jumari de oua

Dacă primul lucru care vă vine în minte acum este că omleta mea e prea închisă la culoare, este doar pentru că am folosit sos de soia, în rest sunt mulțumită de aspect, la fel și de gust.

Cam așa arată farfuriile mele la foc automat după orele de antrenament. In mare amajoritate a cazurilor mănânc ouă după ce merg la sală (dimineața), în diferite forme, poșate, omletă, fierte sau prăjite, combinate fie cu legume verzi și cu brânzeturi.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 2 ciuperci proaspete
  • 1 linguriță sos de soia (opțional)
  • sare
  • piper măcinat
  • parmezan (opțional)
  • sparanghel/ broccoli (la alegere)

Modalitate de preparare:

Pentru că am ales să combin ouăle cu ciuperci, mai întâi am tras ciupercile la tigaie (feliate) timp de 2 minute la foc iute, le-am stropit cu sos de soia, un praf de sare și piper.

Ouăle bătute separat, le-am amestecat cu smântâna, iar înainte de a le adăuga în tigaie am pus peste ciuperci o bucată mică de unt.

Focul trebuie să fie mediu în momentul în care se toarnă amestecul de ou.

Cu o spatulă trageți ouăle spre centrul tigăii, iar lichidul se va scurge spre margini, continuând să mișcați spatula până când toată compoziția se coagulează.

După ce jumările de ouă sunt gata, tragem sparanghelul la tigaie într-un cub de unt.

Adevărul este că s-au așezat atât de bine peste două felii de pâine, unde am mai presărat câteva fâșii de parmezan și 2 felii de prosciutto. Dacă aș fi avut busuioc aș fi făcut o salată de roșii, dar n-am avut, dar vine ea vara cu legumele ei din belșug.

jumari de oua

Păi nu-i așa că se pretează și pentru birou? #tucemanancilabirou

Cu drag, 

D