Acum trebuie să recunoaștem că de fiecare dată când vezi acest gălbenuș moale, te gândești la o bucată de pâine cu care să ștergi farfuria, așa-i? Altfel cum?

Altfel cam așa cum am făcut eu astăzi. Am înlocuit felia de pâine cu un minunat cartof dulce, care nu doar că este foarte gustos, are o mulțime de beneficii pentru sănătate și este o sursă minunată de vitamine.

Pentru două porții aveți nevoie de: 

  • 1 cartof dulce
  • 3 linguri ulei de măsline (sau 2 ulei de măsline și 1 de cocos)
  • 4 ouă (organice)
  • câteva frunze de busuioc
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Am pregătit două tigăi, una pentru cartof și încă una pentru ouă. Foarte important este ca ambele să fie antiaderente, pentru ca la final să avem niște cartofi frumoși, ce nu s-au lipit, la fel și ouăle.

Cartoful dulce l-am tăiat în cuburi, iar în tigaie am combinat 2 linguri de ulei de măsline cu 2 linguri de apă peste care am adăugat bucățile de cartof. Am lăsat focul la mic spre mediu, am acoperit vasul cu un capac și am lăsat pentru aproximativ 20 de minute, timp în care am amestecat de 3 ori.

Când cartoful a fost aproape gata, am pregătit cealaltă tigaie în care am amestecat 1 lingură de ulei de cocos (sau tot ulei de măsline, cum doriți) am așezat tigaia pe foc și am spart ouăle.

Dacă tigaia nu vă permite să gătiți toate cele 4 ouă deodată, le puteți pregăti în două tranșe. 

Este foarte important ca focul să fie la mic și tigaia acoperită cu un capac pentru a se înăbuși. Am lăsat ouăle 2 minute și la final am presărat frunzele de busuioc.

Într-un castron am așezat mai întâi cartoful dulce și apoi ouăle. Acele ouă din care vei lăsa gălbenușul să curgă, iar apoi vei folosi cartoful dulce pentru a curăța vasul.

Melodia din  acest moment:

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 25 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT + 5 GUSTĂRI SIMPLE 25 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am fost prezentă la o conferință de presă despre care o să vă povestesc într-un material separat. Este vorba despre Le "Dîner en Blanc", popularul picnic de tip...
NĂUT CROCANT LA CUPTOR Rontz, rontz, rontz, dacă ar fi să desscriu sunetul reprezentativ pentru această gustare aromată și condimentată, acesta este, rontz, rontz...Este una din cele mai ieftine idei pentru o gustare să...
PLĂCINTĂ CU CAISE #FĂRĂZAHĂRADĂUGAT UN DESERT NEVINOVAT FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi m-am trezit cu poftă și dor să gătesc un desert, un desert fără zahăr adăugat, un desert lejer de vară cu ingredientele de sezon de care încă ne putem ...
ÎNȘELĂCIUNEA ZILEI! ”BACON” DIN MORCOV PENTRU GUSTĂRI NEVINOVATE PAM-PAMRonțăiala, slăbiciunea oricui și supărarea abdomenului. Că-i o sămânță de floarea soarelui/dovleac, nuci sau grisine, ronțăiala este esențială după ce apune soarele și mai ales când te uiți...