Cândva, mai exact acum 10 ani, când am vizitat Parisul și am ajuns până la intrarea în minunatul Parc Disneyland, am știut că ne vom întoarce când vom avea copil, iar un prieten de familie ne-a spus de pe atunci că vârsta ideală este 7 ani, apoi e posibil să își piardă interesul.

Am ținut minte atât de bine, încât prima zi de 7 ani (17.martie. 2017), a găsit-o pe Alexia în avion, spre aventura Disneyland. 

Am planificat vacanța asta de ceva timp, fără ca Alexia să știe ceva, oricum nu și-ar fi imaginat în ce poveste vom intra noi după ce ajungem la destinație, cum de altfel nici noi nu ne puteam imagina. Nu am vrut să caut nimic pe youtube, știu că sunt multe, multe filmări, dar am vrut să trăiesc sentimentul acela minunat de entuziasm la superlativ!

Am avut un pachet de 4 zile, cu cazare la Hotelul Vienna Dream Castle și 3 zile de intrări în ambele parcuri.

În prima zi, a fost ziua în care am avut și un prânz aniversar la Cafe Mickey, iar deși eram extrem de obosiți, după 3 ore de somn, nu am vrut să renunțăm la niciun minut petrecut în parc. Am bifat câteva atracții și ne-am acomodat puțin cu tot ceea ce era în jurul nostru.

A fost odată ca niciodată

Fantasyland

Aventura din parc a început cu zona Fantasyland, poate și cea mai interesantă pentru fetițe:

Aici sunt două atracții care nouă ne-au plăcut cel mai mult:

 1. It’s a small world, aici ne-am dat de două ori, atât de mult ne-a plăcut, o călătorie prin toate colțurile lumii, cu muzică și culori care te captivează și te rup complet de realitate.
 2. Peter Pan’s Flight, poate pentru că Peter Pan a fost povestea preferată a copilăriei mele am simțit cumva că m-am întors în timp și îmi trăiesc visul alături de eroii preferați din poveste. La Peter Pan există și posibilitatea de a lua fast pass, ceea ce vă recomand!

Dar am testat și: 

 1. Les Voayages de Pinocchio – călătoria lui Pinocchio, care se ține într-un trenuleț și te poartă câteva clipe prin momentele importante din poveste.
 2. Blanche-Neige et les Sept Nains- deși mi se spusese de la agenție că nu este o atracție bună de bifat, oboseala și-a spus cuvântul, iar noi am intrat profitând de timpul mic de așteptare. Nu mi-a plăcut, ba chiar mi s-a părunt înfiorător (mă rog, așa este și povestea dacă stăm să ne gândim)
 3. Dumbo the Flying Elephant- genul acesta de atracții sunt preferatele Alexiei, cu cât zburăm mai sus, cu atât mai bine, însă Dumbo este o atracție interesantă pentru cei mici.
 4. Alice Curios Labyrinth, plimbarea dintre atracții și relaxarea de după așteptat 2 ore la o coadă, exact așa a fost pentru mine acest labirint 🙂
 5. Mad Hatter’s Tea Cups, deși pare o atracție banală, nouă ne-a plăcut destul de mult, poate și pentru că am avut un timp de așteptare de 5 minute și nu de 45 cum văzusem prima oară când am trecut pe lângă ele.
 6. Princess Pavilion, am riscat și am pierdut. Pavilionul Prințeselor cred că are cea mai lungă perioadă de așteptare, ni s-a spus inițial 90 de minute, dar am stat de departe 2 ore și 10, iar după nenumărate jocuri, a venit momentul mult așteptat, unde am găsit-o pe Albă ca Zăpada (într-un colț pentru fotografie). Alexia a fost atât de șocată și dezamăgită, încât nici nu a putut reacționa. Părerea mea este că acest Pavilion vă fură foarte mult timp în care chiar vă puteți bucura de alte atracții! Faptul că a plouat puțin cât am stat noi înauntru, a fost ca o mulțumire sufletească că măcar am stat la adăpost 🙂 

Discoveryland

Deși la prima vedere aș fi zis că ne pierdem vremea pe aici, am petrecut totuși câteva ore interesante.

