E cu adevărat vară pentru mine atunci când încep să fac supă de roșii o dată la două săptămâni, iar astăzi  am făcut-o pe prima, total diferită de ceea ce făceam până acum. Diferită și mult mai simplă, deși toate supele sunt simple, aceasta e mai cu moț.

Pentru că am pus toate legumele într-o tavă, le-am stropit cu ulei, aaa, dar hai dă facem rețeta pas cu pas, că așa e mai frumos!

Ingrediente:

  • 8-10 roșii
  • 2 cepe noi cu tot cu frunzele verzi
  • 3 căței de usturoi
  • 4 ardei kapia mici (roșu, galben, portocaliu) sau 2 ardei kapia mari
  • 2 felii de pâine
  • ulei de măsline aromat (cu ceva influențe din Toscana)
  • o mână de busuioc

Mod de preparare:

Roșiile le-am dat în jumătate, ceapa la fel, usturoiul l-am curățat și de la ardei am scos semințele, pâinea am tăiat-o cuburi, iar toate acestea le-am așezat într-o tavă de cuptor, apoi le-am stropit zdravăn cu ulei de măsline. Acela de îți face poftă de o vacanță în Italia!

Tava am acoperit-o cu folie alimentară și am introdus-o în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30 de minute.

Când timpul s-a scurs, am scos tava și am lăsat legumele să se răcorească puțin. Am îndepărtat coaja roșiilor, care se desprinde foarte ușor, apoi am mutat totul într-un alt vas pentru a putea trece cu blenderul de mână, nu înainte de a adăuga minunatul busuioc.

Sau puteți muta toate ingredientele într-un blender mare și pulsați la viteză mare până când totul se transformă într-o pastă generoasă.

Pentru gusturile pretențioase ale Alexiei, a trebuit să mai trec supa printr-o sită fină, care a oprit anumite urme de ceapă verde. Eu însă am preferat să o las mai rustică. I-am așezat alături 2 felii de pâine extra crocantă din secară și așa a arătat prânzul nostru.

Bine, sunt disperată să ascult muzică și la noi în casă zdrăngăne cât e ziua de lungă, fie pe laptop sau pe sistem, gătesc cu muzică, scriu cu muzică, fac baie cu muzică, așa că am să las aici câte o piesă care se nimerește să cânte atunci când termin de scris.

Acum:

With love, 

D

Related Post

ZIUA 25 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT + 5 GUSTĂRI SIMPLE 25 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am fost prezentă la o conferință de presă despre care o să vă povestesc într-un material separat. Este vorba despre Le "Dîner en Blanc", popularul picnic de tip...
NĂUT CROCANT LA CUPTOR Rontz, rontz, rontz, dacă ar fi să desscriu sunetul reprezentativ pentru această gustare aromată și condimentată, acesta este, rontz, rontz...Este una din cele mai ieftine idei pentru o gustare să...
GAZPACHO, SUPA VERII ȘI A CELOR CE NU ȘTIU SĂ GĂTEASCĂ Indiferent cât timp ar trece de la ultima vacanță, mie îmi stă gândul la o altă vacanță, cu atât mai mult cu cât am prieteni care sunt plecați fix în acest moment. Cu ocazia caniculei și cu amintiri...
CIORBĂ DE DOVLECEI CU FASOLE PĂSTĂI Prima mea interacțiune cu bucătăria a fost pe la 10 ani când am decis că e cazul să fac o ciorbă și să-i aștept pe ai mei părinți cu masa frumos aranjată.Vă spun drept că atunci dădeam pe răzătoar...