Când e săptămâna italiană la Lidl România, este și săptămâna în care gătesc și mănânc paste. Nu sunt mare amatoare de paste, iar pentru noi doi se întâmplă rar să le gătesc,  în schimb pentru Alexia se întâmplă destul de frecvent să fierb o mână de paste.

Aveam niște paste minunate cu spanac și ou, plus o bucată de somon norvegian de captură (repet, de captură, tot de la Lidl) iar telefonul fratelui meu care anunța că ar găti paste a făcut să întindem o masă în familie și să îmi pun în plan o rețetă care mi-a rămas în amintire de la escapada noastră din Milano.

Tagliatelle cu somon

Din aceste ingrediente am obținut 3 porții destul de generoase.

Ingrediente:

  • 250 g tagliatelle
  • 1 file somon (300 g)
  • 1 fenicul
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • parmezan
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 linguri ulei măsline
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

Modalitate de preparare:

Somonul l-am gătit în hârtie de copt cu sare, piper și 2 linguri de ulei de măsline, peste care am adăugat bulbul de fenicul tăiat rondele.

Împachetat în hârtie de copt, l-am introdus în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute.

Cât timp peștele a fost la cuptor, am fiert pastele respectând timpul indicat pe ambalaj.

După ce pastele sunt gata, scurse de excesul de apă le-am amestecat cu gălbenușul de ou (frecat cu 2 linguri de smântână lichidă) și le-am transferat într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline și usturoiul zdrobit.

2 minute am amestecat pastele, iar dacă ai la dispoziție un strop de vin alb sec, fără teamă le poți stropi 🙂

Cred că pastele fără parmezan sunt ca nunta fără lăutari, de aceea eu zic că se poate folosi o cantitate omenească după bunul plac.

Deasupra am așezat câte o bucată de somon și fenicul, iar alături s-a potrivit un vin alb sec.

Când am fost în Milano (evident că nu putem compara) dar mi-a rămas în minte combinația perfectă dintre paste făinoase și somon dar și cu icre de manciuria. Nu le comparăm pentru că vorbim de un restaurant în care pastele erau făcute de casă, acel detaliu care face diferența.

Cu atât mai mult cu cât pește se împacă bine cu carbohidrații și nu putem vorbi de un preparat greu.

Ești liber să te simți ca într-o frumoasă vacanță 🙂

Italia, amore mio

Cu drag, 

D

Related Post

DUMINICA ÎN FAMILIE LA PIZZERIE Alexia este înnebunită după paste și pizza, normal (așa sunt toți copii), de aceea de fiecare dată când ieșim să luam masa în oraș la ea este cel mai greu de comandat. Dacă nu există ciorbă de văcuț...
Pizza în 10 minute cu blat de broccoli Când am făcut prima dată pizza cu blat de conopidă, mă întrebam dacă mai simplu de atât aș putea face. Nu am mai repetat rețeta din ianuarie 2016, deși este mondial de gustoasă, numai că suntem atât...
PETER’S KITCHEN BISTRO, GENUL ACELA DE LOC INTIM ȘI CU MÂNCARE BUNĂ Recunoașteți versurile?”Casa cu plopi strada Speranței la parter, O mai aștept și mai sper... Să o poftiți vă rog frumos la masa mea, Când vă-ntâlniți cu fericirea...” - Corina Chiriac- Strada Spe...
DOVLECEI UMPLUȚI CU QUINOA Am o slăbiciune pentru dovlecei, poate pentru că îmi amintesc foarte mult de copilărie și de zilele de vară în care o rugam pe mamaia să îmi facă câte o farfurie de dovelcei pane și nimic altceva....