Prima mea interacțiune cu bucătăria a fost pe la 10 ani când am decis că e cazul să fac o ciorbă și să-i aștept pe ai mei părinți cu masa frumos aranjată.

Vă spun drept că atunci dădeam pe răzătoare ceapa, morcovul și țelina, le căleam generos în ulei, apoi veneam cu restul ingredientelor (cartofi, fasole păstăi, dovlecei și roșii din grădină) și le lăsam să fiarbă destul de mult încât să fie toate legumele moi. Am tot gătit ciorba asta de legume până am terminat facultatea.

Pe timp de vară ciorba rece este un deliciu la noi în familie! Ciorba din legume proaspete de la piață și verdeață din belșug, pe care o servești cu ceapă verde și musai în aer liber :), este pe primul loc de câțiva ani.

Ingrediente:

 • 2 dovlecei (medii-mari)
 • 1 ardei gras galben
 • 3 căței de usturoi
 • 300 g fasole păstăi galbenă
 • 100 g fasole păstăi verde (congelată)
 • 1 ceapă
 • 3 roșii
 • 500 ml borș natural
 • 2 ouă (opțional)
 • 1 legătuă pătrunjel
 • 1 legătură leuștean
 • câteva frunze de busuioc

Mod de preparare:

Fiind o ciorbă foarte gustoasă dacă este consumată rece, am ales metoda de gătit într-un vas Zepter, în care am adăugat dovleceii tăiați cuburi mici, ceapa tocată mărunt, usturoiul feliat și ardeiul gras tocat, le-am acoperit cu capacul vasului ce este dotat cu un termocontrol care permite gătirea pe coborâre de temperatură.

Pentru că totul se gătește ermetic, în suc propriu,  nu se pierd nutrienții și legumele își păstrează gustul natural nefiind nevoie de adaos de sare și ulei. Într-un final avem un preparat 100% natural, ceea ce ne dorim cu toții.

Am lăsat legumele 10 minute la foc mic, apoi am adăugat 1,5 l apă fierbinte și fasolea păstăi galbenă ruptă în bucăți. După 15 minute am adăugat roșiile tocate și fasole verde congelată.

Separat, într-un ibric, am fiert borșul pe care l-am adăugat împreună cu verdeața tocată mărunt. Nouă ne place ciorba dreasă cu ou, de aceea am bătut două ouă și le-am adăugat în vas, într-un fir subțire, amestecând continuu, cât să iasă niște zdrențe frumoase.

Înainte de servire am mai presărat un strop de pătrunjel și am așezat masa în balcon, pentru că vara ne mutăm în aer liber 🙂

Ciorba este un preparat complet tocmai pentru că se folosesc diverse legume și arome de sezon, este un preparat sănătos ce se recomanda a fi consumat în fiecare zi. Acum am înțeles cât greșeam când căleam legumele până la epuizare.

Zile de vară colorate și cu gust vă doresc!

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 25 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT + 5 GUSTĂRI SIMPLE 25 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am fost prezentă la o conferință de presă despre care o să vă povestesc într-un material separat. Este vorba despre Le "Dîner en Blanc", popularul picnic de tip...
ZIUA 21 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O nouă zi din jurnalul fără zahăr adăugat. O nouă aventură printre culori, feluri de mâncare delicioase și alegeri făcute într-o ploioasă zi de Duminică.Zilele acestea ploioase parcă m-au invitat ...
ZIUA 16 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 16 DIN 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATȘtiți că iubesc acest jurnal la nebunie, da?  Nu cred că aș putea renunța la obiceiul de a scrie meniul fiecărei zilei și de a povesti cum a mai trecut câte o min...
FILE DE CRAP LA ABURI, CEA MAI SĂNĂTOASĂ TEHNICĂ DE GĂTIRE Gătitul la aburi este cea mai sănătoasă tehnică de gătire și una din cele mai bune metode de preparare a alimentelor.De ce este sănătos gătitul la aburi și cum am ales produsul potrivitÎn primul...