ciorba de loboda cu quinoa

Am primit niște legături de lobodă de la mamaia Domnului B. Frunzele acelea rupte frumos și așezate într-o pungă de plastic, alături de o legătură de leuștean, că vorba aceea „poate faci mamă o ciorbiță”. Și am făcut! Când primesc frunze și mai ales astea de lobodă zici că primesc bijuterii.

Acum tocmai ce am fotografiat acest bol, încă nu am mâncat pentru că este prea fierbinte, iar afară este la fel de cald, așa că mai aștept să se răcească, apoi să scot o ceapă roșie și să-mi fac de cap.

Nu știu dacă ați mai înlocuit orezul sau cartoful din ciorba de lobodă, dar eu vă recomand varianta aceasta cu quinoa.

Pentru cei ce nu știu, această minune pe numele ei de scenă quinoa, este o pseudo-cereală ce nu conține gluten, se digeră foarte ușor și este bogată în proteine de calitate. Nu strică să spunem că tot quinoa conține magneziu, ideal pentru relaxarea mușchilor și a relăxării în general 🙂

Acum la treabă!

Ingrediente:

  • 2 morcovi mai mari
  • 1 ceapă roșie sau 1 legătură de ceapă verde
  • 1 ardei gras
  • 80 g quinoa (nefiartă)
  • 2 l apă
  • zeama de la 2 lămâi sau dacă aveți borș, reduceți cantitatea de apă la 1,5 l și completați cu borș
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură leuștean
  • sare

Mod de preparare:

Pentru început am pus frunzele de lobodă într-un castron cu apă pentru a le spăla foarte bine.

Morcovul l-am tăiat rondele, iar ceapa și ardeiul le-am tocat. Separat am spălat quinoa sub jet de apă rece.

Într-o oală potrivită pentru ciorbă am pus legumele împreună cu 2 linguri de ulei de măsline, apoi am așezat vasul pe foc moderat, am acoperit cu un capac și le-am lăsat 5-7 minute, amestecând din când în când.

Am turnat apa peste legume, iar când a început să clocotească am adăugat quinoa. Am lăsat să fiarbă timp de 15 minute la foc mic.

Loboda am tocat-o mărunt și am adăugat-o în ciorbă la final, apoi am închis flacăra și am adăugat pătrunjelul cu leușteanul tocat, foaia de dafin și zeama de lămâie.

Sarea se pune după gust, la fel și zeamă de lămâie dacă mai este cazul.

ciorba de loboda cu quinoa

ciorba de loboda cu quinoa

ciorba de loboda cu quinoa

ciorba de loboda cu quinoa

E musai să vă las și melodia ce nu o mai opresc de când am început să scriu rețeta! 🙂

Have you ever really loved a woman?

Cu drag, 

D

Related Post

PROBABIL CEA MAI BUNĂ REȚETĂ DE QUINOA Asta se întâmplă când ești obsedat de quinoa!Eu pot mânca quinoa la orice oră, în orice variantă. Adică am pus eu quinoa și în smoothie, ce să mai spun de salate sau combinații cu legume, dar acea...
CONOPIDĂ CU TURMERIC, CARTOF DULCE, BRÂNZĂ FETA ȘI RODIE Știu că mereu am pus rețetele individuale, dar meniurile mi se par mai complete și mai simplu de înțeles atunci când vine vorba cum să combinăm corect alimentele.După ce am fost plecată două zile ...
SUPĂ CREMĂ DE MORCOVI CU LINTE Când vine vorba de supă cremă nu cred că fac de două ori aceeași rețetă, cu excepția supei de legume pentru Alexia care conține fix aceleași legume de fiecare dată. Am fel și fel de arome pe care îm...
ZIUA 37 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, LISTĂ DE CUMPĂRĂTURI ȘI O AMINTIRE CULINARĂ DIN GRECIA Când am început să țin această alimentație prin care am verificat permenent eticheta și zahărul ascuns din alimente, nici prin cap nu îmi trecea că interesul din partea cititorilor va fi atât de mar...