spanac sicilian sote

Cât e bogăție în piață, tot pe verde rămânem! 

Un preparat inspirat din bucătăria siciliană, unde nucile și stafidele se folosesc frecvent în preparatele pe bază de buruieni, cum ar fi spanacul sau varza kale.

Era cazul să îi placă și Domnului B o porție de spanac, sau cel puțin așa mi-a lăsat impresia, dar cât timp și-a luat o porție la birou, cred cu tărie că acest mix de nuci, verdețuri și stafide a fost o încântare și pentru el, așa cum a fost pentru mine.

Înțeleg acum că niciodată nu este târziu să descoperi alimente pe care le-ai refuzat mulți ani! Cine știe, poate într-o zi am să mânânc și eu vânat sau tobă 😀

Până atunci să rămânem la povestea de astăzi, în micuța noastră escapadă din Sicilia.

Ingrediente:

  • frunze de spanac proaspăt, aproximativ 1 kg
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe mici
  • 2 căței de usturoi
  • fulgi de ardei iute
  • 50 g migdale
  • 50 g stafidzeama de la 1/2 lămâie
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 cub mic de unt (10-15 grame)

Modalitate de preparare:

După toată operațiunea de spălare a spanacului, în 3-4 ape, apoi lăsat într-un vas cu apă rece să mai elimine eventualul pământ rămas pe vreo frunză, putem începe rețeta.

spanac sicilian sote

Dacă nu vă deranjează codița o puteți lăsa așa și doar tocați grosier frunzele. Dacă vă deranjează, atunci îndepărtați tijele.

Ceapa se toacă mărunt, la fel și usturoiul.

Într-o cratiță mai mare (eu am folosit una de tip wok), încingeți 2 linguri de ulei de măsline și sotați ceapa, usturoiul și eventual fulgii de ardei iute. Mențineți pe foc aproximativ 2 minute, amestecând frecvent.

Când ceapa începe să se rumenească, adăugați nucile și stafidele, amestecând pentru încă 2 minute.

spanac sicilian sote

Amestecul de nuci se scoate din tigaie și se lasă deoparte.

Adăugați încă 2 linguri de ulei în aceeași tigaie, apoi câte o mână de spanac pe măsură ce se înmoaie. Sotați 3-4 minute între tranșele de spanac.

La final se adaugă untul și zeama de lămâie împreună cu amestecul de nuci.

spanac sicilian sote

Interesantă călătorie, așa-i? Unde mai pui că e și frumos colorată, de arome nici nu se pune problema, iar gustul pe măsura așteptărilor!

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 15 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT+UN DESERT NEVINOVAT 15 ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAjunsă la jumătatea drumului realizez că privesc totul cu o lejeritate fantastică. Nu o să fiu ipocrită să spun că este ușor pentru oricine, cu siguranță că își spun cuvâ...
ZIUA 14, O NOUĂ ZI FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, UN NOU MENIU ZIUA 14 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAceastă minunată zi de Duminică, acasă la mama, mi-a pus în meniu câteva amintiri culinare din copilărie. Nu am savurat pandișpanul cu vișine dacă asta vă așteptați să sp...
QUICHE DE SPANAC CU FETA ȘI CRUSTĂ DE CARTOFI DULCI De dietă sau cum vrei să-i spui, nici nu mai contează, tot ce vreau să spun este că această plăcintă a fost cea mai mișto chestie care s-a întâmplat sâmbătă în bucătăria mea.Un mix de ingrediente ...
CHIFLE DULCI, CU STAFIDE, SCORȚIȘOARĂ ȘI VANILIE Am pregătit aceste chifle special pentru Alexia și pentru nepoatele mele micuțe care nu mănâncă pască de Paște. În loc de alegerile neinspirate cum ar fi iepurașii de ciocolată și alte tone de cioco...