Nu pot să zic că am fost vreodată ahtiată după filme, la modul zilnic vorbind, dar de fiecare dată când îmi propun fie să îmi iau bilet la ultimul loc din sala de cinema, fie să îmi torn un pahar de vin și să mă întind pe canapea (la modul cel mai confortabil vorbind) îmi place să urmăresc o acțiune care îmi face bine la psihic.

Nu am înțeles nici până în ziua de azi care e treaba cu Star Wars și nu am văzut multe filme de top, dar am avut o slăbiciune pentru Fast and Furios sau pentru Vin Diesel mai curând, am plâns la Titanic că nu am avut încotro, plâng de rup la filme animate, am bocit de-a dreptul la filmul Cenusăreasa și nu am ratat nicio animație (prin prisma statutului de mamă).

Ultimul film la care am fost este La La Land, unde nu am scăpat fără două lacrimi pe final de film. Mi-a plăcut, îl voi revedea de multe ori (prost obicei, știu).

Dar am 3 filme cu și despre mâncare pe care le iubesc, le simt, trăiesc acțiunea și am sentimentul că fix acolo sunt și eu.

Știu, visez, îmi place să visez și îmi place să cred că va veni o zi în care tot ceea ce am visat devine realitate 🙂 

CHEF (2014)

Trebuie să-l vezi, dacă ești sau nu pasionat de mâncare, nu contează, acest film trebuie să îl vezi. Este o adevărată aventură despre lupta pentru visul tău, pentru munca ta, despre social media, despre familie, despre mâncare și pasiunea cu care dai viața meseriei de chef/ bucătar.

Deschide o sticlă de vin, așează-te confortabil și privește filmul de la început, cu cea mai mare atenție. 

Julie&Julia

În acest film m-am regăsit cel mai mult, pe mine cu tot cu Domnul B care îmi este alături și total de acord cu nebuniile ce-mi trec prin minte, așa cum se simțea și Julia Child alături de partenerul de viață.

O poveste frumoasă despre blogging, pasiune, iubire și multă mâncare pentru că Julie, o tânără scriitoare, total nemulțimită de locul de muncă, se gândește să pună bazele unui blog culinar în care să interpreteze fiecare rețeta a Juliei Child, ajungând să stăpânească bucătăria franceză în 365 de zile.

365 de zile în care zilnic a gătit câte o rețetă și a scris povestea pe blog.

Evident că a ajuns celebră, normal! Totul e bine când se termină cu bine și muncești pentru ca visul tău să devină realitate! 🙂 

De curiozitate și tot o să fac și eu Beef Bourguignon. 

Iar cartea Juliei Child îndrăznește să lipsească de la mine din casă. Voi avea grijă să remediez problema. 

From Bombay to Paris

Este cel mai recent film pe care l-am văzut, aflând de el pur întâmplător.

Este vorba de o familie de indieni care a îndrăznit să deschidă un restaurant cu specific indian Maison Mumbai lângă  un renumit restaurant francez cu stele Michelin, condus de o stimabilă doamnă, pe numele ei Mallory.

Printe tachinări, reclamații și un real război care pornește între cele două restaurante, iată cum calitățile bucătarului indian sunt într-un final recunoscute de către țâfnoasa Madame Mallory, iar aceasta îi oferă posibilitatea de a descoperi tainele bucătăriei franceze la ea în restaurant.

Pasiunea îl ajută să ajungă departe, iar dragostea îl ajută să aleagă corect 🙂

Cu drag, 

D