Ziua 3 din cele 30 denumite în continuare fără zahăr adăugat.

Parcă a fost mult mai lejeră ziua de azi, poate datorită faptului că am fost mai decisă pe meniu. Mi-am planificat de dimineață ceea ce vreau să mănânc și mă bucur că încep să fiu mai organizată cu ceea ce înseamnă 3 mese principale și două gustări.

Apreciez și vizita în care am fost unde am fost servită cu o carafă imensă de limonadă #fărăzahăradăugat, cu limetă, lămâie, mentă și cătină :).

Lucrurile încep să fie din ce în ce mai mișto, la fel presimt că va fi și acest jurnal pe parcursul celor 30 de zile. Sunt super încântată că din nou mă țin departe de micile ronțăieli păcătoase din comerț, iar prin acest program o pot ține și pe Alexia mai mult sub control.

Meniul de astăzi a fost super colorat, iar acum când trec cu vederea peste fotografii, remarc o avalanșă de verde în fiecare farfurie!

Mic dejun: Omletă cu mărar și ceapă verde + salată de castraveți

Gustare: Suc de pătrunjel cu lămâie

Prânz: Ciorbă de lobodă cu quinoa

Gustare: Clătită cu făină de cocos și o cupă de înghețată raw din coacăz roșu congelat și mascarpone

Cina: Paste din grâu integral și pesto de pătrunjel cu avocado

Pentru clăite am folosit rețeta de pe blog, iar pentru pesto puteți folosi și rețeta clasică, eu am vrut să încerc ceva nou și promit să revin cu rețeta cât mai curând.

Omleta am pregătit-o din două ouă în care am adăgat jumătate de legătură de mărar tocat și un fir de ceapă verde. De fiecare dată am grijă să gătesc omleta la foc moderat și să nu o rumenesc deloc.

Sucul este presat la rece cu ajutorul unui storcător cu ax melcat. Am folosit două legături de pătrunjel, 1 lămâie și 200 ml apă filtrată în completare pentru a nu fi foarte concentrat.

Pentru că nu este vorba doar despre mâncare, iată cum rezolv cu hidratarea:

  • Laptele pe care îl adaug în cafea este doar preparat în casă fără îndulcitor
  • Zi de zi beau aproximativ 2,5 l apă și zeama de la 2 lămâi

Alte schimbări:

  • Nu mai gust nicio bucată de pâine/panită sau alte ronțăieli ce îmi trec prin fața ochilor
  • Gustările sunt în general din fructe de sezon

ciorba de loboda cu quinoa


Ne vedem mâine cu un nou articol și un alt meniu! 

Cu drag, 

D

Related Post

PROBABIL CEA MAI BUNĂ REȚETĂ DE QUINOA Asta se întâmplă când ești obsedat de quinoa!Eu pot mânca quinoa la orice oră, în orice variantă. Adică am pus eu quinoa și în smoothie, ce să mai spun de salate sau combinații cu legume, dar acea...
CARTOF DULCE CU LĂMÂIE ȘI OREGANO Niciodată nu este de ajuns cartof dulce la o masă!Pe lângă faptul că este o încântare indiferent de modul de preparare pe care l-ai alege, cartoful dulce este și o sursă de:Vitamina C B...
ZIUA 59 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Ouă, avocado, nuci, linte și desert, astea sunt cuvintele cu care pot descrie ziua perfectă #fărăzahăradăugat.Pentru o supă de linte ai nevoie de 30 de minute timp de preparare, omleta nu durează ...
ZIUA 57 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O zi fără zahăr adăugat în care m-a cuprins pofta de desert, unul ciocolatos nu orice așa. Iar ca să îmi potolesc pofta am făcut o budincă de cartof dulce cu pudră de cacao și mango, pe care am serv...