salata cu cartof dulce

Cartoful dulce te invită să te îndrăgostești de el definitiv și irevocabil, te surprinde indiferent dacă îl folosești într-o supă, un curry, smoothie sau simplu gătit la cuptor. Mănânci fără oprire, mai ales în varianta wedges, motiv pentru care întotdeauna cumpăr maxim 2 cartofi. :-))

De data asta i-am folosit într-o salată colorată și bine am făcut.

Culoarea aceasta intensă pe care o are îmi confirmă informația că acest cartof este bogat în betacaroten (vitamina A) un puternic antioxidant care ajută la prevenirea radicalilor liberi.

Betacarotenul ajută la întărirea sistemului imunitar și în întreținerea pielii frumoase și sănătoase.

Pentru a păstra nutrienții din legume, este foarte importantă modalitatea de preparare și în general este de preferat a se folosi o temperatură scăzută, astfel că un cartof dulce prăjit nu va mai aduce aceleași beneficii precum un cartof dulce gătit la abur de exemplu.

Un cartof copt la o temperatură potrivită va fi o alegere gustoasă și sănătoasă!

Salată cu năut și cartof dulce

Ingrediente:

  • frunze de salată la alegere (eu am folosit valeriană)
  • 1 cartof dulce
  • ulei de măsline
  • năut (fiert sau la conservă, eu am ales să folosesc năut fiert)
  • parmezan

Modalitate de preparare:

Cartoful dulce tăiat cuburi, l-am asezonat cu un strop de ulei de măsline, sare și piper, apoi l-am transferat într-un vas yena și l-am copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.

În funcție de cuptorul pe care îl aveți, coacerea poate dura mai mult sau mai puțin, însă când cartoful este moale atunci el este gata.

Pentru o tentă picantă nu vă temeți să folosiți fulgi de ardei iute. 

Frunzele de salată se amestecă cu bucăți de parmezan peste care se adaugă năutul bine scurs de excesul de lichid.

Adăugăm cartoful copt, încă un strop de ulei de măsline și cina e servită. Ei, acum nu vă imaginați că doar atât, am avut la cuptor și două fileuri de halibut, că doar nu era să las salata asta așa singurică pe masă.

Deci #tucemanancilabirou?

Cu drag, 

D

Related Post

PROBABIL CEA MAI BUNĂ REȚETĂ DE QUINOA Asta se întâmplă când ești obsedat de quinoa!Eu pot mânca quinoa la orice oră, în orice variantă. Adică am pus eu quinoa și în smoothie, ce să mai spun de salate sau combinații cu legume, dar acea...
CONOPIDĂ CU TURMERIC, CARTOF DULCE, BRÂNZĂ FETA ȘI RODIE Știu că mereu am pus rețetele individuale, dar meniurile mi se par mai complete și mai simplu de înțeles atunci când vine vorba cum să combinăm corect alimentele.După ce am fost plecată două zile ...
BUDINCĂ DE CIOCOLATĂ CU CARTOF DULCE ȘI MANGO Te-ai gândit vreodată că budinca de ciocolată poate fi făcută și altfel decât cu o cantitate ridicată de zahăr și totuși să fie gustoasă? Eu am încercat o nouă budincă de ciocolată vegană și am fo...
CARTOF DULCE CU LĂMÂIE ȘI OREGANO Niciodată nu este de ajuns cartof dulce la o masă!Pe lângă faptul că este o încântare indiferent de modul de preparare pe care l-ai alege, cartoful dulce este și o sursă de:Vitamina C B...