Acum trebuie să recunoaștem că de fiecare dată când vezi acest gălbenuș moale, te gândești la o bucată de pâine cu care să ștergi farfuria, așa-i? Altfel cum?

Altfel cam așa cum am făcut eu astăzi. Am înlocuit felia de pâine cu un minunat cartof dulce, care nu doar că este foarte gustos, are o mulțime de beneficii pentru sănătate și este o sursă minunată de vitamine.

Pentru două porții aveți nevoie de: 

  • 1 cartof dulce
  • 3 linguri ulei de măsline (sau 2 ulei de măsline și 1 de cocos)
  • 4 ouă (organice)
  • câteva frunze de busuioc
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Am pregătit două tigăi, una pentru cartof și încă una pentru ouă. Foarte important este ca ambele să fie antiaderente, pentru ca la final să avem niște cartofi frumoși, ce nu s-au lipit, la fel și ouăle.

Cartoful dulce l-am tăiat în cuburi, iar în tigaie am combinat 2 linguri de ulei de măsline cu 2 linguri de apă peste care am adăugat bucățile de cartof. Am lăsat focul la mic spre mediu, am acoperit vasul cu un capac și am lăsat pentru aproximativ 20 de minute, timp în care am amestecat de 3 ori.

Când cartoful a fost aproape gata, am pregătit cealaltă tigaie în care am amestecat 1 lingură de ulei de cocos (sau tot ulei de măsline, cum doriți) am așezat tigaia pe foc și am spart ouăle.

Dacă tigaia nu vă permite să gătiți toate cele 4 ouă deodată, le puteți pregăti în două tranșe. 

Este foarte important ca focul să fie la mic și tigaia acoperită cu un capac pentru a se înăbuși. Am lăsat ouăle 2 minute și la final am presărat frunzele de busuioc.

Într-un castron am așezat mai întâi cartoful dulce și apoi ouăle. Acele ouă din care vei lăsa gălbenușul să curgă, iar apoi vei folosi cartoful dulce pentru a curăța vasul.

Melodia din  acest moment:

Cu drag, 

D

Related Post

Pizza low carb cu făină de cocos BLAT DE PIZZA CU FĂINĂ DE COCOSDe când s-a mărit Alexia fac pizza tot mai des, iar pe timpul verii a cam fost dezmăț din acest punct de vedere. Dezmăț cu ceva distracție în bucătărie, dar și cu cr...
PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...
CONOPIDĂ CU TURMERIC, CARTOF DULCE, BRÂNZĂ FETA ȘI RODIE Știu că mereu am pus rețetele individuale, dar meniurile mi se par mai complete și mai simplu de înțeles atunci când vine vorba cum să combinăm corect alimentele.După ce am fost plecată două zile ...
BUDINCĂ DE CIOCOLATĂ CU CARTOF DULCE ȘI MANGO Te-ai gândit vreodată că budinca de ciocolată poate fi făcută și altfel decât cu o cantitate ridicată de zahăr și totuși să fie gustoasă? Eu am încercat o nouă budincă de ciocolată vegană și am fo...