Pâinea cu făină de cocos este un preparat low carb, dedicat persoanelor care țin o dietă ketogenică sau celor care caută alternative sănătoase pentru înlocuirea făinoaselor.

Este o pâine-desert, așa îi spune Domnul B care nu o poate asocia cu un fel de mâncare, eu în schimb o savurez cu omletă, unt și miere de albine sau supă cremă.

De această dată am preparat-o ca fiind exact un desert, un chec interesant, fără sentiment de vinovăție și cu conținut scăzut de carbohidrați, având ca bază rețeta clasică de pâine.

Ingrediente:

  • 6 ouă ( organice )
  • 60 g unt
  • 1 linguriță îndulcitor natural (eu de această dată am folosit miere de albine)
  • 90 g făină de cocos
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 lingură ulei de cocos (opțional)
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie
  • 1 mână de afine

Modalitate de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade și tapetăm o formă de chec cu unt sau ulei de cocos.

Într-un bol se combină ouăle cu îndulcitorul, untul topit, sucul de lămâie și uleiul de cocos care se mixează 1-2 minute, iar într-un alt bol se combină ingredientele uscate (făina de cocos, praful de cop și sarea).

Ingredientele uscate se trec printr-o sită și se adaugă peste ingredientele lichide, amestecând pentru a omogeniza compoziția.

Compoziția se toarnă în forma pregătită, iar afinele le adăugăm din loc în loc.

Aluatul pentru astfel de rețete este unul diferit, făina de cocos fiind un puternic absorbant, va înghiți lichidul într-un timp scurt, de aceea eu nu am adăugat afinele de la început pentru a le distribui în mod egal.

În momentul în care checul va intra la cuptor, compoziția va crește și va acoperi aceste mici găuri.

Checul se lasă la cuptor 35-40 de minute, iar la final va avea o frumoasă crustă și un mix de arome irezistibil, perfect echilibrate.

Îniante de a fi scos din formă și de a fi tăiat, lăsați-l măcar 10 minute să se răcorească.

Mai are nevoie de o cafea alături și ai luat un mic dejun gustos și extrem de sănătos!

 

Pentru un gust intens de lămâie îi puteți adăuga coajă rasă pe deasupra înainte de a fi introdus la cuptor.

La fel poate fi servit cu o cremă de mascarpone și frișcă, combinată cu câteva picături de suc de limetă.

La mine a mers de minune așa simplu, dar extrem de gustos este și cu puțin unt pe deasupra, na, gusturile nu se discută.

Cu drag, 

D

Related Post

Paine low carb cu faina de cocos Nu am mai facut de ceva timp o painica low carb si simteam nevoia sa mananc preparate delicioase si fara sa am acel renumit sentiment de vinovatie. Da, da, mai scap la paine, mai ales aia proaspata...
Chec cu ricotta si cocos Vremea ploioasa pe mine nu ma deprima, insa asa imi deschide o dorinta de a gati chestii dulci dar fara zahar si alte ingrediente periculoase.Ploua torential sau infernal, ca dupa cateva sapta...