piept de rata cu sparanghel

Când merg la cumpărături păi merg la cumpărături și nu mă refer la shopping, în mall nu rezist atât de mult cum pot rezista la Metro sau la piață. Este locul unde mi se deschid toate poftele și unde îmi vin extrem de multe idei în minte, de aceea plec încărcată cu fel și fel de ingrediente pe care abia aștept să le pun în farfurie.

S-a întâmplat până acum să scap de două ori un piept de rață printre altele, deși nu este slăbiciunea mea, dar ce mai contează dacă îmi place mie, contează să îi placă lui și să iasă bun.

M-am uitat de vreo 20 de ori la un filmuleț de pe youtube în care Gordon Ramsey gătește rață și tot mi se pare o întreagă filozofie, dar dacă am reușit de două ori cu siguranță voi reuși și de acum înainte.

Prima oară când am făcut piept de rață am meșterit și un sos de coacăze, pe care îț puteți găsi aici.

Acum am preferat să îl las simplu, doar cu sare și un strop de piper, servit cu sparanghel tras la tigaie.

Ingrediente:

  • 1 piept de rață cu piele
  • sare
  • piper
  • câteva fire de sparanghel

Modalitate de preparare:

Pentru început se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

Acest individ, intitulat în continuare piept de rață, se crestează cu vârful unui cuțit bine ascuțit, fără a ajunge însă la carne, doar pielea.

Se asezonează cu sare și piper după bunul plac.

Se așează într- o tigaie rece cu pielea în jos și se frige la foc intens pentru aproximativ 4 minute, timp în care pielea devine crocantă. Se întoarce pieptul pe partea cealaltă pentru încă 2 minute.

Transferați pieptul într-o tavă de cuptor și mențineți pentru încă 4-6 minute.

Înainte de a fi tăiat se lasă pe un tocător să se odihnească, în jur de 3 minute, timp în care eu am tras la tigaie sparanghelul.

Voila,

piept de rata cu sparanghel

Mi-a reușit, s-a mâncat tot, ar mai fi vrut dar nu am mai avut. O să gătesc mai des rațușcă, stați pe aproape :-))

Cu drag, 

D