9 din 30 fără zahăr adăugat

Stau și mă întreb de ce nu am ales 49 de zile, ca la loto, dar mi-e că numai 6 erau norocoase… chiar și așa, cred ca google ar fi indexat belea ziua 6 din 49, nu?

Ziua 9 din cele 30 fără zahăr adăugat mă face să spun că mă simt senzațional, asta probabil pentru că sunt și după leneveala de ieri în care mi-am odhnit corpul și psihicul, v-am spus că avem nevoie de astfel de zile, se simte o altă energie aici la mine și am avut spor în tot ce-am făcut!

Am gătit niște minunății astăzi și nu exagerez cu nimic.

Meniul zilei 9

Mic dejun: 250 g brânză de vaci + 1/2 banană + nuci

Gustare: 1/2 avocado + 1 felie de ananas

Prânz: supă de linte 

Gustare: 1 mare felie de pepene

Cina: vânătă la cuptor cu sos tzatziki fără iaurt (ar fi fost prea multe lactate pentru o singură zi) 

Să vă explic mai întâi despre acest tzatziki fără iaurt

Ingrediente:

  • 150 g dovlecel (dat pe răzătoare și scurs bine de excesul de lichid)
  • 1/2 avocado (pasat cu furculița)
  • 3 căței de usturoi
  • sare
  • un praf piper

Toate ingredientele le-am amestecat într-un castron apoi am lăsat minunea în frigider până când au fost gata faimoasele vinete. La rețeta de vinete (tot de pe blog) am parcurs toți pașii până la momentul cu topping-ul de brânză.

Ca să recapitulăm, vinetele tăiate pe lung, se crestează frumos, se sărează bine, se presară niște piper și un ulei bun de măsline, apoi se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 45 de minute (așa am învățat eu de pe blogul lui Exarhu acum mai bine de 1 an).

Când am spus că nu am pus iaurt pentru că erau prea multe lactate într-o singură zi nu am mințit, acesta a fost motivul pentru care am pus avocado. Că din schimbarea asta am descoperit un super tzatziki fără iaurt, nu știu ce să zic, se numește creativitate, sclipire… ce să mai, o mare bucurie pentru toți veganii.

Alte fotografii de astăzi cu mic dejun, prânz și gustările aferente:

Cu acest pepene va trebui să vă obișnuiți, e obsesia mea pe timpul verii, îngrașă, nu îngrașă, aproape că nici nu-mi pasă, este preferatul nostru!

Supă cremă de linte e pe blog, am inserat link mai sus dacă vă tentează această idee aromată.

Vinetele și acest tzatziki reinterpretat îmi amintesc de Grecia, motiv pentru care nu pot să nu-l implic și pe Nikos Vertis în povestea de azi, că ne unge la suflet și vocea și chitara din clip 🙂

Cu același drag ca întotdeauna, 

D

 

Related Post

PROBABIL CEA MAI BUNĂ REȚETĂ DE QUINOA Asta se întâmplă când ești obsedat de quinoa!Eu pot mânca quinoa la orice oră, în orice variantă. Adică am pus eu quinoa și în smoothie, ce să mai spun de salate sau combinații cu legume, dar acea...
ZIUA 59 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Ouă, avocado, nuci, linte și desert, astea sunt cuvintele cu care pot descrie ziua perfectă #fărăzahăradăugat.Pentru o supă de linte ai nevoie de 30 de minute timp de preparare, omleta nu durează ...
ZIUA 47 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ȘI O REȚETĂ DE BRÂNZĂ VEGANĂ (DE CAJU) După 47 de zile de scris zilnic câte un articol, a venit momentul să decid ce fac în următoarele 5 zile de vacanță. Am decis greu, dar voi lăsa toate aceste zile pentru un articol mai complet despre...
SUPĂ CREMĂ DE MORCOVI CU LINTE Când vine vorba de supă cremă nu cred că fac de două ori aceeași rețetă, cu excepția supei de legume pentru Alexia care conține fix aceleași legume de fiecare dată. Am fel și fel de arome pe care îm...