Sfecla roșie este unul din alimentele pe care când le-am descoperit (adult fiind și vegetariană că tocmai ce venise moda în România) l-am iubit definitiv și irevocabil.

La început o acceptam mai mult gătită, la cuptor, pentru gustul dulceag pe care îl căpăta, apoi când am început să am mai mult curaj și mai puțin timp de petrecut în bucătărie, am trecut la varianta raw, combinată cu fel și fel de semințe.

Acum o iubesc parcă și mai tare când o așez alături de o bucată de vită gătită lent și ce-mi plouă în gură numai când știu despre ce arome discutăm aici.

Ultima rețetă cu sfeclă vine chiar acum, o rețetă minunată pentru a fi pregătită fie la o petrecere, fie pentru un starter elegant la o cină în 2, fie pentru că pur și simplu iubești sfecla și nu mai știi în ce combinații inedite să o servești.

Astăzi, inspirația vine de la Jamie Oliver. #foodrevolutionday

Carpaccio de sfeclă

Ingrediente:

  • 2 sfecle mărime medie
  • 2 lingurițe oțet balsamic
  • ulei de măsline
  • sucul de la 1 lămâie
  • 2 lingurițe muștar picant
  • 1 linguriță Worcestershire
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • rucola

Modalitate de preparare:

Sfecla curățată se feliază rondele subțiri cu ajutorul unei mandoline și se amestecă într-un bol cu oâetul balsamic, 1 lingură de ulei de măsline de bună calitate, sare și sucul de la jumătate de lămâie.

Toate ingredientele se amestecă și se lasă deoparte cât timp ne ocupăm de dressing.

Pentru dressing, combinați muștarul, sosul Worcestershire (opțional) și iaurtul grecesc cu sucul de la cealaltă jumătate de lămâie, 4 lingurițe de ulei de măsline și sare după gust.

Asezați feliile de sfeclă pe un platou, deasupra careia aruncați o mână de rucola și stropiți cu sosul de muștar. Câteva cuburi de brânză de capră ar fi mai mult decât perfecte în acest decor.

Să mănânci sănătos și gustos nu a fost niciodată mai simplu și mai interesant! Nu este vorba de dieta, ci doar de un stil de viață pe termen lung!

Cu drag, 

D