Deși minestrone este o combinație de legume de sezon și paste făinoase, eu am schimbat pastele cu niște cartofi noi de la piață, dar tot minestrone îi spun. I-am mai pus puțin chorizo, pentru că nu am rezistat tentației din Săptămâna Iberică de la Lidl România, am tocat și câteva frunze de țelină și pătrunjel proaspăt, apoi ne-am așezat la masă.

Cea mai sănătoasă porție de mâncare este supa/ciorba, pentru că este un mix din multe legume, care se gătește rapid, motiv pentru care se păstrează toți nutrienții.

Ingrediente:

 • 2 cepe roșii
 • 4 căței de usturoi
 • 1 țelină mică cu tot cu frunze
 • 3 morcovi
 • 150 g cârnat chorizo
 • 2 dovlecei
 • 1 conservă roșii Cirio (400 g)
 • 1 l apă (ideal este să aveți supă de pui)
 • sare
 • piper
 • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Am curățat chorizo și apoi l-am feliat subțire. Într-o oală de ciorbă am pus cârnatul și l-am lăsat la foc mic să se gătească pentru 3 minute a un foc moderat, atât cât să îi permită să-și lase grăsimea în vas, fără să se prăjească.

Am scos feliile de chorizo pe o farfurie și am adăugat în oală ceapa tocată mărunt, usturoiul feliat, țelina tăiată cuburi și morcovul tăiat rondele. Am folosit de la țelină și 3 tije pe care le-am tocat și le-am adăugat în vas.

Dacă nu este de ajuns grăsimea lăsată de la chorizo, completați cu 1-2 linguri de ulei de măsline sau ce ulei folosiți voi la gătit.

Cât s-au înăbușit legumele, am tocat dovlecelul în cuburi relativ mari, la fel și cartofii, apoi le-am pus în oală, împreună cu chorizo și am acoperit cu apa fierbinte.

După ce cartoful a fost aproape gata (10-12 minute), am adăugat roșiile din conservă și câteva frunze de țelină. 

Am mai lăsat supa să clocotească 5 minute și asta este tot.

Înainte de servire am adăugat pătrunjel proaspăt tocat, iar Domnul B a dorit și o ceapa verde alături 🙂

Cu drag, 

D

Related Post

PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...
ZIUA 60 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ȘI UN MENIU CONTEMPORAN Ziua 60 s-a potrivit cu un eveniment culinar dedicat bucătăriei românești contemporane și m-am cam răsfățat cu preparate gustoase, iar din desert doar am gustat de curiozitate mai mult, pentru că a ...
ZIUA 32 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Recitind rubrica despre mine, de pe blog, am retrăit aceeași emoția ca la început când am primit textele prietenilor mei.Andreea zicea așa: ”Si pentru ca te stiu ambitioasa te rog sa accepti provo...
ZIUA 16 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 16 DIN 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATȘtiți că iubesc acest jurnal la nebunie, da?  Nu cred că aș putea renunța la obiceiul de a scrie meniul fiecărei zilei și de a povesti cum a mai trecut câte o min...