Gătitul la aburi este cea mai sănătoasă tehnică de gătire și una din cele mai bune metode de preparare a alimentelor.

De ce este sănătos gătitul la aburi și cum am ales produsul potrivit

În primul rând toate alimentele își păstrează forma, culoarea și gustul natural. În metoda clasică de fiert legume de exemplu, există pobilitatea ca acestea să fie gătite în exces și în loc să scoateți în farfurie o bucată de cartof sau morcov/broccoli cu o formă frumoasă, se întâmplă să scoateți niște legume zdrobite pe care mai curând le transformați în piure. Prin gătitul la aburi acest risc este îndepărtat pentru că toate legumele își păstrează forma.

 1. Gătitul la aburi nu distruge forma alimentelor
 2. Prin procesul de gătit la aburi nu se pierd vitaminele și mineralele
 3. Prin gătitul la aburi alimentele își păstrează culoarea, gustul și prospețimea
 4. Nu necesită ulei
 5. Este economic
 6. Preparatul final este complet sănătos

Am căutat un produs care să se potrivească  bucătăriei noastre, acela care să fie ușor de spălat, să nu ocupe mult loc și să fie potrivit pentru a găti un fel principal pentru toată familia, iar sistemul revoluționar propus de Zepter mi s-a părut ideal pentru ceea ce căutam. Așa am și interacționat prima dată cu această tehnologie, când am fost invitați la cină, la nașii noștri, unde am servit un preparat minunat pe bază de carne de pui și legume, gătite la aburi în cele doua vase suprapuse.

De ceva timp folosesc și eu sistemul de la Zepter, care presupune folosirea a două vase, astfel încât în partea de jos pot găti anumite alimente și în partea de sus altele, având la final o farfurie completă cu carne/pește și garnitură.

Pentru această rețetă am folosit un file de crap și vă spun că am descoperit un gust minunat al acestui pește!

Ingrediente:

 • 1 file pește (crap în cazul meu)
 • 300 g fasole păstăi
 • 1 roșie
 • 4-5 căței de usturoi
 • pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Păstăile spălate bine și cu codițele îndepărtate le-am așezat în primul vas (rece) am feliat deasupra roșia și am presărat cățeii de usturoi și o ceașcă cu apă. Am acoperit acest vas cu capacul din dotare și am lăsat pentru 10 minute, până când aburii au început să se formeze. În momentul în care pun carnea/peștele, este necesar un flux mare de aburi pentru ca aceasta să nu își piardă din frăgezime.

În vasul strecurătoare, am așezat bucata de pește. Apoi le-am suprapus, am așezat capacul cu termocontrol și am lăsat totul să se gătească la foc mic încă 20 de minute.

După ce totul a fost gata, am stropit păstăile cu un strop de ulei de măsline pentru că acesta are foarte multe beneficii, iar pentru pește am folosit sosul pesto cu pătrunjel.

Mi-a plăcut că am descoperit un alt gust al acestui pește pe care eu îl îndrăgesc foarte mult și care pe timpul verii îl gătim destul de des.

Cam atât de simplu este să gătești folosind tehnologia Zepter. Alimentele ce se pot găti prin această metodă sunt nenumărate, începând de la legume până la variantele de proteină animală precum pui sau porc.

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 21 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O nouă zi din jurnalul fără zahăr adăugat. O nouă aventură printre culori, feluri de mâncare delicioase și alegeri făcute într-o ploioasă zi de Duminică.Zilele acestea ploioase parcă m-au invitat ...
ZIUA 16 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 16 DIN 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATȘtiți că iubesc acest jurnal la nebunie, da?  Nu cred că aș putea renunța la obiceiul de a scrie meniul fiecărei zilei și de a povesti cum a mai trecut câte o min...
JURNAL FĂRĂ ZAHĂR, ZIUA 5 din 30 Ziua 5 din 30 m-a găsit foarte energică în ciuda temperaturilor de aproape 40 de grade. Nu la alea din cuptor mă refer, vorbesc de cele de afară, de la umbră sau unde or fi că e groaznic.Bine că s...
GAZPACHO, SUPA VERII ȘI A CELOR CE NU ȘTIU SĂ GĂTEASCĂ Indiferent cât timp ar trece de la ultima vacanță, mie îmi stă gândul la o altă vacanță, cu atât mai mult cu cât am prieteni care sunt plecați fix în acest moment. Cu ocazia caniculei și cu amintiri...