Ziua 5 din 30 m-a găsit foarte energică în ciuda temperaturilor de aproape 40 de grade. Nu la alea din cuptor mă refer, vorbesc de cele de afară, de la umbră sau unde or fi că e groaznic.

Bine că s-a inventat aerul condiționat și pot să îmi văd liniștita de treabă, mai ales că Vinerea gătesc zdravăn nu mă joc. În linii mari să vă spun că tocmai ce am terminat de gătit un pui la cuptor, care a stat vreo 4 ore și jumătate. Asta este doar cina Domnului B, pentru că eu mi-am planificat un gazpacho și un orez din conopidă, friptura o las pentru mâine la prânz cu o salată.

Am uitat să vă povestesc că aseară am fost la BOSU, un antrenament nou pentru mine la care am ajuns pentru că s-a schimbat orarul de la World Class. Eram puțin cam sceptică când am ajuns în sală, dar mi-a plăcut mult și dacă ar fi să analizăm după graficul pe care mi-l face aplicația de monitorizare, am ars aproximativ 660 de calorii, astfel că salata de cartofi  s-a potrivit de minune. (dacă nu știi care salată, vezi meniul din ziua 4)

Astăzi m-am trezit cam târziu și pentru că nu voiam să mai treacă mult timp până la micul dejun, am combinat repede niște frunze și semințe pentru un smoothie verde, iar la prânz am avut o mare poftă de pește, de ieri mi-a fost poftă așa că m-am pregătit din timp.

Hai să detaliem ziua 5

Mic dejun: Smoothie cu rucola, semințe de chia, avocado și banană congelată

Gustare: 1 nectarină

Prânz: o bucată de pește gătit la abur și păstăi cu usturoi, servite cu pesto de pătrunjel și avocado

Gustare: o mână de migdale hidratate

Cina: Un castron de gazpacho + orez din conopidă cu turmeric, spanac, roșie, castravete și parmezan

Rețetă smoothie:

  • o mână frunze rucola
  • 1/2 banană congelată
  • 1/2 avocado
  • 200 ml lapte de migdale (raw, neîndulcit, făcut în casă)
  • 1 linguriță semințe de chia

Se combină toate ingredientele în blender la viteză mare și asta este tot!

Pentru prânz am avut o bucată de crap de Dunăre pe care l-am gătit la abur, se gătește foarte ușor și prin această metodă își păstrează gustul, textura și nutrienții. Alături am avut garnitură de fasole verde cu usturoi. Pentru că aveam făcut sosul pesto l-am folosit și de această dată, potrivindu-se perfect atât cu peștele cât și cu garnitura.

Pentru cină vă spuneam de gazpacho, pe care l-aș consuma zilnic în aceste 30 de zile și nu numai, mi se pare o sursă excelentă de antioxidanți, în plus este nutritiv și foarte simplu de preparat. Așa că cei ce își fac griji că nu au timp să gătească, această rețetă este dovada vie a faptului că nu ai nevoie nici de experiență și nici de timp pentru a mânca sănătos.

A fost o seară în care am avut musafiri, am făcut și pizza, s-a consumat bere, deci nu mă puteam sătura doar cu supa, așa că pentru mine am făcut un orez din conopidă după cum urmează:

Orez din conopidă

Am mărunțit 1/2 conopidă proaspătă și am călit-o la foc mic împreună cu 2 linguri de ulei de măsline. I-am mai adăugat un praf de turmeric, sare și piper. Separat am decongelat în apă fierbinte 4 cuburi de spanac, apoi l-am amestecat cu conopida. Am presărat câteva cuburi de roșii și castravete (rămase de la gazpacho) și câteva fâșii de parmezan. Așa s-a născut orezul din conopidă din această seară.

Pentru a înțelege mai bine cum se consuma migdalele și de ce este nevoie să le hidratezi, prietenii de la Sportaholic au făcut acest material foarte, foarte util!

Cu drag, 

D

Related Post

CONOPIDĂ CU TURMERIC, CARTOF DULCE, BRÂNZĂ FETA ȘI RODIE Știu că mereu am pus rețetele individuale, dar meniurile mi se par mai complete și mai simplu de înțeles atunci când vine vorba cum să combinăm corect alimentele.După ce am fost plecată două zile ...
ZIUA 44 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Pare că am petrecut foarte mult timp în bucătărie pentru această zi, dar nu este deloc așa. O supă cremă este gata în 30 de minute, iar somonul la cuptor este gata în mai puțin de 20 de minute.Gus...
30 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Hey, dragilor, Știu că toată lumea așteaptă acest articol, ziua 30 fără zahăr adăugat!30 de zile fără zahăr adăugat, 30 de zile de alimentație echilibrată, atentă și organizată.Zahărul este un...
ZIUA 29 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Ziua 29 DIN CELE 30Hm, în curând o să spun primele 30 de zile fără zahăr adăugat, pasul spre o alimentație echilibrată și organizată!29 de zile fără zahăr adăugat, fără îndulcitori sau înlocuito...