Eu sunt de părere că cea mai bună mâncare este cea pe care o pregătești acasă și pe care o savurezi alături de familie.

Gătesc foarte mult pentru familia mea, gătesc des și am mereu preparate proaspete de pus pe masă, îmi doresc în același timp să experimentez cât mai mult și să pot obține mâncăruri fine și gustoase exact ca la un restaurant care se respectă.

Pentru a descoperi savoarea Italiei, din 3 mai au început clasele de gătit  la Athénée Palace Hilton, alături de doi bucătari cu o bogată experiență internațională, Marco Magri și Franz Conde.

În cadrul claselor de gătit oaspeții vor fi întâmpinați cu aperitive, se vor familiariza cu bucătarii, cu sommelierul restaurantului și cu ceilalți participanți la masterclass, vor avea parte de degustări de vin și vor pregăti împreună cu chefii antreuri și un fel principal de mâncare (paste sau risotto), pe care le vor servi ulterior în cadrul unei cine “tutti a tavola”.

Il Tavolo dello Chef este o oportunitate deosebită de a savura o cină exclusivistă gătită la minut, în timp ce Chef Marco Magri, bucătarul-șef al restaurantului Roberto’s, și Executive Chef Franz Conde le împărtășesc oaspeților din secretele adevăratei cucina italiana. Ambii șefi au lucrat cu legendarul Aimo Moroni, de la vestitul restaurant cu 2*Michelin “Il Luogo de Aimo e Nadia” din Milano, și au creat conceptul și meniul pentru Roberto’s București și pentru Roberto’s Amsterdam.

Pasiunea pentru mâncare și conservarea patrimoniului culinar italienesc fac parte din filozofia Roberto’s, de aceea Il Tavola dello Chef își propune să răspândească tradițiile culinare și viticole din Italia prin intermediul rețetelor autentic italienești, și să le ofere oaspeților un mod deosebit de a experimenta bucătăria italiană. „Bucătăria italiană este o bucătărie simplă, nu este o bucătărie elevată – gustul ei este dat de ingredientele proaspete și naturale și această simplitate o face atât de de gustoasă “, explică Chef Marco Magri.

În fiecare miercuri, Roberto’s devine spațiul perfect pentru cursurile de gătit

Il Tavolo dello Chef are loc în fiecare miercuri, între orele 18.00 – 21.30, din mai până în iunie. Săptămânal, restaurantul Roberto’s va deveni un adevărat centru al schimbului de experiență și al dezvoltării tehnicilor culinare, oaspeții având ocazia de a se bucura atât de ambianța plăcută și de bucătăria italiană specifică restaurantului, cât și de conversații cu cei doi bucătari, pe diverse teme privind ingredientele și tehnicile de gătit, sau secretele din spatele bucătăriei de cinci stele.

O sesiune de gătit costă 250 RON de persoană și poate fi rezervată până în ziua desfășurării cursului, în limita disponibilității locurilor, la +40 731 305 777 sau prin email la reservations@robertos.ro.

Pentru mai multe detalii accesați: http://www.robertos.ro/ro/il-tavolo-dello-chef-cooking-masterclass/

Cu drag, 

D

 

Related Post

Evenimente și petreceri culinare. Kuxa Events, bucătăria complet utilată în care poți aduce până la... După marea petrecere a Domnului B, am fost supusă unor valuri de întrebări de la cunoștințe/ prieteni, despre ce înseamnă mai exact studioul Kuxa, cum este conceput și dacă mă pot ocupa și de petrece...
Brunch bun in Bucuresti, pentru cei mari si cei mici Despre călătoria culinară din mijlocul Bucureștiului, la un brunch bine organizat pentru cei mari și cei mici. Cred că toată lumea așteaptă weekend-ul, adică nu știu să fie vreunul supărat că s-a t...
Athénée Palace Hilton anunta lansarea noului meniu din restaurantul Roberto’s pentru sezonul de vara... Lansarea noului meniu din restaurantul Roberto’s pentru sezonul de vara.Vineri, 1 aprilie, a avut loc petrecerea de lansare a noului meniu din restaurantul Roberto'S, pentru sezonul de vară, odată...