Zen Sushi este definiția emoției culinare, un amestec de ingrediente de cea mai bună calitate, cu profesionalism și eleganța, unul din restaurantele din București ce îți răsfață papilele gustative cu preparate remarcabile.

Japanese Molecular Cuisine, un nou concept de cină inedit a avut loc joi, 26 ianuarie, la Zen Fusion, strada Vasile Lascăr, o cină la care invitații au avut parte de un răsfăț culinar, la cele mai înalte standarde.

Acest nou concept de cina vă permite să pășiți într-un univers culinar fusion ce combină într-un mod inedit și spectaculos aromele și atmosfera specifică din Japonia sau Peru.

Despre meniu

Raviola (spherification) de supă miso cu vongole și sos de soia învechit de 3 ani.

Piure de cartofi din cartofi copți cu unt (cantități egale de unt și cartofi), morcov baby cu semințe de vanilie și mirin, sos de legume, alge kombu și xantana.

Spumă din brânză de capră afumată cu terină de sfeclă roșie și icre din miere de albine manuka.

Ceviche din biban de mare, ton și burtă de ton, jeleu de portocale, maioneză de yuzu, jeleu de mango, spumă de lime, zăpadă de wasabi și praf din ulei de măsline.

Surf and turf

Mușchi de vită gătit sous vide cu piure catifelat de țelină, creveți gătiți în baie de unt clarifiat și demi-glace cu parfum de wasabi.

Burete de iaurt, spumă de mango și înghețată de wasabi.

Restaurantele Zen Sushi aduc experiența bucătăriei japoneze prin atmosfera intimă și deosebită, într-un spațiu modern dominat de elemente naturale (lemn, piatră), culori închise, elegante, lumini difuze, ce te poartă inevitabil cu gândul la Japonia.

Experiența Zen în arta culinară pleacă de la premiza că mâncarea este mai bună atunci când este preparată din cele mai proaspete ingrediente, atent selecționate. 

Meniul din restaurantele Zen Sushi este unul variat, puteți servi de la faimoasele rulouri cu orez învelite în alge nori – Makisushi – până la sofisticatele Sashimi pregătite migălos din pește crud și din cele mai fine ingrediente, toate preparate sub ochii clienților.

“Mister Sushi” este Iulian Constantin, chef și owner la Zen, cu peste 15 ani experiență în bucătărie, “Misterious sushi” e una dintre minunățiile inventate de el alături de alte feluri de sushi cu totul inedite iar, per total, Zen Sushi e o adevărată explozie de arome, savoare și culoare.

Chef Iulian a studiat cu maestrul Okuda Yutaka în primul restaurant japonez deschis în Bucuresti la inceputul anilor 2000. In 2014, Chef Iulian a participat la World Sushi Cup, din Tokyo, un concurs exclusivist la care sunt invitați doar cei mai buni bucătari. Chef Iulian Constantin a primit, de-a lungul timpului, numeroase diplome sau distincții în domeniu.

Related Post

Zen Fusion Live Cooking cu Than Alon, Campionul Mondial la Sushi în 2015 Unul din cele mai frumoase evenimente culinare de anul acesta a fost găzduit de ZEN Fusion, aflat în incinta Hotelului Sarroglia, locul unde te poți bucura de o adevărată experiență culinară. Zen...