Primul concediu în care am plecat cu Domnul B (acum vreo 11 ani) a fost fix pe Transfăgărășan. Mă rog, a fost mai mult un circuit, prima oprire a fost la Mănăstirea Curtea de Argeș, apoi Barajul Vidraru, după care am traversat Transfăgărășanul (cu ochii închiși, că doar știți că-mi este frică de înălțime).

Cu toată panica mea și frica pe care nu o pot controla, trebuie să vă mărturisesc că am mai ajuns în zona și cu alte ocazii. În urmă cu 2 ani (2015) am aflat de Hotelul Valea cu Pești, dotat cu piscină și loc de joacă, un loc ideal pentru a petrece câteva zile la aer curat, departe de canicula din București (mijlocul lunii iulie).

Când petreci câteva zile de relaxare, departe de agitația capitalei, într-o zonă atât de frumoasă, din România, nu ai cum să nu îți dorești să revii. Hotelul este poziționat cum nu se poate mai bine, oferindu-ți o priveliște  asupra Lacului Vidraru care face cât o mie de cuvinte.

Pe principiul ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să se îndeplinească, așa m-am trezit eu cu o invitație la un concurs de gătit, cu presă și alte vedete, un eveniment care are loc an de an de vreo 4 ani încoace.

Când știi că pleci la drum cu tot cu familie, iar ca partener de hăhăială este autoarea blogului Idrilog  (pentru cei care ne știu de pe facebook, blonda sexi cu care mă pozez la toate evenimentele) știi sigur că vei petrece un week-end minunat!

Alexiei îi place la nebunie când revenim în hotelurile in care s-a simțit bine și în plus are sentimentul că se simte cumva ca acasă, iar la Valea cu Pești ar merge în fiecare week-end. Are dreptate până la urmă!

Piscina îți oferă o priveliște minunată, iar dacă ai chef de un bowling, un biliard sau tenis de masă, ei bine, toate acestea se găsesc la -1. Eu trebuie să recunosc că prefer o plimbare la lac 🙂

Dar o să mai vorbim despre asta, deocamdată aș vrea să vă povestesc despre cum a fost la sesiunea de cooking. 

S-au făcut niște bilețele, despre care nu știam nimic, doar că ingredientele principale vor fi peștele și fructele de mare, puse la dispoziție de către Mose Business. Nu prea aveam emoții, când faci pește nu ai cum să greșești.

Bilețelul pe care l-am tras m-a lovit fix acolo unde trebuia, am picat cu creveți, scoici, orez și alte legume. Nu aveam cum să greșesc cu gambas pill pill, nu aveam nici cum să pierd :)) (normal) drept dovadă că înghesuiala cea mai mare a fost la umilul meu castron cu creveți, ghimbir, usturoi și ulei de măsline.

Fiind destul de frig afară nu am avut norocul de a găti în aer liber (ceea ce ne doream cu toții) dar degustarea preparatelor a avut loc pe terasă. Deși timpul de gătit a fost de 1 oră, la mine lucrurile s-au mișcat destul de repede, atât de repede încât mi-am permis să am pe masă un pahar de vin roșu, să fiu relaxată și să mai admir peisajul din când în când.

Am fost atât de relaxată că nici camerele de luat vederi nu m-au intimidat de această dată 🙂 și au fost vreo 2-3 televiziuni curioase să afle cu ce arome ne jucăm și cu ce preparate vrem să impresionăm la final.

 

Cum fiecare concurs de hlizit, mă scuzați, de gătit voiam să zic, se termină cu bucurie, au fost câștigători la fiecare farfurie. 

Și așa am mai aflat cât de bine se pricepe la gătit și Kiki Cioran (Cristina Cioran), iar de Idriceanu nu mai zic ce piure de broccoli a făcut, se vede cine are cunoștinte pe parte de healthy food.

Să mai gătim și cu alte ocazii în aceeași formulă 🙂

Mulțumesc Monica Gheorghiu pentru invitație (turism club) și felicitări pentru organizare!

Cu drag, 

D

Related Post

TU CE BUNĂTĂȚI TE GÂNDEȘTI SĂ PREGĂTEȘTI CU DELICIOASA BRÂNZĂ DE CAPRĂ (LaColline)? Vă mărturisesc că la mai toate petrecerile pe care le-am organizat am avut pregătit platoul cu brânzeturi, care a fost de fiecare dată foarte apreciat. Dar nu vă zic mai multe pentru că acum aștept ...
LOCURI DE SUFLET DIN ROMÂNIA Până să descoperim și să ne permitem vacanțe dincolo de granițe, cel mai mult am călătorit în țară. An de an mergeam pe plajă la Mamaia, iar când spuneai munte, ajungeam maxim până în Poiana Brașov....