Îmi tot zice Domnul B că fac niște fripturi senzaționale, cum nu întâlnește prea des prin restaurante. Na, acum ce să fac dacă mă pricep, accept și complimente din belșug, cu cât mai multe cu atât mai bine și mai multe fripturi.

Mereu întreabă cum ai făcut să fie așa? Iar eu nu știu cum să îi explic că trebuie să ai și un strop de talent, să ai câteva ingrediente secrete și întotdeauna să gătești cu dragoste…E greu de înțeles pentru cineva care nu are treabă cu bucătăria, că tu pui acolo multă iubire 🙂

Carnea de porc să fi trecut cel mai des prin mâinile mele, așa de-a lungul vieții, cum ar zice românul că e cea mai bună legumă, nu? Eu am început să o savurez din clipa în care am schimbat tehnica de gătire.

Să vedem de ce!

Ingrediente:

  • mușchi de porc ( eu am avut o bucată de 800 grame)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri sos chili
  • 2 linguri sos Worcester
  • 2 linguri miere de albine

Carnea se amestecă și se masează cu restul ingredientelor, pentru ca acestea să pătrundă și să fie distribuite în mod uniform.

Într-un vas yena, se așează mușchiul + 150 ml apă, se acoperă cu un capac tot din yena, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit la 100 de grade pentru 5 ore.

Friptura gătită lent este categoric mult mai gustoasă decât o friptură gătită la o temperatură mare și într-un timp mult mai scurt, pentru că prim gătirea lentă se păstrează nutrienții, iar preparatele se gătesc în mare parte în sucul propriu.

După 5 ore, friptura noastră arată cam așa:

Pentru că asocierea alimentelor este unul din secretele unei alimentații echilibrate, lângă o astfel de friptură se potrivește excelent o saltă verde, de primăvară, cu ridichi și ceapă verde. Combinația perfectă!

Friptura este foarte fragedă, extrem de gustoasă și foarte puțin picantă. Este cea mai bună modalitate de a găti carnea indiferent dacă este de porc, vită, pui sau curcan. Gătitul lent va păstra aroma naturală și nutrienții.

Spre deosebire de o friptură gătită la 200 de grade peste care se adaugă lichid de 3 ori în 90 de minute, la aceasta modalitate de preparare nu mai este nevoie să faci nimic din momentul în care ai introdus friptura în cuptor.

Enjoy!

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 60 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ȘI UN MENIU CONTEMPORAN Ziua 60 s-a potrivit cu un eveniment culinar dedicat bucătăriei românești contemporane și m-am cam răsfățat cu preparate gustoase, iar din desert doar am gustat de curiozitate mai mult, pentru că a ...
ZIUA 20 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Mai mult ca în seara asta nu am vorbit în nicio altă zi despre viața fără zahăr adăugat! Am avut o mică petrecere în familie, pentru a le sărbători pe cele două nepoate, ocazie cu care m-am reîntâln...
Muschi de porc la cuptor Carnea nu este chiar punctul meu forte insa de fiecare data cand imi pica in mana reusesc sa ii scot un aspect si un gust minunat. Am norocul sa am acces la carne de calitate, din gospodarii in care...