E cu adevărat vară pentru mine atunci când încep să fac supă de roșii o dată la două săptămâni, iar astăzi  am făcut-o pe prima, total diferită de ceea ce făceam până acum. Diferită și mult mai simplă, deși toate supele sunt simple, aceasta e mai cu moț.

Pentru că am pus toate legumele într-o tavă, le-am stropit cu ulei, aaa, dar hai dă facem rețeta pas cu pas, că așa e mai frumos!

Ingrediente:

  • 8-10 roșii
  • 2 cepe noi cu tot cu frunzele verzi
  • 3 căței de usturoi
  • 4 ardei kapia mici (roșu, galben, portocaliu) sau 2 ardei kapia mari
  • 2 felii de pâine
  • ulei de măsline aromat (cu ceva influențe din Toscana)
  • o mână de busuioc

Mod de preparare:

Roșiile le-am dat în jumătate, ceapa la fel, usturoiul l-am curățat și de la ardei am scos semințele, pâinea am tăiat-o cuburi, iar toate acestea le-am așezat într-o tavă de cuptor, apoi le-am stropit zdravăn cu ulei de măsline. Acela de îți face poftă de o vacanță în Italia!

Tava am acoperit-o cu folie alimentară și am introdus-o în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30 de minute.

Când timpul s-a scurs, am scos tava și am lăsat legumele să se răcorească puțin. Am îndepărtat coaja roșiilor, care se desprinde foarte ușor, apoi am mutat totul într-un alt vas pentru a putea trece cu blenderul de mână, nu înainte de a adăuga minunatul busuioc.

Sau puteți muta toate ingredientele într-un blender mare și pulsați la viteză mare până când totul se transformă într-o pastă generoasă.

Pentru gusturile pretențioase ale Alexiei, a trebuit să mai trec supa printr-o sită fină, care a oprit anumite urme de ceapă verde. Eu însă am preferat să o las mai rustică. I-am așezat alături 2 felii de pâine extra crocantă din secară și așa a arătat prânzul nostru.

Bine, sunt disperată să ascult muzică și la noi în casă zdrăngăne cât e ziua de lungă, fie pe laptop sau pe sistem, gătesc cu muzică, scriu cu muzică, fac baie cu muzică, așa că am să las aici câte o piesă care se nimerește să cânte atunci când termin de scris.

Acum:

With love, 

D

Related Post

Pizza low carb cu făină de cocos BLAT DE PIZZA CU FĂINĂ DE COCOSDe când s-a mărit Alexia fac pizza tot mai des, iar pe timpul verii a cam fost dezmăț din acest punct de vedere. Dezmăț cu ceva distracție în bucătărie, dar și cu cr...
PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...
ZIUA 57 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O zi fără zahăr adăugat în care m-a cuprins pofta de desert, unul ciocolatos nu orice așa. Iar ca să îmi potolesc pofta am făcut o budincă de cartof dulce cu pudră de cacao și mango, pe care am serv...
10 REȚETE DE ÎNCERCAT PÂNĂ LA FINALUL VERII Încă puțin și vara se încheie, dar încă mai e timp pentru a încerca câteva rețete minunate cu ingrediente de sezon!Iată că mai sunt doar câteva zile până la finalul verii. Mai cu un cod roșu de ca...