New in town

S-a deschis recent și am auzit despre minunata culoare Turquoise la mulți cunoscuți, așa că ne-am lansat cu mic, cu mare, fix pe terasa acoperită (încă).

Baclavale, Cataif, Adana kebab, Baba Ganoush și cotlete de miel, așa mă gândesc eu când îmi spui turcesc.

Bucătăria turcească oferă cu adevărat o experiență culinară, o explozie de arome și preparate pentru toate gusturile. Că vorbim despre preferințe culinare cu nivel ridicat de proteină (gurmandul) sau despre vegetariene, meniul este unul complet și bogat în preparate rafinate.

Bucătăria turcească este recunoscută ca fiind o bucătărie sănătoasă, datorită condimentelor folosite. Consumul de ceai fiind considerat tot un obicei extrem de sănătos.

Aveam toate motivele pentru care să luam un prânzul într-un decor elegant, într-o splendidă zi de Duminică.

Am să încep cu recomandarea Domnului B, iar preparatul pentru care ar merge oricând la Turquoise, este bineînțeles:

Adana Kebab

Un mare mic, al dracului de bun, atât de bun încât am renunțat la o coastă de miel pentru o bucată de kebab :))

Coaste de miel

Am o slăbiciune pentru coastele de miel, doar că de multe ori mi-am luat țeapă la prețuri mari. Genul acela de restaurante unde dai 69 lei pe o porție de coaste și te trezești cu 3 oase pline de grăsime.

La Turquoise era imposibil. Am comandat cu inima deschisă și le-am așteptat cu sufletul la gură. 4 coaste super gustoase, suculente, exact așa cum mă așteptam. Iar faptul că au trecut și testul pretențios al Domnului B, îndrăznesc să le pun pe primul loc!

Nu știam ce vom face cu Alexia, nu aveam șanse să o mulțumim cu celebrele paste și sos roșu. Dar am încâtat-o cu pizza cu brânzeturi, un preparat turcesc foarte gustos.

Vedeți salata aceea verde din fotografie? Ei bine, coaste (proteină) fără clorofilă, nu aveam cum! Salata tabbule de la Turquoise, este perfect echilibrată. Cu siguranță este o chestiune de gusturi, însă am întâlnit această salată mult prea acră.

Pentru un prânz vegetarian, o salată tabbuleh și baba ganoush, alături de o supă de linte, sunt o alegere excelentă, bogată în vitamine și un meniu sănătos.

Un restaurant elegant, cu meniu rafinat, ce ne-a captivat și pe care cu siguranță îl vom alege de fiecare dată când ni se va face dor de aromele orientale.

Nu ai cum să treci pe aici și să nu te încânți cu o baclava, o minunăție de baclava (mă scuzi), adica una din cele mai bune pe care le-am mâncat până acum.

Dar știi de ce?

Pentru că nu este foarte dulce, atât de dulce încât să nu o poți mânca după un asemenea dezmât culinar. Este o baclava perfectă din punctul meu de vedere!

 Găsiți toate aceste preparate într-o zonă liniștită, mai exact Decebal, la numărul 96, Theodor D. Strada Speranței. 

Cu drag, 

D

Related Post

Unde mai mâncăm când ieșim din casă? Ce am descoperit la Bistro D20 De când Alexia este în vacanță am profitat să mai ies și eu în timpul săptămânii, fie că am ieșit la film, în parc sau într-o vizită, am reușit să fac lucruri pe care în mod normal le plănuim doar î...
PEȘTE DE CAPTURĂ, AROME MEDITERANEENE ȘI UN DESIGN ATRĂGĂTOR, TOATE LE-AM GĂSIT LA SARDIN Pește de captură, arome mediteraneene și un design atrăgător, toate le-am găsit la SARDINAcesta este genul de restaurant unde mi-aș putea petrece toată ziua cu laptopul în fața ochilor, ridicând p...