salata cu cartof dulce

Cartoful dulce te invită să te îndrăgostești de el definitiv și irevocabil, te surprinde indiferent dacă îl folosești într-o supă, un curry, smoothie sau simplu gătit la cuptor. Mănânci fără oprire, mai ales în varianta wedges, motiv pentru care întotdeauna cumpăr maxim 2 cartofi. :-))

De data asta i-am folosit într-o salată colorată și bine am făcut.

Culoarea aceasta intensă pe care o are îmi confirmă informația că acest cartof este bogat în betacaroten (vitamina A) un puternic antioxidant care ajută la prevenirea radicalilor liberi.

Betacarotenul ajută la întărirea sistemului imunitar și în întreținerea pielii frumoase și sănătoase.

Pentru a păstra nutrienții din legume, este foarte importantă modalitatea de preparare și în general este de preferat a se folosi o temperatură scăzută, astfel că un cartof dulce prăjit nu va mai aduce aceleași beneficii precum un cartof dulce gătit la abur de exemplu.

Un cartof copt la o temperatură potrivită va fi o alegere gustoasă și sănătoasă!

Salată cu năut și cartof dulce

Ingrediente:

  • frunze de salată la alegere (eu am folosit valeriană)
  • 1 cartof dulce
  • ulei de măsline
  • năut (fiert sau la conservă, eu am ales să folosesc năut fiert)
  • parmezan

Modalitate de preparare:

Cartoful dulce tăiat cuburi, l-am asezonat cu un strop de ulei de măsline, sare și piper, apoi l-am transferat într-un vas yena și l-am copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.

În funcție de cuptorul pe care îl aveți, coacerea poate dura mai mult sau mai puțin, însă când cartoful este moale atunci el este gata.

Pentru o tentă picantă nu vă temeți să folosiți fulgi de ardei iute. 

Frunzele de salată se amestecă cu bucăți de parmezan peste care se adaugă năutul bine scurs de excesul de lichid.

Adăugăm cartoful copt, încă un strop de ulei de măsline și cina e servită. Ei, acum nu vă imaginați că doar atât, am avut la cuptor și două fileuri de halibut, că doar nu era să las salata asta așa singurică pe masă.

Deci #tucemanancilabirou?

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 23 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 23 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATCe-ai spune dacă timp de o săptămână ai renunța să cumperi orice tip de mâncare procesată, să te folosești doar de ingrediente naturale, fructe și legume proaspete, carne...
NĂUT CROCANT LA CUPTOR Rontz, rontz, rontz, dacă ar fi să desscriu sunetul reprezentativ pentru această gustare aromată și condimentată, acesta este, rontz, rontz...Este una din cele mai ieftine idei pentru o gustare să...
ZIUA 12 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Ziua 12 din cele 30 fără zahăr adăugatAstăzi scriu din deplasare, sunt acasă la mama, stau pe terasă și aștept să fie gata cina. De când am învățat să am mesele organizate nu m-am confruntat deloc...
ZIUA 10 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Meniul zilei 10 din cele 30 fără zahăr adăugatNu știu dacă e de natură astrologică sau nu, dar eu nu am dormit nici noaptea trecută, nu a fost chip să mă pot odihni, am stat cu ochii închiși și cu...