Hello,

De astăzi parca deja nu mai simt niciun fel de stres sau disconfort în ceea ce privește planul alimentar. Dacă în primele zile eram mai nervoasă și destul de nehotărâtă, pare că ușor, ușor, ceața începe să dispară.

Sunt foarte relaxată acum și privesc provocarea asta cu mult calm. Cred că oricine ar trebui să încerce măcar o săptămână pentru a putea înțelege despre ce este vorba și pentru a putea descoperi cât de bine este să învingi o dependență, pe care involuntar o avem cu toții.

  • O săptămână în care să te focusezi pe 3 mese principale, două gustări și NIMIC ALTCEVA. Gustări din care una cu fructe de sezon și alta cu legume sau nuci;
  • O săptămână în care să elimini din alimentația ta orice etichetă care conține cea mai mică urmă zahăr;
  • O săptămână în care să nu adaugi nici măcar o linguriță cu miere în limonadă/cafea sau iaurt

Astăzi, 29.iunie.2017

Ziua 4 #fărăzahăradăugat aduce și prima ora de antrenament după o săptămână de pauză. Nu am avut starea necesară să mai merg și la sală și cumva îmi lipsea energia, toată fiind alocată acestui proiect.

Fiind o zi cu antrenament, alimentația trebuie să fie una potrivită și mai ales masa de dinainte de antrenament trebuie să fie una bogată în carbohidrați pentru că am nevoie de multă, multă energie.

Acestea fiind spuse vă prezint meniul zilei:

Mic dejun: Smoothie în bol cu coacăz roșu, mascarpone, semințe de cânepă, nuci și penițe de cacao

Gustare: 1 porumb fiert

Prânz: Ciorbă de lobodă cu quinoa

Gustare: 1 morcov

Cina: Salată cu 1 cartof gătit la steamer, 2 ouă, conopidă 

Rețetă smoothie:

  • 2 linguri coacăz roșu/ fructe de pădure
  • 2 linguri mascarpone
  • 1 lingură semințe de cânepă
  • 1 linguriță bobițe de cacao
  • 5-6 nuci

Am combinat fructele cu mascarpone la blender, apoi am adăugat topping-ul.

La gustare nu am rezistat tentației și m-am delectat cu un porumb fiert pentru că este cea mai nouă obsesie a Alexiei, dar și pentru că nu mi s-a întâmplat niciodată să fierb de 3 ori în doar două săptămâni.

Pentru masa de prânz am ales tot ciorba de lobodă cu quinoa (făcută ieri), fiind o sursă importantă de proteină. În altă ordine de idei de ce să ne ascundem după deget, ciorba asta este mult prea bună ca să mănânc o singură zi din ea. Vă recomand orice ciorba pentru masa de prânz, este un amestec complet de vitamine, foarte sățioasă și economică.

Salata cu cartofi și conopidă a fost una din cele mai mișto pe care le-am mâncat în ultima vreme!

În încheiere vă invit să urmăriți acest material despre cum acționează zahărul în organism:

Cu drag, 

D

 

Related Post

CONOPIDĂ CU TURMERIC, CARTOF DULCE, BRÂNZĂ FETA ȘI RODIE Știu că mereu am pus rețetele individuale, dar meniurile mi se par mai complete și mai simplu de înțeles atunci când vine vorba cum să combinăm corect alimentele.După ce am fost plecată două zile ...
ZIUA 59 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Ouă, avocado, nuci, linte și desert, astea sunt cuvintele cu care pot descrie ziua perfectă #fărăzahăradăugat.Pentru o supă de linte ai nevoie de 30 de minute timp de preparare, omleta nu durează ...
ZIUA 58 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Dacă ziua de ieri a părut așa mai deficitară, ei bine, a venit ziua 58 din urmă cu un meniu cât pentru două zile. Așa se întâmplă în zilele în care merg la sală, iar pentru cine încă mai crede că du...
CUM AM AJUNS DE LA TARTĂ LA CHEESECAKE? UNUL CU FĂINĂ DE MIGDALE, FRUCTE DE PĂDURE ȘI MASCARPONE... Am multe zile în care mă trezesc în bucătărie fără să știu ce vreau să fac, iar de cele mai multe ori se întâmplă cele mai mișto chestii! Astăzi a fost una din acele zile. Sunt puțin activată pe m...