clatite din cartof dulce

Ou, cartof dulce copt și un praf de scorțișoară, doar atât ai nevoie pentru un mic dejun/gustare/desert dietetic, fără făină și fără zahăr. O combinație super gustoasă pe care eu am servit-o cu o lingură de mascarpone și zeamă de lămâie.

Nu are nevoie de nimic în plus, dulceața cartofului este de ajuns pentru a satisface nevoia de un desert generos în calorii.

Singurul pas care durează este coacerea cartofului, tăiat cuburi, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Are nevoie de 15-20 de minute maxim pentru ca acesta să se înmoaie și să poată fi pasat la blender.

Ingrediente:

  • 1 cartof dulce (mărime medie)
  • 3 ouă
  • 1/2 linguriță scorțișoară (opțional)
  • un praf turmeric (opțional)
  • mascarpone pentru servit (opțional)

Modalitate de preparare:

Cartoful copt l-am pasat la blender până ce a căpătat consistența unui piure, apoi l-am amestecat cu ouăle bătute și condimentele.

Am amestecat până când compoziția a fost una omogenă.

Într-o tigaie antiaderentă, ușor încălzită șiunsă cu ulei de măsline, începem să adăugăm compoziție. 1/2 polonic pentru o singură clătită.

Am aplatizat fiecare clătită cu polonicul, iar după 1 minut (la foc moderat) folosind o spatulă, am întors clătită pe partea cealaltă pentruă încă 1 minut.

Compoziția este una asemănătoare celei de pancakes, groasă, ceea ce nu va permite să folosiți o cantitate mare pentru o singură clătită.

clatite din cartof dulce

Acestea sunt clătitele pe care le-aș mânca la orice oră, fără niciun regret, fără nici cel mai mic sentiment de vinovăție. Sunt o alegere perfectă și înainte de antrenament.

Am mai presărat pentru decor, 1/2 linguriță de granola de casă.

clatite din cartof dulce

clatite din cartof dulce

Cu drag, 

D

 

Related Post

PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...
SMOOTHIE CU MANGO ȘI UNT DE ARAHIDE Îmi place să pregătesc câte un smoothie în fiecare zi, dar de fiecare dată să folosesc câte un ingredient diferit pentru a descoperi care sunt combinațiile cele mai interesante.Întotdeauna am cons...
CONOPIDĂ CU TURMERIC, CARTOF DULCE, BRÂNZĂ FETA ȘI RODIE Știu că mereu am pus rețetele individuale, dar meniurile mi se par mai complete și mai simplu de înțeles atunci când vine vorba cum să combinăm corect alimentele.După ce am fost plecată două zile ...
BUDINCĂ DE CIOCOLATĂ CU CARTOF DULCE ȘI MANGO Te-ai gândit vreodată că budinca de ciocolată poate fi făcută și altfel decât cu o cantitate ridicată de zahăr și totuși să fie gustoasă? Eu am încercat o nouă budincă de ciocolată vegană și am fo...