Acesta este un mic dejun super sățios, pe care l-am pregătit înainte de antrenamentul de Interval ce îl am în fiecare marți la World Class. Un antrenament intens poate fi dus la bun sfârșit dacă există și o alimentație adecvată.

Una din greșelile pe care le-am făcut la un moment dat în viața, a fost să merg la sală și la clase de intensitate crescută fără să mă hrănesc corespunzător.

Iată că am revenit după ceva timp la clasele care îmi dau energie, cu un bagaj informațional mult mai mare decât aveam acum 4 ani, iar pe primul loc este alimentația corectă!

Un start potrivit pentru astfel de zile are ca ingrediente principale:

  • ou
  • sparanghel (congelat)
  • unt
  • câteva nuci
  • 2-3 felii prosciutto

Mod de preparare:

Am topit un mic cub de unt într-o tigaie, apoi am adăugat sparanghelul (congelat am avut, congelat am folosit) un praf de sare și puțin piper. Am lăsat tigaia la foc moderat până când sparanghelul a început să se înmoaie.

Aproape de final am adăugat și prosciutto rupt în bucăți.

Într-o altă tigaie am pus ulei de măsline, iar când acesta s-a încins bine, am spart oul și am acoperit vasul cu un capac pentru a-l înăbuși. În aproximativ 2 minute oul va fi gata.

De condimentat îl condimentez după cum am chef în ziua respectivă. Uneori pun fulgi de ardei iute, alteori pun boia sau piper, cel mai mult îmi place gustul pe care îl dă pudra de turmeric :), cu atât mai mult cu cât pentru a beneficia de minunatele proprietăți ale turmericului, acesta trebuie combinat cu grăsimi sănătoase.

Am presărat câteva nuci după ce am așezat toate ingredientele într-o farfurie. Cam așa se obține acest mic dejun super delicios.

Pentru a prezenta mai bine farfuria am folosit un singur ou la shooting, însă meniul complet a fost compus din două ouă :))

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 18 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 18 ȘI O CINĂ ROMANTICĂ  (FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT)Astăzi ca astăzi, nici nu am simțit când a trecut ziua, cumpărături, sală, gimnastica Alexiei, ieșire în doi la restaurant, am avut o zi plină ochi...
MIC DEJUN CU CARTOF DULCE ȘI OU ÎNĂBUȘIT Acum trebuie să recunoaștem că de fiecare dată când vezi acest gălbenuș moale, te gândești la o bucată de pâine cu care să ștergi farfuria, așa-i? Altfel cum?Altfel cam așa cum am făcut eu astăzi....
POEZIA DE LA MICUL DEJUN Luni de dimineața, prima zi de vacanță a început involuntar cu o pauză pentru mine. Ce-i drept aveam nevoie, a fost o perioada aglomerată în care am alergat să fac de toate și aproape nimic bine.M...
TARTĂ CU GEM DE PRUNE ȘI ALUNE DE PĂDURE Se făcea că plouă, cu picături mari, torențial chiar, iar eu ador ploaia :), să o privesc de la geam, să o ascult, să mă bucur de ea în toată splendoarea ei.În majoritatea zilelor ploioase, îmi la...