ciuperci umplute cu spanac

Această rețetă am pregătit-o pentru că am ținut câteva zile de post și am descoperit fel și fel de combinații ușoare și gustoase, fără conținut ridicat de carbohidrați.

O rețetă simplă, cu un conținut scăzut de calorii, însă bogată în gust și nutrienți.

Ingrediente:

  • 5-7 ciuperci mari
  • 1 legătură ceapă verde
  • 4 căței de usturoi
  • 300 g spanac proaspăt
  • 150 g tofu (în saramură)

Preparare:

Sunt foarte încântată de această rețetă pentru că am păstrat gustul natural al ingredientelor, nu le-am gătit foarte mult (în special spanacul), iar pentru a păstra culoarea, aroma și vitaminele din ingrediente, am ales două vase Zepter.

De ce?

  1. Pentru că îmi oferă posibilitatea de a găti fără ulei (fără prăjire) și fără apă (folosind apa existentă în mod natural în ingrediente)
  2. Folosind capacul inteligent, care are un rol esențial fiindcă sigilează vasul cu o barieră ermetică de apă, pas definitoriu în ceea ce reprezintă circuitul închis Zepter. Astfel păstrăm intacți nutrienții, aromele naturale, dar și aspectul alimentelor.
  3. Alimentele nu-și reduc dimensiunile, nu se lipesc și nu se ard.

Să începem!

Frunzele de spanac proaspăt, le-am spălat bine în mai multe reprize, apoi le-am tocat destul de grosier.

Cozile de la ciuperci le-am tocat mărunt, apoi împreună cu spanacul și cu ceapa verde (tocată) le-am pus într-o tigaie Zepter, la foc mic pentru 5-7 minute.

Cât s-au înăbușit frunzele, am pus pe foc și vasul de tip grill, pe care l-am preîncălzit până când indicatorul termocontrolului a ajuns pe zona verde.

În grill am așezat ciupercile pe care le-am umplut cu minunatul amestec de spanac.

Am pus capacul și am lăsat vasul la foc mic pentru aproximativ 10 minute. Ce îmi place cel mai mult la tehnologia Zepter, este că după ce ai închis sursa de căldură, gătitul va continua pentru încă 10 minute, tocmai datorită capacului ce are rol ermetic.

Înainte de a servi, am stropit totul cu ulei de măsline și am presărat câțiva fulgi de ardei iute și un praf de piper.

Recunosc că nu îmi imaginam cât de gustos ar putea fi dacă nu folosesc mozzarella și unt ca topping, însă vreau să vă spun că am fost plăcut surprinsă de felul cum s-au amestecat aromele.

Pentru acest gen de preparate mă simt copleșită dacă primesc complimente din partea Domnului B, iar faptul că și-a luat și la pachet spune totul.

ciuperci umplute cu spanac

ciuperci umplute cu spanac

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 24 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT 24 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATHey,Mă gândeam astăzi când m-am întors de la câteva cumpărături că nu v-am povestit niciodată cum aleg ingredientele, iar acum cu asta vom începe, cu lista de cumpăr...
ZIUA 15 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT+UN DESERT NEVINOVAT 15 ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAjunsă la jumătatea drumului realizez că privesc totul cu o lejeritate fantastică. Nu o să fiu ipocrită să spun că este ușor pentru oricine, cu siguranță că își spun cuvâ...
ZIUA 14, O NOUĂ ZI FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, UN NOU MENIU ZIUA 14 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAceastă minunată zi de Duminică, acasă la mama, mi-a pus în meniu câteva amintiri culinare din copilărie. Nu am savurat pandișpanul cu vișine dacă asta vă așteptați să sp...
PESTO DE AVOCADO ȘI PĂTRUNJEL Pesto de pătrunjel cu avocado!Hai, mai zi ceva, zi că nu scriu eu cele mai seducătoare și sănătoase rețete, mai colorate și mai apetisante.Pesto este cea mai mișto invenție pentru paste făinoase...