scoateți înghețata din congelator.

Ouăle împreună cu zahărul pudră se mixează până când obțineți o textură cremoasă și fină. În acest amestec se adaugă jumătate din cantitatea de făină și pudra de cacao, se amestecă compoziția cu o spatulă, după încorporare se adaugă restul cantității de făină și cacao (cernute).

Amestecul ajunge uniform în tava pregătită cu hârtie de copt, apoi în cuptor pentru 10 minute.

Cât timp blatul este în cuptor, luăm un prosop curat de bucătărie pe care se presară  zahăr tos, procedură ce are ca rol împiedicarea lipirii aluatului când acesta va fi scos din cuptor.

Se răstoarnă aluatul pe prosop și se îndepărtează hârtia de copt. Imediat ce hârtia a fost înlăturată, se rulează blatul strâns cu ajutorul prosopului și se lasă deoparte până când se răcește complet.

În aluatul răcit complet și desfăcut, umplem după bunul plac.

Înghețata Haagen Dasz, oferă un aer sofisticat deserturilor și este una din cele mai bune alegeri de pe piață. 

Pentru umplutură, am amestecat crema de mascarpone cu sucul de portocale, apoi o distribuim pe toată suprafața pandișpanului. Deasupra vine gemul și la final înghețata.

A mai rămas să rulăm combinația spectaculoasă de arome și să lăsăm desertul la congelator.

Pentru a servi rulada este necesar să fie scoasă din congelator cu 30 de minute înainte de servire și păstrată la frigider.

Decorul meu de Crăciun a prins viață cu acest desert în preajmă, iar codul roșu de viscol a fost așteptat cum se cuvinte, ca la polul nord.

Dacă tot aveam o rodie, era păcat să nu folosesc și din ea, iar ciocolata răzuită dă un aspect mai plăcut farfuriei 🙂

Enjoy,

Cu drag, 

D