Aș fi putut să îi spun și ostropel cu cartofi noi, dar nu e ostropel! Este o tocană în care am combinat mai multe arome și ingrediente, o tocană pentru familie, genul de mâncărica care să mă ducă cu gândul la ostropelul pe care îl devoram în copilărie.

Cartofii noi sunt slăbiciunea mea. Mă pot abține de la multe, dar de la cartofi noi nu am nicio șansă. Niciodată! Mai ales cartofii noi înăbușiți cu mărar și stropiți cu ulei de măsline, cartofi ce intenționez să îi pregătesc tot într-un vas Zepter, pentru a descoperi cea mai sănătoasă variantă a acestora 🙂

Ingrediente:

  • 2 ciocănele de pui + 2 pulpe superioare
  • piper
  • fulgi de ardei iute (opțional)
  • 1 ceapă roșie
  • 4 căței de usturoi
  • 1 conservă de roșii tăiate cuburi (400 g)
  • 2-3 linguri pastă de tomate
  • 500 g cartofi noi, tăiați pe jumătate
  • 1 mână busuioc proaspăt
  • 1 lingură capere
  • 4-5 roșii deshidratate (opțional)

Mod de preparare:

Pulpele de pui le-am spălat bine, le-am tamponat cu prosoape de bucătărie, apoi le-am frecat cu un strop de piper și fulgi de ardei. Le-am așezat într-un vas Zepter la rece, am acoperit cu capac și am așezat vasul pe foc mediu pentru 10 minute. În acest timp carnea a început ușor să se frăgezească și să capete o tentă aurie, fără niciun fel de adaos de ulei.

Gătitul în vasul Zepter este pe cât de gustos, pe atât de sănătos.

Cât timp carnea a stat pe foc, am tocat usturoiul în felii subțiri, iar ceapa am tăiat-o în sferturi. Cartofii noi curățați și spălați, i-am tăiat pe jumătate și i-am lăsat deoparte.

După 15 minute, am adăugat în vas usturoiul, ceapa și pasta de tomate amestecată cu 1 ceașcă de apă. Dacă aveți la îndemână un pahar de vin alb, nu strică să-l adăugați tot acum. 

Am lăsat vasul acoperit încă 10 minute, apoi am adăugat roșiile din conservă, busuiocul tocat mărunt și cartofii noi.

Am lăsat focul la mic de această dată și a fiert tocana noastră în tihnă undeva la 45 de minute. Eu am folosit carne  de curte, bucăți de carne într-adevăr organice, iar timpul de gătire este mult mai mare față de carnea din comerț.

La final am adăugat caperele și roșiile deshidratate, iar înainte de servire am presărat pătrunjel proaspăt. Caperele vor da un gust deosebit acestei tocănițe.

Domnul B nu este deloc iubitor al roșiilor deshidratate, dar mie mi-a plăcut la nebunie această combinație.

 

 

Să mai zic cât de bine merge și la birou? #tucemanancilabirou

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 21 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O nouă zi din jurnalul fără zahăr adăugat. O nouă aventură printre culori, feluri de mâncare delicioase și alegeri făcute într-o ploioasă zi de Duminică.Zilele acestea ploioase parcă m-au invitat ...
FILE DE CRAP LA ABURI, CEA MAI SĂNĂTOASĂ TEHNICĂ DE GĂTIRE Gătitul la aburi este cea mai sănătoasă tehnică de gătire și una din cele mai bune metode de preparare a alimentelor.De ce este sănătos gătitul la aburi și cum am ales produsul potrivitÎn primul...
GAZPACHO, SUPA VERII ȘI A CELOR CE NU ȘTIU SĂ GĂTEASCĂ Indiferent cât timp ar trece de la ultima vacanță, mie îmi stă gândul la o altă vacanță, cu atât mai mult cu cât am prieteni care sunt plecați fix în acest moment. Cu ocazia caniculei și cu amintiri...
CIORBĂ DE DOVLECEI CU FASOLE PĂSTĂI Prima mea interacțiune cu bucătăria a fost pe la 10 ani când am decis că e cazul să fac o ciorbă și să-i aștept pe ai mei părinți cu masa frumos aranjată.Vă spun drept că atunci dădeam pe răzătoar...