ciuperci umplute cu spanac

Această rețetă am pregătit-o pentru că am ținut câteva zile de post și am descoperit fel și fel de combinații ușoare și gustoase, fără conținut ridicat de carbohidrați.

O rețetă simplă, cu un conținut scăzut de calorii, însă bogată în gust și nutrienți.

Ingrediente:

  • 5-7 ciuperci mari
  • 1 legătură ceapă verde
  • 4 căței de usturoi
  • 300 g spanac proaspăt
  • 150 g tofu (în saramură)

Preparare:

Sunt foarte încântată de această rețetă pentru că am păstrat gustul natural al ingredientelor, nu le-am gătit foarte mult (în special spanacul), iar pentru a păstra culoarea, aroma și vitaminele din ingrediente, am ales două vase Zepter.

De ce?

  1. Pentru că îmi oferă posibilitatea de a găti fără ulei (fără prăjire) și fără apă (folosind apa existentă în mod natural în ingrediente)
  2. Folosind capacul inteligent, care are un rol esențial fiindcă sigilează vasul cu o barieră ermetică de apă, pas definitoriu în ceea ce reprezintă circuitul închis Zepter. Astfel păstrăm intacți nutrienții, aromele naturale, dar și aspectul alimentelor.
  3. Alimentele nu-și reduc dimensiunile, nu se lipesc și nu se ard.

Să începem!

Frunzele de spanac proaspăt, le-am spălat bine în mai multe reprize, apoi le-am tocat destul de grosier.

Cozile de la ciuperci le-am tocat mărunt, apoi împreună cu spanacul și cu ceapa verde (tocată) le-am pus într-o tigaie Zepter, la foc mic pentru 5-7 minute.

Cât s-au înăbușit frunzele, am pus pe foc și vasul de tip grill, pe care l-am preîncălzit până când indicatorul termocontrolului a ajuns pe zona verde.

În grill am așezat ciupercile pe care le-am umplut cu minunatul amestec de spanac.

Am pus capacul și am lăsat vasul la foc mic pentru aproximativ 10 minute. Ce îmi place cel mai mult la tehnologia Zepter, este că după ce ai închis sursa de căldură, gătitul va continua pentru încă 10 minute, tocmai datorită capacului ce are rol ermetic.

Înainte de a servi, am stropit totul cu ulei de măsline și am presărat câțiva fulgi de ardei iute și un praf de piper.

Recunosc că nu îmi imaginam cât de gustos ar putea fi dacă nu folosesc mozzarella și unt ca topping, însă vreau să vă spun că am fost plăcut surprinsă de felul cum s-au amestecat aromele.

Pentru acest gen de preparate mă simt copleșită dacă primesc complimente din partea Domnului B, iar faptul că și-a luat și la pachet spune totul.

ciuperci umplute cu spanac

ciuperci umplute cu spanac

Cu drag, 

D

Related Post

FRITTATA CU ZUCCHINI Întotdeauna mi-a plăcut ideea de frittataMi se pare soluția perfectă pentru un mic dejun foarte sățios, pentru că o poți pregăti cu o zi înainte și este extrem de gustoasă după ce a stat o vreme ș...
ZIUA 58 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Dacă ziua de ieri a părut așa mai deficitară, ei bine, a venit ziua 58 din urmă cu un meniu cât pentru două zile. Așa se întâmplă în zilele în care merg la sală, iar pentru cine încă mai crede că du...
CHIFTELE DE DOVLECEL CU FĂINĂ DE COCOS Cum am ajuns să fac chiftele de dovlecel?Aveam un dovlecel, unul mare, cam la 450 de grame (l-am cântărit). Era atât de frumos, iar eu aveam o poftă fantastică de chiftele vegetale, în special de ...
HUMUS CU BUSUIOC Am făcut minunăția asta de humus și am sentimentul că este cea mai mișto combinație de arome pe care am întâlnit-o până acum într-un humus. Busuioc, semințe de floarea soarelui, in și dovleac, zeamă...