În această vacanță de primăvară am avut de petrecut ceva mai mult timp cu Alexia și mai puțin timp dedicat blogului. Mai ales că am avut-o la noi în vizită și pe neapoata cea mare, care acum are 15 ani. Este o fostă sclifosită în ale gurii, genul de copil care a mâncat cartof crud și alte legume crude până pe la 8 ani.
Era o adevărată provocare când o luam în vacanțe. Acum mănâncă aproape orice, are însă o slăbiciune pentru mâncarea asiatică, dar și acum se ține tot de provocări, la un alt nivel.
M-a rugat să-i fac supă ramen și era ultima seară când mai stătea la noi, așa că nu prea am avut cine știe ce timp la dispoziție să mă pregătesc și să mă documentez. Dar din ce-am avut, am obținut un gust minunat, o supă rapidă pe care o voi repeta de mule ori de acum înainte.
Aveam nevoie de creveți și am optat pentru o variantă congelată, fiind cea mai rapidă modalitate. Cert este că sfatul meu este să alegeți creveții proaspeți, întotdeauna!
Ingrediente:
- 250 g creveți
- 1 fir de praz
- 4 căței de usturoi
- 1 bucată ghimbir (15 grame)
- 2-3 fâșii prosciutto sau pancetta/bacon, tăiate în bucăți mici
- 1/2 linguriță scorțișoară
- un praf turmeric
- 1/2 linguriță fulgi ardei iute
- 1 lingură sos de pește
- 2 linguri ulei de măsline
- 600-700 ml stoc de legume sau pui
- sare
- piper
- 150 g tăiței de orez
- 3 ouă fierte
Modalitate de preparare:
Pentru început am pus tăițeii de orez într-un vas cu apă fierbinte și i-am lăsat la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în cazul meu până când supa a fost gata :).
Usturoiul l-am feliat, iar ghimbirul curățat l-am tăiat bastonașe subțiri. Prazul l-am tăiat pe lung (doar partea albă și puțin din partea verde).
Într-o oală am pus la încins uleiul de măsline (care a dat o culoare senzațională) peste care am adăugat prazul, usturoiul, ghimbirul, sosul de pește și bucățile de prosciutto.
Condimentele le-am adăugat tot acum și am amestecat la foc iute 2-3 minute, apoi am pus creveții și am turnat zeama de legume caldă. Întâmplarea a făcut să păstrez zeama în care am fiert niște legume pentru salată boeuf, dar în lipsa ei aș fi pus apă cu siguranță, oricum cea mai mare parte din arome este oferită de condimente și creveți.
*Dacă ai un baton de scorțișoară, pune-l în supă și lasă-l acolo până la final. Va da și mai mult gust.
Am mai lăsat supa 5 minute la foc mic și apoi am închis.
Pentru a servi, am pus în boluri mai întâi tăițeii, apoi supa aromată cu creveți și praz. Deasupra am așezat câte un ou fiert, tăiat în două, plus încă 2-3 fulgi de ardei iute.
Este o supă extrem de simplă dar cu un gust impresionant. Cu siguranță nu am respectat regulile pentru o supă ramen adevărată, dar ceea ce mi-a ieșit mie aici este o încântare pentru papilele gustative.
Înainte de a servi am picurat puțin sos de soia, fiecare după gust.
Din cantitățile folosite am avut 3 porții generoase de supă. Am gătit, am mâncat și asta a fost tot.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns