De dietă sau cum vrei să-i spui, nici nu mai contează, tot ce vreau să spun este că această plăcintă a fost cea mai mișto chestie care s-a întâmplat sâmbătă în bucătăria mea.

Un mix de ingrediente cu conținut ridicat de fibre, proteine de calitate și vitamine. Un quiche diferit de la care a lipsit făina, ceea ce l-a făcut să fie atât de interesant.

Ingrediente:

  • 1 cartof dulce (medi spre mare)
  • 1 lingură ulei de cocos
  • 4 ouă mari
  • 150 ml lapte
  • 1 ceapă roșie, tocată mărunt
  • 4 căței de usturoi (tocați mărunt)
  • 150 g spanac proaspăt
  • 100 g brânză feta
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pentru a începe treaba, se încinge cuptorul la 180 de grade.

Cartoful dulce, curățat și spălat, se taie în felii nu foarte groase, apoi se trage la tigaie cu uleiul de cocos pentru 2-3  minute.

Într-un vas termorezistent, eu am folosit un vas yena cu formă rotundă, am așezat feliile de cartof pe fundul și pereții vasului, apoi i-am gătit 20 de minute în cuptor.

În acest timp, am încins 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie, peste care am adăugat ceapa tocată mărunt, usturoiul și spanacul. Dacă nu aveți spanac proaspăt, merge și cel congelat la fel de bine. 

Am lăsat amestecul 3-4 minute la foc moderat. După ce am îndepărtat tigaia de pe foc, am adăugat brânza feta mărunțită, sare și piper.

Ouăle le-am bătut și le-am amestecat cu laptele.

După ce cartofii au fost gata, am scos vasul din cuptor, am adăugat amestecul de spanac, apoi am turnat amestecul de ou cu lapte.

Vasul l-am reintrodus în cuptor pentru încă 30 de minute.

Ce îmi place cel mai mult la rețeta asta este că te unge la suflet fie rece, fie caldă. 

Ideal este ca după ce scoateți vasul din cuptor, să-l mai lăsați deoparte timp de 15-20 de minute, cât să se așeze toate ingredientele și să poată fi tăiat, cât de cât.

De fiecare dată când Domnul B apreciază un preparat vegetarian, este confirmarea clară că i-a ajuns la suflet, motiv pentru care și-a luat chiar la pachet. #tucemanancilabirou

  

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 15 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT+UN DESERT NEVINOVAT 15 ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAjunsă la jumătatea drumului realizez că privesc totul cu o lejeritate fantastică. Nu o să fiu ipocrită să spun că este ușor pentru oricine, cu siguranță că își spun cuvâ...
PLĂCINTĂ CU CAISE #FĂRĂZAHĂRADĂUGAT UN DESERT NEVINOVAT FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi m-am trezit cu poftă și dor să gătesc un desert, un desert fără zahăr adăugat, un desert lejer de vară cu ingredientele de sezon de care încă ne putem ...
ÎNȘELĂCIUNEA ZILEI! ”BACON” DIN MORCOV PENTRU GUSTĂRI NEVINOVATE PAM-PAMRonțăiala, slăbiciunea oricui și supărarea abdomenului. Că-i o sămânță de floarea soarelui/dovleac, nuci sau grisine, ronțăiala este esențială după ce apune soarele și mai ales când te uiți...
ZIUA 14, O NOUĂ ZI FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, UN NOU MENIU ZIUA 14 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAceastă minunată zi de Duminică, acasă la mama, mi-a pus în meniu câteva amintiri culinare din copilărie. Nu am savurat pandișpanul cu vișine dacă asta vă așteptați să sp...