Deși minestrone este o combinație de legume de sezon și paste făinoase, eu am schimbat pastele cu niște cartofi noi de la piață, dar tot minestrone îi spun. I-am mai pus puțin chorizo, pentru că nu am rezistat tentației din Săptămâna Iberică de la Lidl România, am tocat și câteva frunze de țelină și pătrunjel proaspăt, apoi ne-am așezat la masă.

Cea mai sănătoasă porție de mâncare este supa/ciorba, pentru că este un mix din multe legume, care se gătește rapid, motiv pentru care se păstrează toți nutrienții.

Ingrediente:

  • 2 cepe roșii
  • 4 căței de usturoi
  • 1 țelină mică cu tot cu frunze
  • 3 morcovi
  • 150 g cârnat chorizo
  • 2 dovlecei
  • 1 conservă roșii Cirio (400 g)
  • 1 l apă (ideal este să aveți supă de pui)
  • sare
  • piper
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Am curățat chorizo și apoi l-am feliat subțire. Într-o oală de ciorbă am pus cârnatul și l-am lăsat la foc mic să se gătească pentru 3 minute a un foc moderat, atât cât să îi permită să-și lase grăsimea în vas, fără să se prăjească.

Am scos feliile de chorizo pe o farfurie și am adăugat în oală ceapa tocată mărunt, usturoiul feliat, țelina tăiată cuburi și morcovul tăiat rondele. Am folosit de la țelină și 3 tije pe care le-am tocat și le-am adăugat în vas.

Dacă nu este de ajuns grăsimea lăsată de la chorizo, completați cu 1-2 linguri de ulei de măsline sau ce ulei folosiți voi la gătit.

Cât s-au înăbușit legumele, am tocat dovlecelul în cuburi relativ mari, la fel și cartofii, apoi le-am pus în oală, împreună cu chorizo și am acoperit cu apa fierbinte.

După ce cartoful a fost aproape gata (10-12 minute), am adăugat roșiile din conservă și câteva frunze de țelină. 

Am mai lăsat supa să clocotească 5 minute și asta este tot.

Înainte de servire am adăugat pătrunjel proaspăt tocat, iar Domnul B a dorit și o ceapa verde alături 🙂

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 16 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 16 DIN 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATȘtiți că iubesc acest jurnal la nebunie, da?  Nu cred că aș putea renunța la obiceiul de a scrie meniul fiecărei zilei și de a povesti cum a mai trecut câte o min...
CIORBĂ DE DOVLECEI CU FASOLE PĂSTĂI Prima mea interacțiune cu bucătăria a fost pe la 10 ani când am decis că e cazul să fac o ciorbă și să-i aștept pe ai mei părinți cu masa frumos aranjată.Vă spun drept că atunci dădeam pe răzătoar...
SALATĂ CU CARTOFI, CONOPIDĂ, OU, PĂTRUNJEL ȘI BUSUIOC Ideile pentru salate nu cred că se pot epuiza vreodată!Vă avertizez că aceasta este o salată obraznic de gustoasă, prea simplu de preparat, ideală înainte de antrenament, sățioasă și nutritivă.B...
MIC DEJUN CU CARTOF DULCE ȘI OU ÎNĂBUȘIT Acum trebuie să recunoaștem că de fiecare dată când vezi acest gălbenuș moale, te gândești la o bucată de pâine cu care să ștergi farfuria, așa-i? Altfel cum?Altfel cam așa cum am făcut eu astăzi....