Peștele este extrem de important într-o dietă echilibrată, iar somonul (deși controversat) este o sursă de acizi grași benefici pentru menținerea sănătății oaselor și  inimii, precum și o sursă importantă de vitamina D.

Știați că prin conținutul acizilor grași Omega 3 somonul reduce riscul depresiei? 

Am ales o bucată de somon norvegian de captură!

Somonul este o sursă excelentă de seleniu, un mineral ce funcționează ca un antioxidant în organism, întărind sistemul imunitar și menținerea sănătoasă a țesuturilor.

Sparanghelul, este o foarte bună sursă de fibre, acid folic, vitaminele A, C, E și K, precum crom, un mineral care îmbunătățește capacitatea insulinei de a transporta glucoza din sange în celule.

Spanacul, faimosul spanac ce ne amintește de copilărie și de Popey marinarul, este de departe un aliment sănătos, iar culoarea verde a acestuia ne indică că are un nivel ridicat de clorofilă, extrem de benefică pentru sănătate.

Cu acești 3 magnifici am pregătit o cină light, gustoasă și super rapidă. Când ai astfel de ingrediente minute, trebuie să te gândești la modalitatea de preparare care îți asigură păstrarea tuturor acestor beneficii.

Ingrediente:

  • 1 file somon (ideal să fie de captură)
  • câteva fire sparanghel
  • piper
  • frunze de spanac proaspete

Modalitate de preparare:

Folosind tehnologia Zepter și o temperatură scăzută, controlată, fără adaos de ulei sau fără apă, am pregătit somonul la grill, într-o variantă mult mai sănătoasă decât grill-ul clasic.

Preîncălzind vasul la foc mic, am așteptat ca indicatorul termocontrolului să ajungă la începutul zonei verzi, apoi am așezat cu pielea în jos bucata de somon și sparanghelul (congelat).

Am aruncat o mână de frunze de spanac deasupra și am pus din nou capacul care are un rol esențial fiindcă sigilează vasul cu o barieră ermetică de apă, pas definitoriu în ceea ce reprezintă circuitul închis Zepter. Astfel păstrăm intacți nutrienții, aromele naturale, dar și aspectul alimentelor. Acestea nu-și reduc dimensiunile, nu se lipsesc și nu se ard.

După 10 minute am întors somonul, iar legumele le-am scos primele. 

Am mai lăsat peștele încă 10 minute, apoi l-am așezat peste frumosul verde din farfurie. O combinație de culori primăvăratice absolut minunate!


Prin gătirea fără apă, ulei sau alte grăsimi, hrana nu doar că este mai sănătoasă, am descoperit că este și mai gustoasă, pentru că am început să simt care este cu adevărat gustul natural al ingredientelor.

Dacă la început eram mai stângace în folosirea acestui sistem, cu trecerea timpului, lucrurile au devenit mai simple și am început să descopăr din ce în ce mai multe combinații și rețete lejere.

„Hrană sănătoasă pentru o viață îndelungată”

Cu drag,

D

Related Post

ZIUA 18 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 18 ȘI O CINĂ ROMANTICĂ  (FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT)Astăzi ca astăzi, nici nu am simțit când a trecut ziua, cumpărături, sală, gimnastica Alexiei, ieșire în doi la restaurant, am avut o zi plină ochi...
ZIUA 15 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT+UN DESERT NEVINOVAT 15 ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAjunsă la jumătatea drumului realizez că privesc totul cu o lejeritate fantastică. Nu o să fiu ipocrită să spun că este ușor pentru oricine, cu siguranță că își spun cuvâ...
ZIUA 14, O NOUĂ ZI FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, UN NOU MENIU ZIUA 14 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAceastă minunată zi de Duminică, acasă la mama, mi-a pus în meniu câteva amintiri culinare din copilărie. Nu am savurat pandișpanul cu vișine dacă asta vă așteptați să sp...
PESTO DE AVOCADO ȘI PĂTRUNJEL Pesto de pătrunjel cu avocado!Hai, mai zi ceva, zi că nu scriu eu cele mai seducătoare și sănătoase rețete, mai colorate și mai apetisante.Pesto este cea mai mișto invenție pentru paste făinoase...