 1. Orbitron, preferatul Alexiei, unde s-a dat de 4 ori, spre disperarea mea :)). Stăteam la coadă împreună, se dădeau prima oară ei doi, apoi făceam schimbul și Domnul B mi-o preda rapid pentru a se da și cu mine. Niște rachete, unde poți controla înălțimea, asta a și captiva-o pe Alexia care se juca cu nervii mei, ducându-mă când sus, când brusc jos…
 2. Buzz Lightyear Laser Blas, atracția unde am mers spre seară târziu, înainte de focul de artificii, iar pentru că se intra foarte repede, am profitat și ne-am dat de două ori. Te urci într-o mașinuță și te apuci de împușcat cu laserul, fiecare mașină este dotată cu două lasere și un volan. În timp ce eu cu Domnul B ne agitam să facem un scor cât mai mare, Alexia ne învârtea de mama focului.  Și această atracție are fast pass, fiind una cu timp de așteptare foarte mare!
 3. Star Tours, nu era pe lista noastră, dar l-am descoperit întâmplător și ne-a plăcut experiența foarte mult! O călătorie în spațiu, printre personajele Star Wars, foarte interesant și foarte mișto senzația pe care am trăit-o în acele minute senzaționale de film!

Adventureland

Nu suntem chiar atât de aventuroși pe cât ne-am fi dorit, de aceea nici nu am petrecut prea mult timp pe aici. Este zona destinată adrenalinei, cu Indiana Jones, unde noi nu ne-am fi dat nici dacă eram fără copil 🙂

Iar unde am fi vrut, din păcate era închis în această perioadă a anului, de aceea avem motiv să ne mai ducem și la anul, a zis Alexia. Pirații din Caraibe, înțeleg că este o experiență frumoasă, de bifat pentru cei ce merg în parc pe timpul verii.

Singura atracție unde am mers, Cabana lui Robinson, din care Alexia m-a dat jos. Nu mă miră, seamănă cu mine, nici eu nu urcam prea zâmbitoare în copac.

Frontierland

Aici am avut din nou o nebunie pentru o atracție unde ne-am dat de două ori.

 1. Big Thunder Mountain, diferența dintre asta și Indiana Jones cred că este faptul că aici, o mare parte din circuit este prin munte, prin întuneric, ceea ce cumva te face să crezi că e mai soft, dar viteza este destul de intensă. Este permis accesul copiilor cu 1,02 m
 2. Thunder Mesa Riverboat Landind, pentru câteva clipe de odihnă, o plimbare cu vaporul este chiar indicată 🙂

În Disney Studio, în afara de Ratatouille nu am avut ce face, mult prea multă adrenalină :)) Pentru cei mai îndrăzneți, Studiourile Disney sunt de mare interes!

Disneyland, după 3 zile de distrcție și relaxare, pot spune că este o destinație pentru toate vârstele și cred că niciodată nu este târziu să pășești pe acest tărâm magic!

Fiecare clipă petrecută acolo este o adevărată aventură, iar pentru noi a fost perfect.

Tipsuri

E de luat în calcul că indiferent dacă prinzi sau nu fast pass, la cozi tot vei sta, mai ales că nu toate atracțiile au fast pass. Indiferent cât de entuziasmați sunt cei mici, cu siguranță vor fi câteva momente în care se vor plictisi, pentru a face ca timpul să treacă mai ușor, o agendă și un pix pe care să vă jucați sunt un must. 

La fel de importante sunt micile gustări pe care să le aveți la îndemână!

Am plecat cu fel și fel de ronțăieli la bagajul de cală, pentru că știam că nu avem alte opțiuni pe acolo, astfel încât am avut tot timpul cu noi:

 • migdale
 • nuci caju
 • fructe deshidratate
 • mix de nuci
 • covrigei

Pentru cine poate și este cazat în unul din hotelurile tematice (nu toate hotelurile se bucură de acest privilegiu), dimineața între 8 și 10, sunt două ore suplimentare de distracție, doar în anumite zone.

