clatite din cartof dulce

Ou, cartof dulce copt și un praf de scorțișoară, doar atât ai nevoie pentru un mic dejun/gustare/desert dietetic, fără făină și fără zahăr. O combinație super gustoasă pe care eu am servit-o cu o lingură de mascarpone și zeamă de lămâie.

Nu are nevoie de nimic în plus, dulceața cartofului este de ajuns pentru a satisface nevoia de un desert generos în calorii negative.

Singurul pas care durează este coacerea cartofului, tăiat cuburi, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Are nevoie de 15-20 de minute maxim pentru ca acesta să se înmoaie și să poată fi pasat la blender.

Ingrediente:

  • 1 cartof dulce (mărime medie)
  • 3 ouă
  • 1/2 linguriță scorțișoară (opțional)
  • un praf turmeric (opțional)
  • mascarpone pentru servit (opțional)

Modalitate de preparare:

Cartoful copt l-am pasat la blender, până ce a căpătat consistența unui piure, apoi l-am amestecat cu ouăle bătute și condimentele.

Am amestecat până când compoziția a fost una omogenă.

Într-o tigaie antiaderentă, ușor încălzită șiunsă cu ulei de măsline, începem să adăugăm compoziție. 1/2 polonic pentru o singură clătită.

Am aplatizat fiecare clătită cu polonicul, iar după 1 minut (la foc moderat) folosind o spatulă, am întors clătită pe partea cealaltă pentruă încă 1 minut.

Compoziția este una asemănătoare celei de pancakes, groasă, ceea ce nu va permite să folosiți o cantitate mare pentru o singură clătită.

clatite din cartof dulce

Acestea sunt clătitele pe care le-aș mânca la orice oră, fără niciun regret, fără nici cel mai mic sentiment de vinovăție. Sunt o alegere perfectă și înainte de antrenament.

Am mai presărat pentru decor, 1/2 linguriță de granola de casă.

clatite din cartof dulce

clatite din cartof dulce

Cu drag, 

D

 

Related Post

ÎNȘELĂCIUNEA ZILEI! ”BACON” DIN MORCOV PENTRU GUSTĂRI NEVINOVATE PAM-PAMRonțăiala, slăbiciunea oricui și supărarea abdomenului. Că-i o sămânță de floarea soarelui/dovleac, nuci sau grisine, ronțăiala este esențială după ce apune soarele și mai ales când te uiți...
JURNAL FĂRĂ ZAHĂR, ZIUA 8 din 30 Ziua 8 din 30 fără zahăr adăugatAceastă zi 8 din cele 30 m-a găsit foarte nedormită și lipsită de chef. Din câte am văzut la meteo, a cam plouat în toată țara, adică nu că a plouat și atât, a turn...
JURNAL FĂRĂ ZAHĂR, ZIUA 4 DIN CELE 30 Hello,De astăzi parca deja nu mai simt niciun fel de stres sau disconfort în ceea ce privește planul alimentar. Dacă în primele zile eram mai nervoasă și destul de nehotărâtă, pare că ușor, ușor, ...
TERCI DE OVĂZ #fărăzahăradăugat CU ZMEURĂ, RODIE ȘI CONDIMENTE NATURALE No sugar added30 de zile #fărăzahăradăugat este cea mai nouă provocare la care vă invit să participați. Este un proiect în care îmi doresc să împărtășim cât mai multe idei despre un stil de viață ...