chiftele de broccoli

Mă bătea gândul de vreo două luni să fac și eu chiftele de broccoli. Am luat broccoli, l-am mâncat gătit la abur, am luat altul, l-am băgat la storcător și tot așa până ieri când i-am făcut felul.

Le-am făcut, gata! 

Să fiu sinceră cu voi, mă cam gândeam cu groază cum să îi zic Domnului B că am făcut chiftele… fără carne :)) dar mi-am urmat instinctul și am făcut aceste minunății pe care le-am servit cu salată de pătrunjel.

Ingrediente:

  • 1 căpățână broccoli (undeva la 350 g)
  • 100 g nuci sau migdale (râșnite)
  • 100 g parmezan (ras)
  • 1 legătură pătrunjel tocat
  • 2 căței de usturoi
  • 2 ouă
  • sare
  • piper

Modalitate de preparare:

Sunt câțiva pași simpli de urmat și începem cu gătirea buchetelor de broccoli la abur pentru 5-10 minute, sau opărite în apă clocotită timp de 10 minute, atât cât să se înmoaie dar să își păstreze textura și culoarea verde.

Cuptorul se preîncălzește la 200 de grade.

După ce broccoli este gătit, se trece cu blenderul prin el, având grijă să nu se transforme în pastă.

Migdalele sau nucile folosite se râșnesc, la fel și parmezanul și se amestecă într-un bol. Eu am folosit nuci pecan, puteți folosi același tip de nuci, migdale sau miez de nucă românesc.

Am adăugat și broccoli peste amestecul de parmezan și nuci, pătrunjelul tocat, usturoiul mărunțit și un praf de piper.

Peste aceste ingrediente am adăugat ouăle bătute separat, iar cu mânuțele astea două am început etapa de modelat chiftele vegetale.

Am umplut o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt, apoi am introdus în cuptorul preîncălzit pentru 25 de minute, timp în care încep să își schimbe culoarea.

chiftele de broccoli

chiftele de broccoli

chiftele de broccoli

Se potriveau extrem de bine cu un sos de roșii ușor picant, dar le-am servit un fel de salată tabbouleh.

Ce vreau eu să zic este că uneori e bine să minți. Cum de ce? Păi a ajuns al meu acasă, a înfuleat două chiftele, le-a apreciat la maxim până i-am spus că sunt fără carne, adică nici măcar 100 de grame de cărniță, cum să îți mai spun că sunt vegetariene, iar dacă te încălzește cu ceva, au ou în compoziție.

N-ai cu cine, a scotocit tot frigiderul, poate totuși e vreo friptură ascunsă pe undeva… între timp când a realizat că nu e nimic, au început să-i placă și nu s-a mai oprit, iar farfuria s-a golit.

Nu-i așa că sunt bune?

V-am pupat, 

D