ciorba de loboda cu quinoa

Am primit niște legături de lobodă de la mamaia Domnului B. Frunzele acelea rupte frumos și așezate într-o pungă de plastic, alături de o legătură de leuștean, că vorba aceea „poate faci mamă o ciorbiță”. Și am făcut! Când primesc frunze și mai ales astea de lobodă zici că primesc bijuterii.

Acum tocmai ce am fotografiat acest bol, încă nu am mâncat pentru că este prea fierbinte, iar afară este la fel de cald, așa că mai aștept să se răcească, apoi să scot o ceapă roșie și să-mi fac de cap.

Nu știu dacă ați mai înlocuit orezul sau cartoful din ciorba de lobodă, dar eu vă recomand varianta aceasta cu quinoa.

Pentru cei ce nu știu, această minune pe numele ei de scenă quinoa, este o pseudo-cereală ce nu conține gluten, se digeră foarte ușor și este bogată în proteine de calitate. Nu strică să spunem că tot quinoa conține magneziu, ideal pentru relaxarea mușchilor și a relăxării în general 🙂

Acum la treabă!

Ingrediente:

  • 2 morcovi mai mari
  • 1 ceapă roșie sau 1 legătură de ceapă verde
  • 1 ardei gras
  • 80 g quinoa (nefiartă)
  • 2 l apă
  • zeama de la 2 lămâi sau dacă aveți borș, reduceți cantitatea de apă la 1,5 l și completați cu borș
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură leuștean
  • sare

Mod de preparare:

Pentru început am pus frunzele de lobodă într-un castron cu apă pentru a le spăla foarte bine.

Morcovul l-am tăiat rondele, iar ceapa și ardeiul le-am tocat. Separat am spălat quinoa sub jet de apă rece.

Într-o oală potrivită pentru ciorbă am pus legumele împreună cu 2 linguri de ulei de măsline, apoi am așezat vasul pe foc moderat, am acoperit cu un capac și le-am lăsat 5-7 minute, amestecând din când în când.

Am turnat apa peste legume, iar când a început să clocotească am adăugat quinoa. Am lăsat să fiarbă timp de 15 minute la foc mic.

Loboda am tocat-o mărunt și am adăugat-o în ciorbă la final, apoi am închis flacăra și am adăugat pătrunjelul cu leușteanul tocat, foaia de dafin și zeama de lămâie.

Sarea se pune după gust, la fel și zeamă de lămâie dacă mai este cazul.

ciorba de loboda cu quinoa

ciorba de loboda cu quinoa

ciorba de loboda cu quinoa

ciorba de loboda cu quinoa

E musai să vă las și melodia ce nu o mai opresc de când am început să scriu rețeta! 🙂

Have you ever really loved a woman?

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 24 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT 24 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATHey,Mă gândeam astăzi când m-am întors de la câteva cumpărături că nu v-am povestit niciodată cum aleg ingredientele, iar acum cu asta vom începe, cu lista de cumpăr...
ZIUA 18 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 18 ȘI O CINĂ ROMANTICĂ  (FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT)Astăzi ca astăzi, nici nu am simțit când a trecut ziua, cumpărături, sală, gimnastica Alexiei, ieșire în doi la restaurant, am avut o zi plină ochi...
NĂUT CROCANT LA CUPTOR Rontz, rontz, rontz, dacă ar fi să desscriu sunetul reprezentativ pentru această gustare aromată și condimentată, acesta este, rontz, rontz...Este una din cele mai ieftine idei pentru o gustare să...
GAZPACHO, SUPA VERII ȘI A CELOR CE NU ȘTIU SĂ GĂTEASCĂ Indiferent cât timp ar trece de la ultima vacanță, mie îmi stă gândul la o altă vacanță, cu atât mai mult cu cât am prieteni care sunt plecați fix în acest moment. Cu ocazia caniculei și cu amintiri...