Acesta este un mic dejun super sățios, pe care l-am pregătit înainte de antrenamentul de Interval ce îl am în fiecare marți la World Class. Un antrenament intens poate fi dus la bun sfârșit dacă există și o alimentație adecvată.

Una din greșelile pe care le-am făcut la un moment dat în viața, a fost să merg la sală și la clase de intensitate crescută fără să mă hrănesc corespunzător.

Iată că am revenit după ceva timp la clasele care îmi dau energie, cu un bagaj informațional mult mai mare decât aveam acum 4 ani, iar pe primul loc este alimentația corectă!

Un start potrivit pentru astfel de zile are ca ingrediente principale:

  • ou
  • sparanghel (congelat)
  • unt
  • câteva nuci
  • 2-3 felii prosciutto

Mod de preparare:

Am topit un mic cub de unt într-o tigaie, apoi am adăugat sparanghelul (congelat am avut, congelat am folosit) un praf de sare și puțin piper. Am lăsat tigaia la foc moderat până când sparanghelul a început să se înmoaie.

Aproape de final am adăugat și prosciutto rupt în bucăți.

Într-o altă tigaie am pus ulei de măsline, iar când acesta s-a încins bine, am spart oul și am acoperit vasul cu un capac pentru a-l înăbuși. În aproximativ 2 minute oul va fi gata.

De condimentat îl condimentez după cum am chef în ziua respectivă. Uneori pun fulgi de ardei iute, alteori pun boia sau piper, cel mai mult îmi place gustul pe care îl dă pudra de turmeric :), cu atât mai mult cu cât pentru a beneficia de minunatele proprietăți ale turmericului, acesta trebuie combinat cu grăsimi sănătoase.

Am presărat câteva nuci după ce am așezat toate ingredientele într-o farfurie. Cam așa se obține acest mic dejun super delicios.

Pentru a prezenta mai bine farfuria am folosit un singur ou la shooting, însă meniul complet a fost compus din două ouă :))

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 58 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Dacă ziua de ieri a părut așa mai deficitară, ei bine, a venit ziua 58 din urmă cu un meniu cât pentru două zile. Așa se întâmplă în zilele în care merg la sală, iar pentru cine încă mai crede că du...
5 ZILE DE VACANȚĂ FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Aveam nevoie de câteva zile libere și câteva momente de odihnă, iar 15 august a fost o ocazie minunată să planificăm o scurtă ieșire la munte. Prima întrebare a Domnului B a fost dacă îmi iau lapto...
ZIUA 44 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Pare că am petrecut foarte mult timp în bucătărie pentru această zi, dar nu este deloc așa. O supă cremă este gata în 30 de minute, iar somonul la cuptor este gata în mai puțin de 20 de minute.Gus...
ZIUA 37 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, LISTĂ DE CUMPĂRĂTURI ȘI O AMINTIRE CULINARĂ DIN GRECIA Când am început să țin această alimentație prin care am verificat permenent eticheta și zahărul ascuns din alimente, nici prin cap nu îmi trecea că interesul din partea cititorilor va fi atât de mar...