Pentru noi nu era chiar o alegere potrivită, dimineața era destul de frig, iar noi destul de obosiți, în plus pe timpul zilei se adună multă oboseală, iar unul din momentele de VIS este show-ul de la finalul zilei. Un joc de lumini, lasere, fântâni, artificii și proiecții absolut magice, pe care nu ai voie să-l ratezi!

Pentru a te bucura cu adevărat de acest show, recomand să te retragi în fața castelului cu aproximativ 1 oră înainte de ora de începere. Noi am stat pe jos și am avut o priveliște magnifică!

Fiecare zi în parc trebuie planificată în funție de programul pe care îl găsiți chiar la intrare. În funcție de orele de desfășurare a paradei și ora de începere a focului de artificii vă puteți face planul mai bine.

Pentru parada de exemplu, noi ne-am dus la castel cu 40 de minute înainte de ora de începere și ne-am poziționat la marginea trotuarului, chiar pe partea cu castelul pentru o mai buna vizibilitate. Știu, e plictisitor să stai pe o bordură, dar când personajele vor veni și vor interacționa cu copilul, iar acesta va fi copleșit, vei uita cât de lungi au fost acele minute 🙂

Carele alegorice sunt spectaculoase, personajele la fel, muzica, parada per total nu este de ratat, noi am stat în două zile la parada, iar la show în fiecare seară 🙂

Imediat ce parada a trecut de noi, am profitat și am fugit către anumite atracții unde timpul de așteptare era foarte mic, tocmai pentru că mulți erau încă la paradă!

Am mai intrat la un show FROZEN, unde personajele din Regatul de Gheață au cântat împreună cu cei din sală melodiile preferate din film. Olaf, chiar merită toate aplauzele!

Exista show în limba engleză sau în limba franceză, pentru fiecare din ele este afișat programul afară. Ajunși în zona, pentru că mai aveam de așteptat până la următărul spectacol, am făcut o plimbare cu trenul pentru a ne trage sufletul 🙂

Evident că șansele de ploaie au fost mai mari în luna Martie, însă indiferent ce perioadă alegi este ideal să verific prognoza, iar dacă există șanse (chiar și cele mai mici) de ploaie, neapărat să aveți în bagaj pelerine pentru fiecare! 

Doar într-o zi am avut nevoie de ele, pentru 3 ore, cât a burnițat, însă ar fi fost destul de greu dacă nu le-am fi avut. La fel de important este și rucsacul, unde am avut tot timpul ceva mai gros de îmbrăcat pentru Alexia, seara se lăsa destul de răcoare, iar pentru a rezista avea nevoie de hainele potrivite.

Ce mâncâm prin parc

Deși este un parc destinat copiilor, cu durere în suflet spun că este o industrie în tot ceea ce înseamnă fast food, dar cu toate astea am descoperit și locuri unde puteai mânca și o salată, sau coaste la grătar/ jumătate de pui fript.  De aceea zic că sunt ideale micile gustări, pentru a alege în liniște un loc unde să mâncați.

Fiecare restaurant are afișat meniul la intrare, iar în timpul plimbării mai puteți arunca o privire pentru a vă face o idee despre unde să vă opriți pentru a manca.

Ideal este să aveți un mic dejun consistent 🙂 

AGMA Travel and Tour, a avut cea mai bună ofertă pentru Disneyland, iar având în vedere peripețiile prin care am trecut, anularea zborului din cauza grevei celor de la Air France, nu pot spune decât că mă bucur că mi s-a adeverit încă o dată că am ales bine, iar agenția a făcut ca totul să fie perfect. Este minunat să nu te preocupi de nimic, ci doar să te bucuri de zilele de vacanță!

Și 2-3 poze cu noi că suntem prea frumoși 😛 

Urmeză materialul despre aniversarea zilei de naștere la Cafe Mickey!

Cu drag, 

D