halibut in papiota

Am reușit pentru prima oară performanța de a merge la cumpărături doar pentru pește și câteva lămâi. Ce crezi, aproape am reușit să îmi țin „lista” nu în totalitate, că am luat două feluri de pește. Primul este acest halibut (ce-ai făcut? halibut) pe care l-am gătit în cel mai simplu mod posibil, în papiotă la cuptor cu cartofi și lămâie.

Erau singurele două fileuri de halibut, nu că aș fi vrut neapărat să fie halibut, mă uitam doar să fie ceva de captură și de preferat pește alb.

Ingrediente:

  • 2 fileuri halibut
  • 4 cartofi (mărime mică-medie)
  • 2 linguri ulei măsline
  • sare
  • piper
  • 1 lămâie (feliată)
  • sparanghel (opțional)

Modalitate de preparare:

Pentru a nu mai găti garnitura în prealabil așa cum se obișnuiește la tehnica gătitului în papiotă, am feliat cartofii foarte fin, rondele discrete pe care le-am așezat pe o bucată de hârtie de copt.

Deasupra am așezat peștele și 2-3 rondele de lămâie fără coajă.

Sare și piper după gust, un strop de ulei de măsline și 2 linguri de apă am adăugat peste ingrediente. Evident că un strop de vin alb se potrivește mult mai bine.

Pentru un plus de aromă am scăpat și 2 micuți căței de usturoi.

Am îndoit marginile și am închis papiota pentru a permite gătirea la aburi.

Am lăsat tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20 de minute.

În acest timp am tras la tigaie câteva fire de sparanghel congelat cu un cub de unt, pentru a da o pată de culoare farfuriei și să nu aibe aspect de dietă severă :))

halibut in papiota

Am descoperit un pește extraordinar, suculent, cu o textură aparte și un gust extraordinar. Ne place halibut, mai cumpărăm, mai gătim, trebuie să-l încercați și voi. Dacă nu găsinți însă, să știți că această rețetă se poate face cu orice fel de pește alb.

Să fiți sănătoși și mereu cu zâmbetul pe buze 🙂

Cu drag,

D