spanac sicilian sote

Cât e bogăție în piață, tot pe verde rămânem! 

Un preparat inspirat din bucătăria siciliană, unde nucile și stafidele se folosesc frecvent în preparatele pe bază de buruieni, cum ar fi spanacul sau varza kale.

Era cazul să îi placă și Domnului B o porție de spanac, sau cel puțin așa mi-a lăsat impresia, dar cât timp și-a luat o porție la birou, cred cu tărie că acest mix de nuci, verdețuri și stafide a fost o încântare și pentru el, așa cum a fost pentru mine.

Înțeleg acum că niciodată nu este târziu să descoperi alimente pe care le-ai refuzat mulți ani! Cine știe, poate într-o zi am să mânânc și eu vânat sau tobă 😀

Până atunci să rămânem la povestea de astăzi, în micuța noastră escapadă din Sicilia.

Ingrediente:

  • frunze de spanac proaspăt, aproximativ 1 kg
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe mici
  • 2 căței de usturoi
  • fulgi de ardei iute
  • 50 g migdale
  • 50 g stafidzeama de la 1/2 lămâie
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 cub mic de unt (10-15 grame)

Modalitate de preparare:

După toată operațiunea de spălare a spanacului, în 3-4 ape, apoi lăsat într-un vas cu apă rece să mai elimine eventualul pământ rămas pe vreo frunză, putem începe rețeta.

spanac sicilian sote

Dacă nu vă deranjează codița o puteți lăsa așa și doar tocați grosier frunzele. Dacă vă deranjează, atunci îndepărtați tijele.

Ceapa se toacă mărunt, la fel și usturoiul.

Într-o cratiță mai mare (eu am folosit una de tip wok), încingeți 2 linguri de ulei de măsline și sotați ceapa, usturoiul și eventual fulgii de ardei iute. Mențineți pe foc aproximativ 2 minute, amestecând frecvent.

Când ceapa începe să se rumenească, adăugați nucile și stafidele, amestecând pentru încă 2 minute.

spanac sicilian sote

Amestecul de nuci se scoate din tigaie și se lasă deoparte.

Adăugați încă 2 linguri de ulei în aceeași tigaie, apoi câte o mână de spanac pe măsură ce se înmoaie. Sotați 3-4 minute între tranșele de spanac.

La final se adaugă untul și zeama de lămâie împreună cu amestecul de nuci.

spanac sicilian sote

Interesantă călătorie, așa-i? Unde mai pui că e și frumos colorată, de arome nici nu se pune problema, iar gustul pe măsura așteptărilor!

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 58 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Dacă ziua de ieri a părut așa mai deficitară, ei bine, a venit ziua 58 din urmă cu un meniu cât pentru două zile. Așa se întâmplă în zilele în care merg la sală, iar pentru cine încă mai crede că du...
CHIFTELE DE DOVLECEL CU FĂINĂ DE COCOS Cum am ajuns să fac chiftele de dovlecel?Aveam un dovlecel, unul mare, cam la 450 de grame (l-am cântărit). Era atât de frumos, iar eu aveam o poftă fantastică de chiftele vegetale, în special de ...
ZIUA 37 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, LISTĂ DE CUMPĂRĂTURI ȘI O AMINTIRE CULINARĂ DIN GRECIA Când am început să țin această alimentație prin care am verificat permenent eticheta și zahărul ascuns din alimente, nici prin cap nu îmi trecea că interesul din partea cititorilor va fi atât de mar...
CINA ÎN 30 DE MINUTE, MAI EXACT SALATĂ DE LINTE NEAGRĂ CU SPANAC ȘI AVOCADO, BONUS CARTOFI DULCI LA ... Poate că nu pare, dar chiar am zile în care sunt extrem de plictisită și total lipsită de chef să gătesc. Asta a fost una din acele zile, e drept că am stat departe de bucătărie, dar am fost mai pre...