9 din 30 fără zahăr adăugat

Stau și mă întreb de ce nu am ales 49 de zile, ca la loto, dar mi-e că numai 6 erau norocoase… chiar și așa, cred ca google ar fi indexat belea ziua 6 din 49, nu?

Ziua 9 din cele 30 fără zahăr adăugat mă face să spun că mă simt senzațional, asta probabil pentru că sunt și după leneveala de ieri în care mi-am odhnit corpul și psihicul, v-am spus că avem nevoie de astfel de zile, se simte o altă energie aici la mine și am avut spor în tot ce-am făcut!

Am gătit niște minunății astăzi și nu exagerez cu nimic.

Meniul zilei 9

Mic dejun: 250 g brânză de vaci + 1/2 banană + nuci

Gustare: 1/2 avocado + 1 felie de ananas

Prânz: supă de linte 

Gustare: 1 mare felie de pepene

Cina: vânătă la cuptor cu sos tzatziki fără iaurt (ar fi fost prea multe lactate pentru o singură zi) 

Să vă explic mai întâi despre acest tzatziki fără iaurt

Ingrediente:

  • 150 g dovlecel (dat pe răzătoare și scurs bine de excesul de lichid)
  • 1/2 avocado (pasat cu furculița)
  • 3 căței de usturoi
  • sare
  • un praf piper

Toate ingredientele le-am amestecat într-un castron apoi am lăsat minunea în frigider până când au fost gata faimoasele vinete. La rețeta de vinete (tot de pe blog) am parcurs toți pașii până la momentul cu topping-ul de brânză.

Ca să recapitulăm, vinetele tăiate pe lung, se crestează frumos, se sărează bine, se presară niște piper și un ulei bun de măsline, apoi se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 45 de minute (așa am învățat eu de pe blogul lui Exarhu acum mai bine de 1 an).

Când am spus că nu am pus iaurt pentru că erau prea multe lactate într-o singură zi nu am mințit, acesta a fost motivul pentru care am pus avocado. Că din schimbarea asta am descoperit un super tzatziki fără iaurt, nu știu ce să zic, se numește creativitate, sclipire… ce să mai, o mare bucurie pentru toți veganii.

Alte fotografii de astăzi cu mic dejun, prânz și gustările aferente:

Cu acest pepene va trebui să vă obișnuiți, e obsesia mea pe timpul verii, îngrașă, nu îngrașă, aproape că nici nu-mi pasă, este preferatul nostru!

Supă cremă de linte e pe blog, am inserat link mai sus dacă vă tentează această idee aromată.

Vinetele și acest tzatziki reinterpretat îmi amintesc de Grecia, motiv pentru care nu pot să nu-l implic și pe Nikos Vertis în povestea de azi, că ne unge la suflet și vocea și chitara din clip 🙂

Cu același drag ca întotdeauna, 

D

 

Related Post

ZIUA 29 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Ziua 29 DIN CELE 30Hm, în curând o să spun primele 30 de zile fără zahăr adăugat, pasul spre o alimentație echilibrată și organizată!29 de zile fără zahăr adăugat, fără îndulcitori sau înlocuito...
ZIUA 28 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT- MENIU TRADIȚIONAL Iată-mă din nou acasă, după două zile minunate de relaxare profundă, două zile cu aer curat și liniște.Am dat peste o zăpușeală groaznică, se vede că nu a fost prea confortabil în capitală în aces...
ZIUA 25 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT + 5 GUSTĂRI SIMPLE 25 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am fost prezentă la o conferință de presă despre care o să vă povestesc într-un material separat. Este vorba despre Le "Dîner en Blanc", popularul picnic de tip...
ZIUA 24 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT 24 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATHey,Mă gândeam astăzi când m-am întors de la câteva cumpărături că nu v-am povestit niciodată cum aleg ingredientele, iar acum cu asta vom începe, cu lista de cumpăr...