Până să descoperim și să ne permitem vacanțe dincolo de granițe, cel mai mult am călătorit în țară. An de an mergeam pe plajă la Mamaia, iar când spuneai munte, ajungeam maxim până în Poiana Brașov.  De când o avem pe Alexia s-au schimbat lucrurile în ceea ce privește destinația de vacanță. Mamaia mi se pare o stațiune dedicată neliniștiților în căutarea distracției și atât.

Bucovina, Valea Oltului sau Transfăgărășan, acestea au fost destinații în care am ajuns cu școala, în tabără și excursii. Acum îmi doresc să le vizitez alături de Alexia și să retrăiesc amintirile copilăriei alături de ea, să descoperim frumusețile României împreună.

Relaxarea ar trebui să fie una din preocupările oamenilor, pentru a construi împreună o lume mai bună și mai frumoasă.

Pe Transfăgărășan am tot fost până acum, șoseaua aceea care îți taie răsuflarea, cea mai frumoasă și spectaculoasă șosea din România. Ultima oară am ajuns aici într-un proiect de promovare a acestei zone turistice și a Hotelului Valea cu Pești, dar despre acest proiect am vorbit aici.

Printre obiectivele turistice de pe Transfăgărășan se număra Lacul și Cascada Bâlea (cea mai mare cascadă din România), Lacul și Barajul Vidraru, Cascada Capra, Masivul și Lacul Capra, Cetatea Poenari. Pentru a descoperi cu adevărat frumusețea și farmecul zonei, traseul începe din Argeș și se termină în județul Sibiu.

Pentru cei mai curajoși și cei ce își doresc o experiență inedită, pe timpul iernii există posibilitatea de a sta cazați la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac.

Deși am ajuns într-o perioadă în care drumul era închis (acesta se deschide în iulie) am profitat de minunata priveliște asupra Lacului Vidraru și a Munților Făgăraș pentru a mă încărca cu energie pozitivă.

Avem locuri splendide în România, iar Transfăgărășanul este doar unul din exemple, o destinație turistică vizitată de mulți străini. Trebuie să recunosc că acum mi-a plăcut cel mai mult liniștea pe care am întâlnit-o acolo, nefiind o perioadă aglomerată.

De curând m-am întors din Maramureș și pot spune că încă am în fața ochilor peisajele pe care le-am admirat în orele petrecute pe drum. Sunt uimită să văd că încă sunt zone în care nu au murit tradițiile, iar oamenii sunt calmi, calzi și buni.

Indiferent unde plec în vacanță și indiferent de sezon, caut să iau cu mine hainele potrivite și confortabile, iar în cele două zile petrecute  la poalele Transfăgărășanului, am ales două outfit-uri lejere, semnate Tommy Hilfiger, compuse din jeans, hanorac și o bluză lejeră din in.

Anul acesta voi porni la drum cu fiecare ocazie pentru a descoperi și alte locuri frumoase. Îmi doresc să ajung în Deltă, să mă bucur de gastronomia specifică locului, de peisaj și de tradiții.  Cu același entuziasm mă gândesc și la o săptămână petrecută în Bucovina.

Anul acesta descoperim România!

Cu drag, 

D

Related Post

Hotelul Valea cu Pești a găzduit evenimentul ”Gătim pentru Transfăgărășan” și am gătit ce mi-am dori... Primul concediu în care am plecat cu Domnul B (acum vreo 11 ani) a fost fix pe Transfăgărășan. Mă rog, a fost mai mult un circuit, prima oprire a fost la Mănăstirea Curtea de Argeș, apoi Barajul Vidra...
Picnic la Palatul Mogosoaia! Iata cum poti petrece o zi de vis in familie Chiar dacă vremea încă ne mai joacă feste, oficial sezonul cald s-a deschis și este perioada perfectă pentru a ieși la picnic.M-am îndrăgostit de Palatul Mogoșoaia în urmă cu câțiva ani când am ie...