Tavernă grecească în centrul Bucureștiului

Să îmi zică mie cineva că nu iubește acordurile grecești, că nu savurează un adevărat tzatziki, o brânză feta la grătar sau o porție de pește și fructe de mare (de captură) gătite perfect!

Știu ce spun, motiv pentru care 3 ani la rândul, vacanța noastră de vară a fost petrecută pe meleaguri grecești. Doar că nu e de ajuns un sejur de 10 zile într-un buchet de 365, nu?

Orice meniu care presupune bucătărie tradițional grecească, pe mine, personal, mă captivează, iar petrecerile grecești sunt de departe printre cele mai reușite.

Am descoperit Meze Taverna când nu aveam blog, în iarna anului 2014, la o minunată și reușită petrecere, nici nu se putea altfel când acordurile erau transmise de către un grec tare frumușel, parcă și zorba suna altfel 🙂 dar bunătățile puse pe masă au fost cu adevărat cele care mi-au atras cel mai mult atenția, motiv pentru care am revenit la Meze și cu alte ocazii.

Îmi place la Meze (pe lângă design și calitatea produselor), atenția ospătarilor și informațiile pe care le au despre meniu, lucru tot mai rar întâlnit.

Pe lângă meniul de bază, în fiecare zi există un meniu al preparatelor pe bază de pește, separat de meniul principal, dar pentru informații suplimentare cel mai bine este să întrebați despre ce este vorba.

Pe 8 Martie, noi, fetele, am făcut un dezmăț lejer la ora prânzului. Ne-am delectat cu pită caldă, fructe de mare, halloumi la grătar, dar și alte specialități demne de o călătorie culinară delicioasă!

Pentru că muzica grecească și bucătăria tradițională fac casă bună cu vinul, am început așa cum trebuia cu un vin alb de casă.

Nu se poate dezmăț grecesc fără celebrul tzatzki, gustarea aceea minunată cu iaurt, castraveți și mărar, stropită la final cu ulei de măsline aromat, numai bun să treci cu pita caldă prin el.

Cam acum se poate discuta de orgasm culinar!

Sună banal însă eu am o slabiciune pentru dovleceii prăjiți, dar ca să mă înțelegeți trebuie să îi încercați.

 

Desigur că tot la starter merge și brânza aceea cipriotă, făcută la grătar și cu roșii coapte. O încântare pentru papilele gustative.

O altă specialitate pentru cei ce iubesc brânzeturile, este această combinație de brânză, ușor iute, coaptă în cuptor cu roșii.

Catergoria de starter este destul de bogată astfel încât aveți de unde alege. 

Pentru felul principal, de la preparate pe bază de legume, carne sau fructe de mare, sunt posibilități pentru toate gusturile. Eu mă decid destul de greu, pentru că aș încerca și miel, dar și vinete umplute, în același timp nu pot renunța nici la pește.

Se vede că am fost doar 4 doamne la masă, pentru că se regăsește peștele în fiecare farfurie :))

Este exact genul de restaurant care te invită să îi mai treci pragul pentru că știi sigur că vei avea o experiență delicioasă.

V-am povestit despre Meze pentru că aici se regăsește meniul meu preferat din București, pentru că este un concept care îți trezește simțurile și îți garantează o experiență de neuitat.

Poți descoperi Grecia, pe strada Tonitza 6, în centrul istoric al Bucureștiului!

Enjoy, 

D