Când am început proiectul #tucemanancilabirou știam că va fi ceva pe termen lung și chiar dacă frecvența postărilor nu a mai fost atât de intensă ca la început nu înseamnă că el nu merge mai departe, iar rețeta de astăzi doar evidențiază în cel mai simplu mod cam cât de ușor și rapid este să iei un prânz elegant pregătit chiar de tine.

Obișnuiesc să mă trezesc devreme dimineața doar pentru a avea timp să savurez cafeaua în liniște, în timp ce dau un scroll pe facebook sau mai citesc câte un articol. Întotdeauna mi-a plăcut să am timp dimineața, să nu fiu contra cronometru, să ies liniștită și relaxată din casă, poate de aceea nu mi se pare ceva neobișnuit în a pregăti câte ceva de mâncare.

Rețeta de astăzi aproape că nu presupune niciun fel de efort, nici măcar un anume timp dedicat, se poate pregăti în timp ce te speli pe dinți sau îți aplici fondul de ten, iar dacă te organizezi în același timp în care pregătești cafeaua ar putea fi gata mai repede decât îți poți imagina.

Ce să mai încerc eu să detaliez, toată treaba se duce spre 10 minute cu tot cu pregătirea ingredientelor.

Ingrediente:

  • 4 grămezi tagliatelle
  • 1-2 linguri ulei măsline
  • câteva fâșii parmezan
  • roșii cherry (opțional, poate doar așa ca pată de culoare)

Modalitate de preparare:

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, 6 minute în cazul meu, nici mai mult, nici mai puțin de 6 minute.

Scurse de excesul de apă și clătite sub jet de apă rece, pastele le-am asezonat după gust, un strop de sare este de ajuns, am continuat să mă joc cu parmezanul (un deliciu).

Am adăugat peste paste și 2 roșii cherry pentru un plus de culoare, pentru că aroma în acest preparat a fost oferită de către uleiul de măsline.

O aromă care reușește să transmită cu adevărat emoție și să transforme un preparat aparent banal într-o adevărată călătorie culinară pe colinele Toscanei.

FeelOLIO, a selectat cele mai premiate branduri de pe piață, colaborând doar cu producătorii ce respectă toate standardele impuse. Furnizorii produc uleiul de măsline în conformitate cu cele mai înalte standarde ecologice și de calitate, oferind produse exclusiv organice. 

Mai zice cineva acum că nu e timp să pregătești pachețelul pentru birou? 

#tucemanancilabirou?

Cu drag,

D

Related Post

Brioșe cu ton și quinoa Hai că știu că vă plac rețetele mele inedite, altfel acest blog nu ar exista fără sprijinul și încurajarea voastră, mii de mulțumiri fanilor care mă urmăresc zi de zi și care au făcut posibilă aceas...