Așa arată un pui pregătit pentru o masă de familie în week-end. Neavând timpul necesar să îl pozez, îmi permit să încarc rețeta cu aceste imagini naturale, furate repede până când lumea multă s-a așezat la masă 🙂

Având casa plină cu fini și nași, am știut că acest preparat va fi pe gustul tuturor, în plus este o rețetă foarte practică care nu necesită multă bătaie de cap, în ciuda faptului că are un gust minunat.

Ingrediente:

  • 1 pui la 2 kg
  • sare
  • piper
  • 1 lămâie mare
  • un pachet de unt (200 g)
  • 2-3 crenguțe roxmarin proaspăt
  • 1/2 căpățână usturoi

Modalitate de preparare:

Untul la temperatura camerei se amestecă cu 1/2 linguriță sare și rozmarinul proaspăt (eu am folosit 3 crenguțe mici)

Cu acest amestec am alintat puiul. Desprinzând ușor pielea (având grijă să nu se rupă) distribuim unt pe toată suprafața puiului și masăm ușor.

În interiorul puiului am adăugat lămâia tăiată pe jumătate și căteii de usturoi zdrobiți dar cu tot cu coajă.

Am suplimentat suprafața puiului cu sare, piper și puțin cimbru (opțional, după gust) iar la final am stropit cu ceva vin alb.

Am asezat puiul în tavă (pentru că am făcut 2 am folosit o tavă mai mare, dar un vas yena în care puiul să se încadreze perfect este tot ce vă trebuie)

În cuptorul preîncălzit la 180 de grade, am lăsat puiul 2 ore, acoperit, iar în ultimele 30 de minute am îndepărtat folia pentru crustă cât de cât crocantă.

Pentru a servi vă recomand legumele la cuptor.

La cererea „publicului” am avut două feluri de garnituri, una pe bază de legume (cartofi, morcov, fenicul, ceapa roșie și usturoi) iar a doua (probabil preferată de marea majoritate a oamenilor) pe bază de prăjeală, ce să ne mai ascundem după deget, este vorba de celebrii cartofi prăjiți pentru care am avut cerere scrisă să apară pe blog cu titlul de colțul lui 🙂 

Meniul care ne-a fost pe masă în multe seri atunci când împărțeam chiria și un apartament cu două camere! Cartofi, usturoi și o țuică naturală.

Spre surprinderea mea, legumele la cuptor au fost apreciate în egală măsură cu fotografia de mai sus.

Alături ne-a fost Prince Mircea, un vin nobil, aromat și elegant, apreciat de invitați și de ale noastre papile gustative.

Cu drag, 

D