Torturile raw îmi plac foarte mult, la fel și prăjiturile raw sau bomboanele, mai exact orice e pe bază de semințe/nuci și fructe proaspete, cu fel și fel de arome, de la mentă, cardamom, turmeric sau cocos, orice combinație îmi pare reușită.

Am mâncat în oraș deserturi raw mai mult decât am pregătit eu dar îmi doresc să adaug cât mai multe idei în această categorie de pe blog și să învățăm împreună cum să pregătim aceste deserturi sățioase și nutritive.

Încă în lună de iarnă (teoretic) am profitat de fructele de la congelator (păstrate din vară din grădina mamei) pentru un desert cu aspect de vară.

Din dragoste pentru deserturile raw și pentru voi, toți cei care sunteți alături de mine! Pentru că împreună facem ca acest blog să crească și să fie sursă de inspirație cu rețete simple, gustoase și sănătoase!

Ingrediente:

 Pentru blat: 

  • 300 g curmale hidratate 2 ore în apă caldă sau 6 ore în apă la temperatura camerei
  • 2 linguri migdale măcinate
  • 2 linguri fulgi de ovăz măcinați
  • 2 linguri ulei nucă de cocos (după cum bine știți, cel mai bun și pe care îl folosesc de ani de zile este cel de la Republica BIO)

Pentru cremă:

  • 300 g caju hidtratat timp de 8 ore
  • 300 g zmeură și căpșune (se poate folosi mix de fructe de pădure congelat)
  • 3 linguri miere de albine (siropul de agave sau arțar poate înlocui mierea)
  • 50 g unt cacao (alegerea mea a mers către Republica BIO)

Pentru topping: 

  • fructe proaspete la alegere
  • fulgi de cocos
  • bobițe de cacao

Modalitate de preparare:

  1. Pentru blat, combinăm toate ingredientele într-un blender și pulsăm până când ingredientele sunt combinate și avem o compoziție care se leagă.
  2. Compoziția o răsturnăm într-o formă de tort cu diametrul de 20 cm și cu pereți detașabili. Aplatizăm și introducem vasul la congelator, până când crema este gata.
  3. Pentru crema de caju, se combină toate ingredientele într-un blender și când compoziția este una cremoasă se adaugă deasupra blatului.
  4. Tortul se lasă la congelator pentru minim 2 ore.


Știați că:

Unul din cele mai importante beneficii pentru sănătate ale untului de cacao este că îmbunătățește sănătatea pielii, stimulează sistemul imunitar, previne semnele de îmbătrânire și reduce inflamația? 

Și că:

Ajută la reducerea semnelor de îmbătrânire. Unul din motivele pentru care untul de cacao este un produs valoros constă în concentrația ridicată de compuși antioxidanți, benefici pentru organism, ce ajută la neutralizarea radicalilor liberi în special pe piele.

Un alt tort raw cu gust intens de ciocolată este aici, într-un material unde am vorbit și despre beneficiile untului de cacao. 

Cu drag, 

D