Pesto de pătrunjel cu avocado!

Hai, mai zi ceva, zi că nu scriu eu cele mai seducătoare și sănătoase rețete, mai colorate și mai apetisante.

Pesto este cea mai mișto invenție pentru paste făinoase și nu numai. Este sosul pe care nu îl pot refuza niciodată. O combinație incredibilă de arome, super simplu de preparat și iubit de toată familia.

Deși pesto are la bază busuiocul, de această dată am preparat un pesto inedit cu pătrunjel și avocado, dar care va sfârși peste aceleași paste din făină integrală.

Ce avem nevoie:

  • 2 legături de pătrunjel
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 avocado
  • 2 linguri semințe de pin
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 2 linguri ulei de cânepă sau măsline
  • 2 linguri parmezan

Pesto, indiferent ce ingrediente vei alege să folosești, ai nevoie de un blender care să transforme totul într-un sos memorabil. Aliatul meu, MixSy, și-a făcut treaba foarte bine și de data asta cu ajutorul cuțitului ”tocător”. MixSy, este un produs din portofoliul Zepter, un brand internațional cunoscut în peste 60 de țări, care promovează și susține un stil de viață sănătos dinainte de a deveni o modă pentru multe alte branduri.

Mod de preparare:

Legăturile de pătrunjel le-am spălat bine prin metoda care o folosesc de fiecare dată. Am pus apă într-un castron, am scufundat frunzele de pătrunjel și le-am lăsat pentru 10-15 minute să se curețe de toate impuritățile.

Am scurs bine pătrunjelul, l-am tocat grosier și l-am pus în recipientul de plastic. Am adăugat jumătatea de avocado și sucul de lămâie apoi am mixat la viteză mare pentru 1 aproximativ 1 minut.

Am adăugat restul ingredientelor și am continuat să pulsez până ce sosul a avut consistența pe care mi-am dorit-o.

Este minunat pentru o porție de paste din făină integrală sau niște paste raw din dovlecei.

Cu drag, 

D

Related Post

PROBABIL CEA MAI BUNĂ REȚETĂ DE QUINOA Asta se întâmplă când ești obsedat de quinoa!Eu pot mânca quinoa la orice oră, în orice variantă. Adică am pus eu quinoa și în smoothie, ce să mai spun de salate sau combinații cu legume, dar acea...
FRITTATA CU ZUCCHINI Întotdeauna mi-a plăcut ideea de frittataMi se pare soluția perfectă pentru un mic dejun foarte sățios, pentru că o poți pregăti cu o zi înainte și este extrem de gustoasă după ce a stat o vreme ș...
CARTOF DULCE CU LĂMÂIE ȘI OREGANO Niciodată nu este de ajuns cartof dulce la o masă!Pe lângă faptul că este o încântare indiferent de modul de preparare pe care l-ai alege, cartoful dulce este și o sursă de:Vitamina C B...
ZIUA 57 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O zi fără zahăr adăugat în care m-a cuprins pofta de desert, unul ciocolatos nu orice așa. Iar ca să îmi potolesc pofta am făcut o budincă de cartof dulce cu pudră de cacao și mango, pe care am serv...