mancare de stevie

Mi-a făcut mama o surpriză fantastică, mi-a trimis o sacoșă cu frunze de ștevie, pentru că știe cât iubesc mâncarea de ștevie. Așa cum o face ea nu mi-a ieșit niciodată, dar am și eu secretele mele pentru a mă simți împăcată și satisfăcută.

mancare de stevie

Ștevia tot ștevie rămâne, n-ai cum s-o refuzi, n-are cum să nu-ți placă, mai ales dacă lași un ou deasupra pentru a îmbina culorile și aromele.

Nu am mâncat de prea multe ori ștevie fără ou, iar de data asta le-am combinat de la început, într-un fel de shakshuka , iar acum să recunoaștem că așa ceva mai rar!

Ingrediente:

 • frunze de ștevie din belșug
 • 5 fire ceapă verde
 • 1 ceapă roșie
 • 1 legătură leurdă
 • 5-6 căței de usturoi
 • 4-5 ouă
 • ulei de măsline
 • 4-5 felii mozzarella
 • sare
 • piper
 • boia iute

Am spălat frunzele în câteva ape și am îndepărtat doar foarte puțin din codițe, apoi le-am lăsat deoparte într-un vas până am tocat ceapa, usturoiul și leurda.

Într-un vas cu 2 linguri de ulei de măsline am călit verdețurile, iar ștevia am opărit-o cu apă clocotită, atât cât să se înmoaie, 1-2 minute.

mancare de stevie

Ștevia opărită am mutat-o în vasul cu arome pentru a amesteca gusturile, peste care am adăugat sare și piper + 1 ceașcă cu apă.

mancare de stevie

Cuptorul l-am preîncălzit la 200 de grade!

Am mutat mâncarea de ștevie într-un vas yena și am făcut câte o adâncitură din loc în loc, unde am spart câte un ou, deasupra am aruncat câteva felii de mozzarella (opțional) și am introdus vasul în cuptor pentru 20 de minute.

mancare de stevie

Când se sparge oul cu furculița și începe să curgă gălbenușul peste ștevie, se numește fericire și împlinire!

mancare de stevie

Presară un praf de boia iute la final, atât pentru culoare cât și pentru gust.

mancare de stevie

mancare de stevie

mancare de stevie

mancare de stevie

E de savurat! Știu, este minunată!

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 21 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O nouă zi din jurnalul fără zahăr adăugat. O nouă aventură printre culori, feluri de mâncare delicioase și alegeri făcute într-o ploioasă zi de Duminică.Zilele acestea ploioase parcă m-au invitat ...
FILE DE CRAP LA ABURI, CEA MAI SĂNĂTOASĂ TEHNICĂ DE GĂTIRE Gătitul la aburi este cea mai sănătoasă tehnică de gătire și una din cele mai bune metode de preparare a alimentelor.De ce este sănătos gătitul la aburi și cum am ales produsul potrivitÎn primul...
GAZPACHO, SUPA VERII ȘI A CELOR CE NU ȘTIU SĂ GĂTEASCĂ Indiferent cât timp ar trece de la ultima vacanță, mie îmi stă gândul la o altă vacanță, cu atât mai mult cu cât am prieteni care sunt plecați fix în acest moment. Cu ocazia caniculei și cu amintiri...
CIORBĂ DE DOVLECEI CU FASOLE PĂSTĂI Prima mea interacțiune cu bucătăria a fost pe la 10 ani când am decis că e cazul să fac o ciorbă și să-i aștept pe ai mei părinți cu masa frumos aranjată.Vă spun drept că atunci dădeam pe răzătoar...