Indiferent cât timp ar trece de la ultima vacanță, mie îmi stă gândul la o altă vacanță, cu atât mai mult cu cât am prieteni care sunt plecați fix în acest moment. Cu ocazia caniculei și cu amintirile încă vii din Spania (despre care nu am apucat să scriu) vă transmit astăzi cea mai bună rețetă de gazpacho, supa aceea care poate fi făcută chiar și de cei ce nu știu să gătească.

În Spania se servea ca aperitiv, însă mie nu-mi făcea deloc plăcere să fiu amăgită cu un shot de gazpacho. Este o supă rece, foarte aromată, o supă pe care nu ai cum să nu o îndrăgești. Așa că eu trebuie să consum o cantitate generoasă pentru a mă bcuura cu adevărat de gustul și aromele pe care le oferă!

Dacă aveți musafiri, vă recomand să-i încântați cu această rețetă! Din cantitățile oferite eu am avut două porții.

Astăzi vă dau ingredientele pentru această minunăție:

  • 6 roșii
  • 1 ceapă albă
  • 1 castravete
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei roșu
  • 1 mână frunze de busuioc
  • o lingură oțet roșu
  • sare de mare
  • piper
  • 3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

  1. Roșiile le-am curățat de coajăși le-am tăiat în bucăți de diferite dimensiuni.
  2. Ceapa am tăiat-o pe jumătate.
  3. Ardeiul l-am curățat de semințe și l-am tăiat în 4-5 bucăți.
  4. Busuiocul l-am spălat bine, iar castravetele l-am tăiat în 3 părți.
  5. Am plasat toate ingredientele în blender și am pulsat la viteză mare.
  6. Dacă doriți o consistență fină și cremoasă, treceți supa printr-o sită, eu așa am procedat pentru a avea aspectul din poze.

Înainte de servire i-am adăugat de decor câteva cuburi de castravete, câteva de roșii și 2 frunze de busuioc.

Gazpacho se servește rece, neapărat după ce a stat măcar două ore la frigider!

gazpacho

Cu plăcere, cu drag și cu iubire,

D

 

Related Post

ZIUA 25 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT + 5 GUSTĂRI SIMPLE 25 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am fost prezentă la o conferință de presă despre care o să vă povestesc într-un material separat. Este vorba despre Le "Dîner en Blanc", popularul picnic de tip...
ZIUA 24 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT 24 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATHey,Mă gândeam astăzi când m-am întors de la câteva cumpărături că nu v-am povestit niciodată cum aleg ingredientele, iar acum cu asta vom începe, cu lista de cumpăr...
ZIUA 21 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O nouă zi din jurnalul fără zahăr adăugat. O nouă aventură printre culori, feluri de mâncare delicioase și alegeri făcute într-o ploioasă zi de Duminică.Zilele acestea ploioase parcă m-au invitat ...
NĂUT CROCANT LA CUPTOR Rontz, rontz, rontz, dacă ar fi să desscriu sunetul reprezentativ pentru această gustare aromată și condimentată, acesta este, rontz, rontz...Este una din cele mai ieftine idei pentru o gustare să...