Când am făcut prima dată pizza cu blat de conopidă, mă întrebam dacă mai simplu de atât aș putea face. Nu am mai repetat rețeta din ianuarie 2016, deși este mondial de gustoasă, numai că suntem atât de dornici de a încerca mereu ceva nou încât este greu să mai revin asupra aceluiași preparat.

Astăzi mi-am propus să refac rețeta, schimbând conopida cu broccoli congelat și folosind un vas de frigere din gama Zepter.

De ce am ales aceast vas?

Diferența o face baza vasului, ea este acutermă, dar mai subțire decât în mod normal, pentru a acumula și mai rapid caldura. Modificarea a fost special concepută pentru a îmbunătăți performanța vasului de frigere. Suprafața interioară cu modele piramidale garantează că alimentele nu se vor lipi. Baza acuterm-compactă acumulează rapid caldura și o transferă asupra hranei astfel încât ne ajută să economisim până la 70% energie.

Voila, era exact ceea ce aveam nevoie pentru ca preparatul meu să iasă perfect, într-un timp mult mai scurt și într-un context evident mai sănătos.

Cum facem? Ce ingrediente avem nevoie și care este metoda?

Ingrediente:

  • 500 g broccoli (congelat)
  • 1 ou mare (bătut bine)
  • 2 linguri parmezan
  • 120 g mozzarella dată pe răzătoare
  • roșii deshidratate și capere în ulei
  • busuioc

Observați că nu am folosit sare, nici nu mai era necesar datorită ingredientelor folosite precum parmezan și capere. Busuiocul a dat un plus de aromă și nu aș vedea această combinație fără el.

Mod de preparare:

Broccoli l-am lăsat să se dezghețe la temperatura camerei, apoi l-am mărunțit cu un blender. Grijă mare să nu îl procesați prea mult și să își păstreze puțin din textură.

Separat, am dat mozzarella pe răzătoare și am bătut oul într-un alt castron.

Am amestecat brânzeturile cu broccoli și oul bătut.

Amestecul obținut l-am întins în tigaia Zepter și l-am aplatizat cu o spatulă flexibilă. Foarte important de spus este că am folosit vasul la rece, iar după ce am pus compoziția, am așezat pe foc mic și acoperit cu un capac dotat cu indicator termocontrol.

În 10 minute indicatorul era deja pe culoarea verde, trecut de jumate, ceea ce înseamnă că preparatul nostru este gata.

La final am presărat câteva roșii deshidratate în ulei, capere și frunze proaspete de busuioc.

Înainte de a scoate pizza din vasul de frigere, am lăsat-o să se răcească câteva minute, timp în care brânzeturile s-au așezat și am putut scoate o felie frumoasă. Blatul nu s-a lipit, vasul l-am curățat  foarte ușor cu un burete clasic, dar poate fi curățat la fel de frumos în mașina de spălat vase.

Aceasta este propunerea mea pentru voi. O rețetă fără gluten, fără drojdie și dospire, un preparat light, extrem de sănătos și gustos!

Cu drag, 

D

Related Post

Pizza low carb cu făină de cocos BLAT DE PIZZA CU FĂINĂ DE COCOSDe când s-a mărit Alexia fac pizza tot mai des, iar pe timpul verii a cam fost dezmăț din acest punct de vedere. Dezmăț cu ceva distracție în bucătărie, dar și cu cr...
DUMINICA ÎN FAMILIE LA PIZZERIE Alexia este înnebunită după paste și pizza, normal (așa sunt toți copii), de aceea de fiecare dată când ieșim să luam masa în oraș la ea este cel mai greu de comandat. Dacă nu există ciorbă de văcuț...
DOVLECEI UMPLUȚI CU QUINOA Am o slăbiciune pentru dovlecei, poate pentru că îmi amintesc foarte mult de copilărie și de zilele de vară în care o rugam pe mamaia să îmi facă câte o farfurie de dovelcei pane și nimic altceva....
AMINTIRI CULINARE DIN CLUJ. DESPRE BARACCA, ZAMA ȘI JOBEN Unul din orașele pe care mi-am dorit cu ardoare să le vizitez este Cluj, dar până acum nu am avut un plan concret care să vizeze o vacanță. Nici acum nu putem vorbi de o vacanță, nici pe departe, pe...