Prima mea interacțiune cu bucătăria a fost pe la 10 ani când am decis că e cazul să fac o ciorbă și să-i aștept pe ai mei părinți cu masa frumos aranjată.

Vă spun drept că atunci dădeam pe răzătoare ceapa, morcovul și țelina, le căleam generos în ulei, apoi veneam cu restul ingredientelor (cartofi, fasole păstăi, dovlecei și roșii din grădină) și le lăsam să fiarbă destul de mult încât să fie toate legumele moi. Am tot gătit ciorba asta de legume până am terminat facultatea.

Pe timp de vară ciorba rece este un deliciu la noi în familie! Ciorba din legume proaspete de la piață și verdeață din belșug, pe care o servești cu ceapă verde și musai în aer liber :), este pe primul loc de câțiva ani.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei (medii-mari)
  • 1 ardei gras galben
  • 3 căței de usturoi
  • 300 g fasole păstăi galbenă
  • 100 g fasole păstăi verde (congelată)
  • 1 ceapă
  • 3 roșii
  • 500 ml borș natural
  • 2 ouă (opțional)
  • 1 legătuă pătrunjel
  • 1 legătură leuștean
  • câteva frunze de busuioc

Mod de preparare:

Fiind o ciorbă foarte gustoasă dacă este consumată rece, am ales metoda de gătit într-un vas Zepter, în care am adăugat dovleceii tăiați cuburi mici, ceapa tocată mărunt, usturoiul feliat și ardeiul gras tocat, le-am acoperit cu capacul vasului ce este dotat cu un termocontrol care permite gătirea pe coborâre de temperatură.

Pentru că totul se gătește ermetic, în suc propriu,  nu se pierd nutrienții și legumele își păstrează gustul natural nefiind nevoie de adaos de sare și ulei. Într-un final avem un preparat 100% natural, ceea ce ne dorim cu toții.

Am lăsat legumele 10 minute la foc mic, apoi am adăugat 1,5 l apă fierbinte și fasolea păstăi galbenă ruptă în bucăți. După 15 minute am adăugat roșiile tocate și fasole verde congelată.

Separat, într-un ibric, am fiert borșul pe care l-am adăugat împreună cu verdeața tocată mărunt. Nouă ne place ciorba dreasă cu ou, de aceea am bătut două ouă și le-am adăugat în vas, într-un fir subțire, amestecând continuu, cât să iasă niște zdrențe frumoase.

Înainte de servire am mai presărat un strop de pătrunjel și am așezat masa în balcon, pentru că vara ne mutăm în aer liber 🙂

Ciorba este un preparat complet tocmai pentru că se folosesc diverse legume și arome de sezon, este un preparat sănătos ce se recomanda a fi consumat în fiecare zi. Acum am înțeles cât greșeam când căleam legumele până la epuizare.

Zile de vară colorate și cu gust vă doresc!

Cu drag, 

D

Related Post

Pizza low carb cu făină de cocos BLAT DE PIZZA CU FĂINĂ DE COCOSDe când s-a mărit Alexia fac pizza tot mai des, iar pe timpul verii a cam fost dezmăț din acest punct de vedere. Dezmăț cu ceva distracție în bucătărie, dar și cu cr...
PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...
ZIUA 57 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O zi fără zahăr adăugat în care m-a cuprins pofta de desert, unul ciocolatos nu orice așa. Iar ca să îmi potolesc pofta am făcut o budincă de cartof dulce cu pudră de cacao și mango, pe care am serv...
SUPĂ DE ROȘII CU LAPTE DE COCOS În ceea ce privește supa de roșii am testat diverse rețete, fie cu roșii coapte, gazpacho, cu mentă, busuioc sau ardei kapia, dar ceea ce am făcut de această dată mi s-a părut a fi mai mult decât o ...