Salutare!

Wow, au trecut 7 zile pline dintr-un jurnal intitulat fără zahăr adăugat!

  • 7 zile de meniu super bogat și organizat (cât de cât)
  • 7 zile în care am învățat să fiu mult mai atentă la etichetă
  • 7 zile fără niciun strop de zahăr adăugat
  • 7 zile care mă vor ajuta de acum înainte să duc mai departe acest proiect cu mult mai multă lejeritate

Zilele de week-end erau cele de care îmi era puțin teamă, sunt zilele în care obișnuim să facem ieșiri și să ne întâlnim cu prietenii. Mai un film, mai o ronțăială. Iată că le-am dovedit și pe acestea 🙂

Duminica aceasta s-a lăsat cu un super Festival în parcul Herăstrău, la Roaba de Cultură, un festival de food unde s-au instalat fel și fel de rulote și food truck-uri cu mâncare demențială, deserturi, plăcinte cu diverse umpluturi, burgeri, hot-dog, aperoale… N-am lipsit, evident, asta este meseria mea, deci nu aveam cum să ratez, mai ales că eram convinsă că voi găsi și bunătăți pentru sufletul meu.

Să vă povestesc:

Mă simțeam cumva cu musca pe căciulă pentru pofta de cartofi prăjiți pe care am avut-o aseara, nu știu de ce, că doar n-am făcut nimic grav :)), dar astăzi de dimineață am făcut un super smoothie.

Mic dejun: smoothie cu rucola, mascarpone, banană congelată, pudră din iarbă de grâu, semințe de cânepă, fulgi de cocos și afine

Gustare: o mână de nuci + 3 felii mici de parmezan

Prânz: ciorbă de legume și dorada la cuptor cu salată

Gustare: 1 morcov

Cina: frigăruie de sepie și calamar pane

Detaliere pe fotografii + rețete:

Pentru smoothie am folosit:

  • 1 mână de rucola
  • 1 lingură de mascarpone
  • 200 ml lapte de migdale
  • 1/2 banană (eu folosesc congelată)
  • 2 lingurițe de pudră din iarbă de grâu  și topping: 1 lingură semințe de cânepă, 1 lingură fulgi de cocos și pentru o pată de culoare am folosit câteva afine, dar dacă aveam kiwi l-aș fi folosit cu mare drag.

După acest mic dejun am ajuns la sală (de aceea a fost și atât de consistent) unde am avut oră de interval training, super rupere pe picioare azi, bine că am mâinile în siguranță ca să pot scrie ziua 7.

Cum am ajuns acasă de la sală am mâncat aceste nuci și cele 3 bucățele de parmezan:

De dimineață când îi pregăteam masa Alexiei, era cât pe ce să mă înfig și eu într-o bucată de somon afumat, dar pentru că m-am obișnuit să VERIFIC ETICHETA,  am remarcat trecut minunatul zahăr!

Gândul la pește mi-a rămas oricum, așa că în timpul în care eu am stat în sală, Domnul B împreună cu Alexia au mers să cumpere dorada/biban/păstrăv, depinde ce arăta omenește.

A fost să fie dorada, pe care am pregătit-o la cuptor, doar cu sare, 2-3 felii de lămâie și ulei de măsline. Băgat la 200 de grade pentru 20 de minute, a fost perfect cu un mix de salată.

Spuneam de ciorbe că sunt foarte sănătoase, motiv pentru care și astăzi am avut în meniu 2 polonice de ciorbă de legume (fără cartof).

La festivalul de food m-am oprit direct la La Finca by Alioli, unde mi-am luat 2 frigărui de sepie și o porție de calamar pane. De la frigărui am îndepărtat felia de pâine, iar de la calamar am îndepărtat sosul despre care nici nu vreau să știu din ce era făcut!

Apa cu castravete și lămâie pe care o vedeți mai sus, nu a fost adusă de acasă (culmea), a fost găsită la festival și cu bucurie în suflet m-am răcorit ca și cum aș fi fost la mine acasă!

Acestea fiind spuse am mai notat o zi frumoasă în jurnal! De mâine începe o nouă săptămână în care voi păstra culorile și gustul din farfurie, o săptămână cu mult mai lejeră și mai relaxată.

Acum beau un ceai de tei și aștept minunata ploaie 🙂

Cu drag, 

D

 

Related Post

ZIUA 25 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT + 5 GUSTĂRI SIMPLE 25 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am fost prezentă la o conferință de presă despre care o să vă povestesc într-un material separat. Este vorba despre Le "Dîner en Blanc", popularul picnic de tip...
ZIUA 24 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT 24 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATHey,Mă gândeam astăzi când m-am întors de la câteva cumpărături că nu v-am povestit niciodată cum aleg ingredientele, iar acum cu asta vom începe, cu lista de cumpăr...
ZIUA 23 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 23 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATCe-ai spune dacă timp de o săptămână ai renunța să cumperi orice tip de mâncare procesată, să te folosești doar de ingrediente naturale, fructe și legume proaspete, carne...
ZIUA 22 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Cum să renunț eu la acest jurnal când el arată cu fiecare zi mai frumos, cum să fac așa ceva când a devenit ritualul din fiecare seară să mă retrag cu laptopul în brațe, să îmi pun căștile, să dau d...