Indiferent cât timp ar trece de la ultima vacanță, mie îmi stă gândul la o altă vacanță, cu atât mai mult cu cât am prieteni care sunt plecați fix în acest moment. Cu ocazia caniculei și cu amintirile încă vii din Spania (despre care nu am apucat să scriu) vă transmit astăzi cea mai bună rețetă de gazpacho, supa aceea care poate fi făcută chiar și de cei ce nu știu să gătească.

În Spania se servea ca aperitiv, însă mie nu-mi făcea deloc plăcere să fiu amăgită cu un shot de gazpacho. Este o supă rece, foarte aromată, o supă pe care nu ai cum să nu o îndrăgești. Așa că eu trebuie să consum o cantitate generoasă pentru a mă bcuura cu adevărat de gustul și aromele pe care le oferă!

Dacă aveți musafiri, vă recomand să-i încântați cu această rețetă! Din cantitățile oferite eu am avut două porții.

Astăzi vă dau ingredientele pentru această minunăție:

  • 6 roșii
  • 1 ceapă albă
  • 1 castravete
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei roșu
  • 1 mână frunze de busuioc
  • o lingură oțet roșu
  • sare de mare
  • piper
  • 3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

  1. Roșiile le-am curățat de coajăși le-am tăiat în bucăți de diferite dimensiuni.
  2. Ceapa am tăiat-o pe jumătate.
  3. Ardeiul l-am curățat de semințe și l-am tăiat în 4-5 bucăți.
  4. Busuiocul l-am spălat bine, iar castravetele l-am tăiat în 3 părți.
  5. Am plasat toate ingredientele în blender și am pulsat la viteză mare.
  6. Dacă doriți o consistență fină și cremoasă, treceți supa printr-o sită, eu așa am procedat pentru a avea aspectul din poze.

Înainte de servire i-am adăugat de decor câteva cuburi de castravete, câteva de roșii și 2 frunze de busuioc.

Gazpacho se servește rece, neapărat după ce a stat măcar două ore la frigider!

gazpacho

Cu plăcere, cu drag și cu iubire,

D

 

Related Post

Pizza low carb cu făină de cocos BLAT DE PIZZA CU FĂINĂ DE COCOSDe când s-a mărit Alexia fac pizza tot mai des, iar pe timpul verii a cam fost dezmăț din acest punct de vedere. Dezmăț cu ceva distracție în bucătărie, dar și cu cr...
PROBABIL CEA MAI BUNĂ REȚETĂ DE QUINOA Asta se întâmplă când ești obsedat de quinoa!Eu pot mânca quinoa la orice oră, în orice variantă. Adică am pus eu quinoa și în smoothie, ce să mai spun de salate sau combinații cu legume, dar acea...
PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...
ZIUA 57 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O zi fără zahăr adăugat în care m-a cuprins pofta de desert, unul ciocolatos nu orice așa. Iar ca să îmi potolesc pofta am făcut o budincă de cartof dulce cu pudră de cacao și mango, pe care am serv...