De curând am fost plecată într-o scurtă vacanță prin țară și am poposit pentru câteva zile în Baia Mare, locul unde am mâncat pentru prima dată un papricaș. Nu a fost unul cu carne, deși poate așa ar fi trebuit, dar a fost unul cu ciuperci, extrem de gustos și interesant.

Ideea mi-a plăcut foarte mult și m-am gândit să refac o rețetă în stilul #foodforyoursoul, iar rezultatul a fost unul apetisant.

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci champignon
  • 100 g ciuperci shiitake (opțional)
  • 2 căței de usturoi
  • 2 cepe mici (tocate mărunt)
  • 2 morcovi
  • 2 lingurițe bulion de ardei
  • 1 linguriță semințe de chimen
  • 1 lingură boia dulce
  •  1 linguriță boia iute
  • 1 cutie roșii cuburi la conservă (400 grame)
  • sare
  • piper
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Vă spuneam că am pregătit rețeta în stilul food for your soul, atât în ceea ce privește ingredientele, cât și ca tehnică de gătire, pentru că am folosit o variantă light într-un vas Zepter, fără adaos de ulei, lăsând legumele să se gătească în sucul propriu.

Morcovul l-am tăiat rondele, la fel și usturoiul, iar ceapa am tocat-o mărunt.

Ciupercile le-am tăiat în 3 părți, pentru a le păstra textura cărnoasă, iar codițele le-am tocat grosier. Ciupercile shiitake le-am tăiat doar pe jumătate, fiind mai mici.

Am adăugat și ciupercile în vasul rece, apoi am acoperit cu capacul și am lăsat legumele la foc moderat până când indicatorul termocontrolului a ajuns la începutul zonei verzi. Am redus temperatura și am lăsat legumele pentru încă 5 minute pentru a se înăbuși.

Am adăugat acum condimentele și roșiile din conservă. Am acoperit vasul din nou și am lăsat timp de 15 minute la foc mic. Legumele s-au gătit în sucul propriu, aromele au rămas în interior, iar textura legumelor s-a păstrat, elemente ce au făcut ca acest preparat să fie unul aromat și apetisant.

Înainte de a servi am presărat puțin pătrunjel proaspăt.

Eu am servit această tocană simplă, însă pentru Domnul B am fiert câteva paste.

Cu drag,

D

Related Post

ZIUA 24 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT 24 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATHey,Mă gândeam astăzi când m-am întors de la câteva cumpărături că nu v-am povestit niciodată cum aleg ingredientele, iar acum cu asta vom începe, cu lista de cumpăr...
ZIUA 21 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O nouă zi din jurnalul fără zahăr adăugat. O nouă aventură printre culori, feluri de mâncare delicioase și alegeri făcute într-o ploioasă zi de Duminică.Zilele acestea ploioase parcă m-au invitat ...
FILE DE CRAP LA ABURI, CEA MAI SĂNĂTOASĂ TEHNICĂ DE GĂTIRE Gătitul la aburi este cea mai sănătoasă tehnică de gătire și una din cele mai bune metode de preparare a alimentelor.De ce este sănătos gătitul la aburi și cum am ales produsul potrivitÎn primul...
GAZPACHO, SUPA VERII ȘI A CELOR CE NU ȘTIU SĂ GĂTEASCĂ Indiferent cât timp ar trece de la ultima vacanță, mie îmi stă gândul la o altă vacanță, cu atât mai mult cu cât am prieteni care sunt plecați fix în acest moment. Cu ocazia caniculei și cu amintiri...