Ziua 3 din cele 30 denumite în continuare fără zahăr adăugat.

Parcă a fost mult mai lejeră ziua de azi, poate datorită faptului că am fost mai decisă pe meniu. Mi-am planificat de dimineață ceea ce vreau să mănânc și mă bucur că încep să fiu mai organizată cu ceea ce înseamnă 3 mese principale și două gustări.

Apreciez și vizita în care am fost unde am fost servită cu o carafă imensă de limonadă #fărăzahăradăugat, cu limetă, lămâie, mentă și cătină :).

Lucrurile încep să fie din ce în ce mai mișto, la fel presimt că va fi și acest jurnal pe parcursul celor 30 de zile. Sunt super încântată că din nou mă țin departe de micile ronțăieli păcătoase din comerț, iar prin acest program o pot ține și pe Alexia mai mult sub control.

Meniul de astăzi a fost super colorat, iar acum când trec cu vederea peste fotografii, remarc o avalanșă de verde în fiecare farfurie!

Mic dejun: Omletă cu mărar și ceapă verde + salată de castraveți

Gustare: Suc de pătrunjel cu lămâie

Prânz: Ciorbă de lobodă cu quinoa

Gustare: Clătită cu făină de cocos și o cupă de înghețată raw din coacăz roșu congelat și mascarpone

Cina: Paste din grâu integral și pesto de pătrunjel cu avocado

Pentru clăite am folosit rețeta de pe blog, iar pentru pesto puteți folosi și rețeta clasică, eu am vrut să încerc ceva nou și promit să revin cu rețeta cât mai curând.

Omleta am pregătit-o din două ouă în care am adăgat jumătate de legătură de mărar tocat și un fir de ceapă verde. De fiecare dată am grijă să gătesc omleta la foc moderat și să nu o rumenesc deloc.

Sucul este presat la rece cu ajutorul unui storcător cu ax melcat. Am folosit două legături de pătrunjel, 1 lămâie și 200 ml apă filtrată în completare pentru a nu fi foarte concentrat.

Pentru că nu este vorba doar despre mâncare, iată cum rezolv cu hidratarea:

  • Laptele pe care îl adaug în cafea este doar preparat în casă fără îndulcitor
  • Zi de zi beau aproximativ 2,5 l apă și zeama de la 2 lămâi

Alte schimbări:

  • Nu mai gust nicio bucată de pâine/panită sau alte ronțăieli ce îmi trec prin fața ochilor
  • Gustările sunt în general din fructe de sezon

ciorba de loboda cu quinoa


Ne vedem mâine cu un nou articol și un alt meniu! 

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 25 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT + 5 GUSTĂRI SIMPLE 25 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am fost prezentă la o conferință de presă despre care o să vă povestesc într-un material separat. Este vorba despre Le "Dîner en Blanc", popularul picnic de tip...
ZIUA 24 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT 24 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATHey,Mă gândeam astăzi când m-am întors de la câteva cumpărături că nu v-am povestit niciodată cum aleg ingredientele, iar acum cu asta vom începe, cu lista de cumpăr...
ZIUA 23 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 23 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATCe-ai spune dacă timp de o săptămână ai renunța să cumperi orice tip de mâncare procesată, să te folosești doar de ingrediente naturale, fructe și legume proaspete, carne...
ZIUA 22 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Cum să renunț eu la acest jurnal când el arată cu fiecare zi mai frumos, cum să fac așa ceva când a devenit ritualul din fiecare seară să mă retrag cu laptopul în brațe, să îmi pun căștile, să dau d...