Peștele este extrem de important într-o dietă echilibrată, iar somonul (deși controversat) este o sursă de acizi grași benefici pentru menținerea sănătății oaselor și  inimii, precum și o sursă importantă de vitamina D.

Știați că prin conținutul acizilor grași Omega 3 somonul reduce riscul depresiei? 

Am ales o bucată de somon norvegian de captură!

Somonul este o sursă excelentă de seleniu, un mineral ce funcționează ca un antioxidant în organism, întărind sistemul imunitar și menținerea sănătoasă a țesuturilor.

Sparanghelul, este o foarte bună sursă de fibre, acid folic, vitaminele A, C, E și K, precum crom, un mineral care îmbunătățește capacitatea insulinei de a transporta glucoza din sange în celule.

Spanacul, faimosul spanac ce ne amintește de copilărie și de Popey marinarul, este de departe un aliment sănătos, iar culoarea verde a acestuia ne indică că are un nivel ridicat de clorofilă, extrem de benefică pentru sănătate.

Cu acești 3 magnifici am pregătit o cină light, gustoasă și super rapidă. Când ai astfel de ingrediente minute, trebuie să te gândești la modalitatea de preparare care îți asigură păstrarea tuturor acestor beneficii.

Ingrediente:

  • 1 file somon (ideal să fie de captură)
  • câteva fire sparanghel
  • piper
  • frunze de spanac proaspete

Modalitate de preparare:

Folosind tehnologia Zepter și o temperatură scăzută, controlată, fără adaos de ulei sau fără apă, am pregătit somonul la grill, într-o variantă mult mai sănătoasă decât grill-ul clasic.

Preîncălzind vasul la foc mic, am așteptat ca indicatorul termocontrolului să ajungă la începutul zonei verzi, apoi am așezat cu pielea în jos bucata de somon și sparanghelul (congelat).

Am aruncat o mână de frunze de spanac deasupra și am pus din nou capacul care are un rol esențial fiindcă sigilează vasul cu o barieră ermetică de apă, pas definitoriu în ceea ce reprezintă circuitul închis Zepter. Astfel păstrăm intacți nutrienții, aromele naturale, dar și aspectul alimentelor. Acestea nu-și reduc dimensiunile, nu se lipsesc și nu se ard.

După 10 minute am întors somonul, iar legumele le-am scos primele. 

Am mai lăsat peștele încă 10 minute, apoi l-am așezat peste frumosul verde din farfurie. O combinație de culori primăvăratice absolut minunate!


Prin gătirea fără apă, ulei sau alte grăsimi, hrana nu doar că este mai sănătoasă, am descoperit că este și mai gustoasă, pentru că am început să simt care este cu adevărat gustul natural al ingredientelor.

Dacă la început eram mai stângace în folosirea acestui sistem, cu trecerea timpului, lucrurile au devenit mai simple și am început să descopăr din ce în ce mai multe combinații și rețete lejere.

„Hrană sănătoasă pentru o viață îndelungată”

Cu drag,

D

Related Post

FRITTATA CU ZUCCHINI Întotdeauna mi-a plăcut ideea de frittataMi se pare soluția perfectă pentru un mic dejun foarte sățios, pentru că o poți pregăti cu o zi înainte și este extrem de gustoasă după ce a stat o vreme ș...
ZIUA 58 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Dacă ziua de ieri a părut așa mai deficitară, ei bine, a venit ziua 58 din urmă cu un meniu cât pentru două zile. Așa se întâmplă în zilele în care merg la sală, iar pentru cine încă mai crede că du...
CHIFTELE DE DOVLECEL CU FĂINĂ DE COCOS Cum am ajuns să fac chiftele de dovlecel?Aveam un dovlecel, unul mare, cam la 450 de grame (l-am cântărit). Era atât de frumos, iar eu aveam o poftă fantastică de chiftele vegetale, în special de ...
HUMUS CU BUSUIOC Am făcut minunăția asta de humus și am sentimentul că este cea mai mișto combinație de arome pe care am întâlnit-o până acum într-un humus. Busuioc, semințe de floarea soarelui, in și dovleac, zeamă...