spanac cu cartof dulce la cuptor

Asta se întâmplă când vrei să faci un quiche de post și într-un final îți iese o mâncare de spanac cu cartof dulce și tofu, din motive de crustă dezastruoasă. Să ne înțelegem, nu mă vait, am scăpat de niște grame de făină pe care, recunosc, le-aș fi savurat.

Nu intru în panică niciodată când ceva nu merge bine, găsesc o soluție să o scot la capăt, iar dacă nu găsesc (posibil și asta) alegem varianta de criză, paste sau bruschete cu jamon serrano și parmezan :)) Uneori nici nu îmi bat capul, cât timp am aceste două ingrediente în frigider, cina e salvată!

Revenind la spanacul nostru, încă mă gândesc ca tare bună ar fi fost o tartă cu această umplutură plină de gust și culoare!

Ingrediente:

  • 500 g spanac proaspăt
  • 300 g cartof dulce
  • 2 legături ceapă verde
  • sare
  • 150 g tofu în saramură
  • 3-4 linguri ulei măsline
  • 2 linguri făină de migdale

spanac cu cartof dulce la cuptor

Preparare:

Ceapa se toacă rondele, iar cartoful dulce curățat de coajă, se taie în cuburi, timp în care spanacul se lasă la înmuiat pentru a se elimina mizeria, apoi se spală în câteva ape pentru a fi siguri că nu ronțăim ceva dubios.

spanac cu cartof dulce la cuptor

Spanacul, bine spălat, l-am tocat grosier și l-am opărit cu apă clocotită pentru câteva minute, apoi l-am scurs și l-am amestecat cu tofu și făina de migdale.

spanac cu cartof dulce la cuptor

Într-o tigaie încăpătoare, am adăugat uleiul de măsline, apoi la foc mic am călit ceapa și cartoful dulce, să fi ținut pe foc vreo 10 minute.

spanac cu cartof dulce la cuptor

Într-un vas termorezistent și uns cu ulei de cocos (așa am ales eu, pentru a da un plus de aromă) am adăugat mai întâi spanacul și apoi amestecul de cartof și ceapă, iar la final am aruncat câteva picături de ulei de măsline.

Am introdus tava în cuptorul peîncălzit la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.

spanac cu cartof dulce la cuptor

Dacă aluatul meu (vegan) ar fi ieșit așa cum trebuia, aș fi așezat întâi foaia de aluat 🙂 Sunt în post, ce sa fac… dar o să refac după post această rețetă cu foaie de aluat clasică. 

Pentru cine dorește o tartă cu această umplutură, vă las aici un link!

Dacă stropești cu câteva picături de ulei de măsline aromat, îi vei da și mai mult gust.

Iată mâncarea mea de spanac cu tofu și cartof dulce:

spanac cu cartof dulce la cuptor spanac cu cartof dulce la cuptor spanac cu cartof dulce la cuptor

Cu drag, 

D

 

Related Post

ZIUA 15 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT+UN DESERT NEVINOVAT 15 ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAjunsă la jumătatea drumului realizez că privesc totul cu o lejeritate fantastică. Nu o să fiu ipocrită să spun că este ușor pentru oricine, cu siguranță că își spun cuvâ...
ZIUA 14, O NOUĂ ZI FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, UN NOU MENIU ZIUA 14 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAceastă minunată zi de Duminică, acasă la mama, mi-a pus în meniu câteva amintiri culinare din copilărie. Nu am savurat pandișpanul cu vișine dacă asta vă așteptați să sp...
JURNAL FĂRĂ ZAHĂR, ZIUA 8 din 30 Ziua 8 din 30 fără zahăr adăugatAceastă zi 8 din cele 30 m-a găsit foarte nedormită și lipsită de chef. Din câte am văzut la meteo, a cam plouat în toată țara, adică nu că a plouat și atât, a turn...
JURNAL FĂRĂ ZAHĂR, ZIUA 3 DIN CELE 30 Ziua 3 din cele 30 denumite în continuare fără zahăr adăugat.Parcă a fost mult mai lejeră ziua de azi, poate datorită faptului că am fost mai decisă pe meniu. Mi-am planificat de dimineață ceea ce...