De curând am fost plecată într-o scurtă vacanță prin țară și am poposit pentru câteva zile în Baia Mare, locul unde am mâncat pentru prima dată un papricaș. Nu a fost unul cu carne, deși poate așa ar fi trebuit, dar a fost unul cu ciuperci, extrem de gustos și interesant.

Ideea mi-a plăcut foarte mult și m-am gândit să refac o rețetă în stilul #foodforyoursoul, iar rezultatul a fost unul apetisant.

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci champignon
  • 100 g ciuperci shiitake (opțional)
  • 2 căței de usturoi
  • 2 cepe mici (tocate mărunt)
  • 2 morcovi
  • 2 lingurițe bulion de ardei
  • 1 linguriță semințe de chimen
  • 1 lingură boia dulce
  •  1 linguriță boia iute
  • 1 cutie roșii cuburi la conservă (400 grame)
  • sare
  • piper
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Vă spuneam că am pregătit rețeta în stilul food for your soul, atât în ceea ce privește ingredientele, cât și ca tehnică de gătire, pentru că am folosit o variantă light într-un vas Zepter, fără adaos de ulei, lăsând legumele să se gătească în sucul propriu.

Morcovul l-am tăiat rondele, la fel și usturoiul, iar ceapa am tocat-o mărunt.

Ciupercile le-am tăiat în 3 părți, pentru a le păstra textura cărnoasă, iar codițele le-am tocat grosier. Ciupercile shiitake le-am tăiat doar pe jumătate, fiind mai mici.

Am adăugat și ciupercile în vasul rece, apoi am acoperit cu capacul și am lăsat legumele la foc moderat până când indicatorul termocontrolului a ajuns la începutul zonei verzi. Am redus temperatura și am lăsat legumele pentru încă 5 minute pentru a se înăbuși.

Am adăugat acum condimentele și roșiile din conservă. Am acoperit vasul din nou și am lăsat timp de 15 minute la foc mic. Legumele s-au gătit în sucul propriu, aromele au rămas în interior, iar textura legumelor s-a păstrat, elemente ce au făcut ca acest preparat să fie unul aromat și apetisant.

Înainte de a servi am presărat puțin pătrunjel proaspăt.

Eu am servit această tocană simplă, însă pentru Domnul B am fiert câteva paste.

Cu drag,

D

Related Post

PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...
FRITTATA CU ZUCCHINI Întotdeauna mi-a plăcut ideea de frittataMi se pare soluția perfectă pentru un mic dejun foarte sățios, pentru că o poți pregăti cu o zi înainte și este extrem de gustoasă după ce a stat o vreme ș...
ZIUA 60 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ȘI UN MENIU CONTEMPORAN Ziua 60 s-a potrivit cu un eveniment culinar dedicat bucătăriei românești contemporane și m-am cam răsfățat cu preparate gustoase, iar din desert doar am gustat de curiozitate mai mult, pentru că a ...
SUPĂ DE ROȘII CU LAPTE DE COCOS În ceea ce privește supa de roșii am testat diverse rețete, fie cu roșii coapte, gazpacho, cu mentă, busuioc sau ardei kapia, dar ceea ce am făcut de această dată mi s-a părut a fi mai mult decât o ...